1. Disney Infinity Review

Disney Infinity Review

To Infinity… and beyond! is als het aan Disney ligt niet langer alleen de lijfspreuk van Toy Story’s Buzz Lightyear, maar ook het motto van Disneys de meest ambitieuze game tot nu toe. Uitbesteed aan ontwikkelaar Avalanche Software doet Disney een poging om niet alleen vele kinderen urenlang vermaak te bieden – maar ook om de eigen bankrekening te spekken als nooit tevoren.

Bijlappen

Dat laatste klinkt wellicht een beetje cru, maar is niet geheel onterecht. Disney Infinity heeft in de basis een zelfde soort aanpak als de Skylanders-spellen van Activision. Door fysieke speelgoedpoppetjes op een fysiek platform te plaatsen, verschijnen ze op het beeldscherm en dus in de game. Standaard krijg je bij de aanschaf van Disney Infinity de figurines Mr. Incredible uit The Incredibles, Jack Sparrow uit Pirates of the Caribbean en Sulley uit Monsters University. Elk van de drie genoemde films heeft een eigen ‘Play Set’, een campagne die je kunt spelen met de personages die in de desbetreffende film spelen. In het geval van Monsters University dus met Sully, óf met Mike Wazowski bijvoorbeeld - wanneer je extra bijlapt voor dit speelgoedpoppetje tenminste.

Het moet gezegd worden: elke Play Set heeft zijn eigen charme en benadert op zijn eigen manier de sfeer en toon van de film. Waar je met Sully vooral bezig bent met het uithalen van grappen en grollen op de campus van je eigen universiteit en die van de grootste concurrent, zul je als Mr. Incredible hoodzakelijk bezig zijn met het verslaan van robots en het redden van mensen. Als Jack Sparrow vaar je de zeven zeeën over, versla je met je kanonnen vijandelijke schepen en schiet je alles neer dat zich op jouw pad naar grootse schatten bevindt. In elk Play Set stop je al gauw zo’n vier tot vijf uur. Doorgewinterde gamers zullen niet bijzonder veel plezier halen uit de voor hen wat repetitieve gameplay, maar voor de jongsten onder ons zijn de Play Sets een ideale manier om zich in het Disney-universum onder te dompelen.

Buiten de twaalf tot vijftien uur die je in de campagnes stopt, is er de Toy Box, de belangrijkste modus van de game en tevens één van de redenen waarom Disney Infinity zo ambitieus is. In deze modus is het namelijk mogelijk om zelf te bouwen en spelen met onwijs veel speelgoed. Een TRON-racebaan waarop je kunt racen met Buzz en Woody? Check. Een arena waarin je hordes aan vijanden uit diverse Disney Pixar-films moet overleven? Check. Je kunt het haast zo gek niet bedenken, of de mogelijkheid om het met de Toy Box-tools te bouwen is er. Het bouwen van dit alles vereist wel enige oefening, en precisie die vooral het geduld van kinderen zal testen. Ondanks deze kleine belemmering is deze Toy Box de gedroomde speelgoedkist voor ieder kind, ook omdat al dit speelgoed fysiek bezitten onmogelijk is.

Zie jij ’t verschil?

Hoewel de vergelijking tussen Disney Infinity en Skylanders onvermijdelijk is, zijn er ook genoeg verschillen tussen de twee. De belangrijkste verschillen hebben we in een apart artikel op een rijtje gezet.

Maar alle racewagens, wapens, achtergronden, soorten ondergrond en ga zo maar door in digitale vorm te bemachtigen, dat is zo makkelijk nog niet. De hoeveelheid content die je hebt wanneer je de game opstart, is flink. Zeker als je je best doet om zoveel mogelijk van dit alles vrij te spelen door alle te verzamelen capsules te vinden in de diverse Play Sets. Maar wil je alles uit de kast halen en je fantasie voor de volle honderd procent de vrije loop laten, dan zul je toch echt je portemonnee moeten trekken.

Kopen, kopen, kopen!

Door het kopen van de Play Sets van Cars en The Lone Ranger bijvoorbeeld, die nu al in de winkelrekken liggen. Een interessante aanpak, des te meer omdat Disney van plan is om voor de meeste van hun nieuwe films een filmgame uit te brengen in de vorm van een Play Set voor Disney Infinity. Daarbij zitten standaard twee personages en een berg aan nieuw speelgoed. Speelgoed (en extra krachten voor personages) kun je ook kopen in de vorm van Power Discs. Deze zitten verpakt in pakjes van twee waarvan je aan de buitenkant niet kunt zien welke erin zitten. Het aloude idee van het verzamelen van Pokémonkaarten dus – en de meesten die op deze site rondwandelen, kunnen zich nog wel herinneren hoe verslavend en geldverslindend die bezigheid was.

Deze game is gespeeld op de PlayStation 3

Conclusie en beoordeling

7
Disney Infinity is wellicht de droomgame van elk kind, maar ook de nachtmerrie voor iedere ouder. Met de content die standaard bij het spel geleverd zit valt een hoop lol te beleven, maar de lol begint pas echt als je aan het kopen slaat. Een geweldige zet van Disney, maar wel iets waar je financieel gezien op voorbereid moet zijn.
 • De Toy Box is de droom van ieder kind
 • De Play Sets benaderen de films op kinderlijke, maar leuke wijze
 • Play Sets bevatten te simplistische gameplay voor sommigen
 • Erg prijzig voor wie álles uit de game wil halen

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

 • Disney gaat hier volgens mij weer een paar lekkere knaken mee verdienen.

 • Idd, Disney verdient bijna overal goud geld mee :P

 • Behalve met Disneyland Parijs

 • als Disney hier goed mee verdiend gaat ze eindelijk wat doen met de star wars licentie want daar zit iedereen op te wachten.

 • Heb je het nog niet gehoord. Ze hebben al aangekondicht dat er vanaf 2015/2016 elk jaar een nieuw deel gaat uitkomen

 • Er komen Star Wars films (in ieder geval een trilogie) en er komen zelfs weer star wars games, zoals Battlefront 3

 • Het lot van die games liggen allemaal in de grijpgrage handen van EA.

 • met DICE aan het roer zal het niveau van Battlefront 3 waarschijnlijk wel in orde zijn iig, iets waar ik voor de films voor vrees niet het geval zal zijn. Heeft iemand zin in een Disney-ized Star Wars versie?

 • Disney kan prima omgaan met franchises. Als voorbeeld the Avengers.

 • The Avengers en daarbij dus ook alle losse films (Iron Man, Thor, The Hulk, Captain America) zijn Marvel films. Disney is alleen de uitgever.

 • Dan kunnen ze nog redelijk omgaan met franchises, ze hadden ook kunnen beslissen dat om Marvels Movie Phases the schrappen of niet uit te geven.

 • Waarbij Marvel in bezit van Disney is ja,

 • You've got a playdate with destiny.

 • Dit is serieus de kutste game ooit, die klote poppetjes kosten 10 euro per stuk ofso!

 • Boeiend die skylanders dingen zijn precies hetzelfde.

 • Met als verschil dat deze van veel betere kwaliteit zijn…
  Maar een game is kut omdat ze poppetjes hebben? Goed argument.

 • Disney Infinity is niet gemaakt door de makers van Just Cause, Avalanche Software (Toy Story 3: The Video Game) en Avalanche Studios (Just Cause 2) zijn twee verschillende game ontwikkelaars. Verder zou ik willen weten of de toy-box diep genoeg is voor volwassenen. LittleBigPlanet was leuk voor de kids maar ook voor volwassenen door de diepgang in de level-creator.

 • Lijkt me een geweldige game! Wilde eerst Rayman Legends kopen maar dit lijkt me toch iets leuker - En de game is tenminste geen zes maanden uitgesteld :lol:

 • Waarom zou je deze game verkiezen over Rayman Legends?

 • Omdat ik een enorme fan ben van Disney en van vrijwel alle films geniet.
  Bovendien vond ik Epic Mickey en Toy Story 3 ook leuk om te spelen - Dus waarom niet?  En ik ben het wachten op Legends zat.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren