Nintendo duikt voor het eerst in de rode cijfers

Nieuws | -

Nintendo leed het afgelopen fiscale jaar een verlies van ruim 400 miljoen euro. Het is voor het eerst sinds dat het bedrijf spelcomputers verkoopt, dat het een boekjaar verliesgevend afsluit.

Nintendo boekte in de periode van 1 april 2011 tot 31 maart 2012 een omzet van ruim zes miljard euro, een daling van 36,2 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Toen maakte de uitgever nog 720 miljoen euro winst.

Met de bekendmaking van de financiële cijfers, werden ook de verkoopaantallen van onder meer de Nintendo 3DS vrijgegeven. Deze verkocht sinds de lancering 13,53 miljoen exemplaren, waaronder 5 miljoen in Japan. In 3DS-software gingen 36 miljoen exemplaren over de toonbank. Ter vergelijking: De Wii verkocht het afgelopen fiscale jaar 9,84 miljoen keer, met 102,37 miljoen exemplaren verkochte software.

Nintendo wijt het verlies grotendeels aan de slechte wisselkoers, wat het bedrijf een verlies van 260 miljoen euro opleverde. 77,1 procent van Nintendo zijn verkopen komt namelijk van buiten Japan. Het jaar daarvoor lag dit percentage hoger, maar het aandeel van de Verenigde Staten als afzetmarkt daalde van 45,5 naar 38,8 procent. Het Europese aandeel kende een lichte stijging, van 32,5 naar 33,6 procent.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.