Star Wars: Battlefront 3 'was bijna af'

Nieuws | -

Star Wars: Battlefront 3 was zo goed als af toen de oorspronkelijke ontwikkelaar, Free Radical, failliet ging. Hier hint Steve Ellis naar, een van de oprichters van Free Radical, in een interview met GamesIndustry International.

De Battlefront-serie wordt niet genoemd in het interview, maar Ellis zegt aan een game gewerkt te hebben voor LucasArts, de licentiehouder van de reeks. De game zag er volgens Ellis zo goed uit dat de toenmalige baas van Lucasarts, Jim Ward, en de vice-president van product development, Peter Hirschman, aanboden om gelijk een vervolg te in ontwikkeling te nemen.

"Het zag ernaar uit dat het project het meest succesvolle zou gaan worden wat we ooit hadden gedaan, en ze vroegen of we ook het vervolg wilden maken, het was een no-brainer", aldus Ellis, die uitlegt dat een nieuw management kort daarna roet in het eten gooide. Dit management annuleerde de game, terwijl deze zich volgens Ellis in de laatste fase van kwaliteitscontrole bevond.

Vervolg GoldenEye

Hierna kreeg Free Radical een aanbod van Activision om een vervolg op de James Bond-game GoldenEye te maken. Free Radical bestaat grotendeels uit de makers van de oorspronkelijke GoldenEye. De game zou vermoedelijk voor Xbox 360 en Playstation 3 gepland staan, maar het aanbod werd om onbekende reden weer ingetrokken, meldt Ellis.

Het jaar daarna zag Free Radical zich genoodzaakt om een faillissement aan te vragen, waarna de studio werd opgekocht door Crytek. Sindsdien is de ontwikkelaar omgedoopt tot Crytek UK en werkt het aan een vervolg op Homefront. Het gerucht gaat ook dat Crytek UK werkt aan een nieuwe TimeSplitters.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.