1. Plants vs. Zombies 2 Review

Plants vs. Zombies 2 Review

Er gingen rillingen over mijn rug toen bekend werd dat Plants vs Zombies 2: It's About Time gebruik zou gaan maken van het Free to Play-model. Een model dat tot nu toe voornamelijk gebruikt is om gamers tot het einde der tijden te laten betalen om een game te spelen. Een model dat uitgever EA bij een groot aantal nadere games al heeft gebruikt en die werden daar absoluut niet beter van. Dit moest en zou de nieuwe geldplant moeten worden, maar uiteindelijk blijkt die angst volledig ongegrond te zijn.

Weergaloos Free to Play-model

Plants vs Zombies 2: It's About Time laat op weergaloze wijze zien hoe je het Free to Play-model moet gebruiken. In de game is alles te spelen zonder een cent uit te geven. Echt geld wordt alleen gebruikt om het makkelijker te maken voor de speler. Zo kun je met echt geld extra coins in de game vrijspelen om zo tijdens de missies speciale krachten in te zetten, waarmee je in één keer een complete wave aan vijanden afmaakt. Of je gebruikt ze voor mest, waarmee je in een missie één van jouw planten tijdelijk van superkrachten kan voorzien. De welbekende zonnebloem geeft je dan in één keer heel veel zonnekracht, terwijl de erwtenschieter in één keer een spervuur aan erwten op de zombies afschiet. Ideaal als het net mis dreigt te gaan. En tot slot kun je echt geld gebruiken om zijmissies sneller vrij te spelen of bepaalde planten eerder te unlocken.

Maar dat hoef je dus helemaal niet te doen. Ik heb denk ik vijf iPhone batterijen helemaal opgemaakt aan het spelen van Plants vs Zombies 2 en geen enkele cent uitgegeven. Door het aangaan van missies speel je vanzelf langzaam maar zeker bepaalde planten vrij en toegang tot zijmissies krijg je uiteindelijk ook wel door genoeg sleutels te vinden die random gedropt worden tijdens missies. Het duurt wellicht langer, maar uiteindelijk kom je er ook door niks uit te geven.

Verslavend

Bovendien is het helemaal geen straf om de game te spelen. Plants vs. Zombies 2: It's About Time is net zo verslavend als zijn voorganger. Tijdens elke missie moet jij met jouw leger aan planten proberen de invasie van zombies te stoppen. Daarbij heb je tijdens de eerste missies beschikking over een paar basisplanten, maar krijg je naar mate de game vordert steeds meer mogelijkheden om de zombies te bestrijden. Tegelijkertijd moet je daarbij wel vaak een keuze maken. Er zijn slechts zes plantensoorten die je mee mag nemen naar het strijdveld en je wilt niet opeens oog in oog staan met vijanden die jouw uitgedokterde plannetje gemakkelijk om zeep kunnen helpen.

Als de gewone missies je nog niet genoeg uitdaging bieden, dan kun je vaak na het succesvol voltooien van een level in datzelfde level een paar challenges aan te gaan. Daarbij moet je niet alleen afrekenen met de zombies, maar moet je vaak ook aan bepaalde voorwaarden voldoen. Denk daarbij aan het inzetten van slechts een paar planten, het gebruiken van een beperkte hoeveelheid zon of er voor zorgen dat de zombies jouw bloemenperkje niet vertrappen. Slaag je hierin, dan speel je sterren vrij, waarna je met genoeg sterren een nieuwe wereld vrij speelt.

En zo ga je in Plants vs Zombies 2 telkens door en door. Als je de nieuwe missie niet speelt om een frisse setting te ervaren, dan speel je het wel omdat je dichterbij het vrijspelen van een nieuwe plant komt. En als dat geen reden is, dan gebruik je je tijd om nieuwe sterren en sleutels te vinden. Je gaat maar door en door, totdat je de melding krijgt dat de batterij van je smartphone toch bijna op is.

Deze game is getest op de iPhone 5

Conclusie en beoordeling

9,3
Plants vs. Zombies: It's About Time is een game die van A tot Z goed in elkaar zit. De game maakt gebruik van een zeer goed Free to Play-model, waarbij je enkel betaalt om het jezelf iets gemakkelijker te maken. Maar zonder een cent uit te geven geniet je er net zo veel van. Bovendien is de game goed gevuld en is er altijd wel iets te doen. Een must voor elke smartphone!
 • Verslavend
 • Uitdagend
 • Perfect Free to Play-systeem
 • Veel content
 • Niks noemenswaardig

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Volledig mee eens Jelle! Fantastisch als free2play ook op deze wijze kan functioneren.

 • En dan maar wachten op de Android versie =(
  Snap niet waarom de maker van PvZ het niet uitgeeft voor Android aangezien Android een marktaandeel van 70+ % heeft. • It's all bout 'MURICA

 • Zeldfe als met DS op het einde. bereidheid de portemonnee te trekken is minstens zo belangrijk. deApple App Store draait ondanks het veel kleinere marktaandeel meer omzet als Google Play.

 • 70% Androidgebruikers is geen boeiend getal omdat het honderden verschillende Androiddevices zijn.

 • Dat het voor zoveel verschillende devices is maakt voor de ontwikkelaar helemaal niet zo gek veel uit. Het is gewoon wat rebel87 zegt, mensen met Apple-producten trekken statistisch gewoon veel vaker de portemonnee.

 • Omdat er op de android market ook meer dingen ''gratis'' zijn dan in de appstore

 • Klopt helemaal !
  Heerlijke game

 • Als alles goed is en er niks negatiefs te melden valt (zelfs niet eens het verdienmodel). Hoort een game dan geen 10 te hebben?

 • Je stond zeker niet vooraan toen intelligentie werd uitgedeeld.. Wanneer er geen noemenswaardige minpunten zijn, kunnen er nog wel lichte irritaties zijn maar zijn die te mierenneukerig om op te schrijven maar zorgt het er toch voor dat het niet een perfecte spelervaring is. Dus geen 10.

 • Maak je niet druk om cijfers, elke game word tegenwoordig beloond met een acht of hoger dus aan de hand van cijfers kun je games niet meer vergelijken.  Lees gewoon de reviews rustig door en kijk of de plus en min punten belangrijk zijn voor jou. Als je bij meerdere reviews dezelfde punten tegen komt dan weet je dat er een kern van waarheid in zit.  Plants vs Zombies 2 lijkt dus perfect te doen wat de ontwikkelaars voor ogen hadden en blijkbaar is het een heel vermakelijk spel om te spelen. Het is aan jou om te kijken of dit spel iets voor jou is. ;)

 • Een 10 zou betekenen dat je met een constant orgasme zit te spelen. Als er geen minpunten zijn betekent dat niet dat het perfect is, een gebrek aan minpunten is een vereiste om een hoog cijfer te halen maar zeker geen garantie.

 • Beste Carcinomatum, ik begrijp wat je wilt zeggen maar ik waardeer jou toen absoluut niet. Mocht je twijfelen aan mijn intelligentie dan is dat jouw goed recht maar ik houd er absoluut niet van om zo door jou bejegend te worden.  PvZ2 is sowieso wel een game die ik ga spelen, ongeacht het cijfer hier gegeven.  Echter vraag ik een verklaring van de schrijver en niet van een idioot die zich goed wilt voelen door iemand naar beneden te halen.

 • Remmetje, (y)

 • Wacht op Windows 8 versie, eventueel Windows Phone 8

 • Lol windows 8 +phone

 • Pay 2 not play  Bij sommige games is de balans perfect, maar bij anderen word de basis ervaring zo saai en langdradig gemaakt dat spelers worden aangemoedigd om maar te betalen zodat ze sneller experience points, gold of andere elementen verdienen.  Plants vs Zombies deel één heb ik op de Xbox uitgespeeld en vond het daarop toch al snel saai worden. Als mobiele game vind ik dit wel een geslaagde game. ;)

 • Godverdomme, aan zo'n spel wil ik wel tijd besteden op een mobiel platform, komt ie niet op Android. Bagger weer hoor…

 • Dit.

 • Komt denk ik wel op Android, alleen later. Dus wachten, of een iPhone kopen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren