De top 5 beste PS4 games

Beste PS4 games

Een PS4 kopen doe je natuurlijk niet zonder het kopen van PS4 games. Daarom hebben wij op InsideGamer een lijst samengesteld waarin we je vertellen wat de beste PS4 spellen van het moment zijn, gebaseerd op onder meer onze PS4 reviews. De lijst zal enkele keren per jaar worden herzien waar nodig, bijvoorbeeld wanneer er een toffe PS4 exclusive is verschenen. Voorlopig zul je echter wel genoeg hebben aan deze top 5 PS4 games!

1. Killzone Shadow Fall (IG Score: 8,5)

De singleplayer van Killzone: Shadow Fall is enorm gevarieerd en kent meer dan genoeg levels, wapens en gameplay-elementen, waardoor je je geen enkel moment verveelt. De OWL, een speciale drone, biedt spelers een aantal interessante tactische keuzes, waardoor bepaalde stukken zich goed lenen om een tweede keer doorgespeeld te worden met een andere aanpak. Daarbovenop komen nog eens de visuele details, de prachtige lichteffecten en de constant hoge framerate. De singpleplayer van Killzone: Shadow Fall is misschien niet ontzettend lang, maar biedt wel ontzettend veel vermaak. Tel daar de toffe multiplayer bij op en je weet genoeg: Killzone Shadow Fall is verplichte kost als je een PlayStation 4 in huis haalt.

Het is niet per se nodig om eerdere Killzone games gespeeld te hebben voor je aan Killzone Shadow Fall begint. Je mist dan weliswaar wat details omtrent het algehele verhaal, maar Shadow Fall draait toch vooral om de beeldschone actie en vele set-pieces waar je mond van open valt.

Laagste prijzen

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar voor deze editie.

Bekijk alle winkels

2. Battlefield 4 (IG Score: 9)

Battlefield 4 laat als geen andere first-person shooter zien hoeveel het genre is gegroeid in de laatste jaren. BF 4 schotelt je in de singleplayer een filmische ervaring voor waar je U tegen zegt; je belandt werkelijk van het ene in het andere fantastische gevecht. De Frostbite 3 engine zorgt er bovendien voor dat haast alles in de omgeving vernietigbaar is. Dit is ook van grote meerwaarde in de Battlefield 4 multiplayer, die je met de verschillende modi zoals de Commander-modus urenlang spelplezier bezorgt. Een dijk van een multiplayergame!

Om Battlefield 4 te spelen is het niet nodig om de voorgaande delen gespeeld te hebben. Sterker nog: iedere Battlefield-fan speelt nu hoogstwaarschijnlijk toch de multiplayer van Battlefield 4. Op de PS4 kun je die tenslotte met maar liefst 64 mensen tegelijk spelen!

Laagste prijzen

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar voor deze editie.

Bekijk alle winkels

3. Assassin’s Creed 4: Black Flag (IG Score: 8)

Assassin’s Creed IV: Black Flag is anders dan zijn voorgangers, maar beschikt nog wel over het typische Assassin’s Creed-DNA. Klimmen, klauteren, sluipen en moorden is nog net zo leuk als voorheen, maar voelen veel verfrissender aan door de afwisseling van land- en zeemissies. Ter zee zijn wij vooral onder de indruk van de grote open wateren en alles dat daarin te beleven valt, en dan met name de wilde zeegevechten. Hierdoor waan je je in Assassin’s Creed 4 een echte piraat, ook al biedt de setting een wat minder historisch rijke context dan bij de vorige AC-games het geval was.

Assassin’s Creed IV is prima te spelen zonder één van de eerdere Assassin’s Creed games gespeeld te hebben. Het overkoepelende verhaal van de Assassin’s Creed serie zal je wellicht ontgaan, maar het piratenverhaal op zichzelf is al meer dan sterk genoeg om je tientallen uren zoet te houden.

Laagste prijzen

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar voor deze editie.

Bekijk alle winkels

4. Resogun (IG Score: 8,5

Resogun is spectaculair, beeldschoon en laat zich fantastisch besturen. En een lijst met beste PS4 games is niet compleet zonder deze titel. Wie niets heeft met het halen van steeds hogere scores om jezelf, je vrienden en de rest van de wereld te overtreffen, moet verder zoeken. Met Resogun wijd je de PS4 op de best mogelijke manier in: met heel veel razendsnelle actie en hypnotiserend intense gameplay.

Resogun is voor €14,99 te downloaden via de PS4 PlayStation Store.

5. Call of Duty: Ghosts IG Score: 8+

Call of Duty: Ghosts is een Call of Duty game zoals je gewend bent. De singleplayer is een achtbaanrit die je van de ene naar de andere locatie slingert, terwijl je allerlei verschillende missies uitvoert. Hierbij zul je jezelf niet alleen op het land, maar ook in de zee en de lucht terug vinden om te vechten voor vrijheid. Het is echter vooral de multiplayer die de shooterfanaat zal bezighouden: met een hoop nieuwe modi heeft zelfs de meest doorgewinterde CoD speler genoeg nieuws te verkennen.

Het is niet nodig om eerdere Call of Duty games gespeeld te hebben voor je aan deze game begint: Call of Duty: Ghosts voor PlayStation 4 staat volledig los van eerdere delen uit de Call of Duty serie.

Laagste prijzen

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar voor deze editie.

Bekijk alle winkels

Beste voetbalgame voor PS4 van dit moment: FIFA 14 (IG Score: 8,5)

FIFA 14 bevat een hoop vernieuwingen, zoals de verbeterde keepers en een realistischer spelverloop. Bij tijd en wijle ontstaan bizarre situaties die dit feestje flink verstoren, zoals een transfersysteem dat niet perfect werkt. Maar mag dat de pret drukken? De vernieuwingen zijn het meest geslaagd voor de fans van FIFA Ultimate Team: de modus die van FIFA 14 de beste voetbalgame voor PS4 maakt.

Laagste prijzen

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar voor deze editie.

Bekijk alle winkels

Was dit artikel nuttig tijdens het bepalen welke games je aanschaft bij je nieuwe PS4? Help ons dan een handje door het artikel via één van de onderstaande kanalen te delen!

Laatst bijgewerkt op 6 januari 2014 om 19:40

Het is niet mogelijk om een reactie bij dit artikel te plaatsen.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.