Borderlands 2 – T.K. Baha’s Bloody Harvest review

Recensie | -

Fans van Borderlands 2 hebben niets te klagen als het op nieuwe content aankomt, want ontwikkelaar Gearbox blijft hun succestitel ondersteunen met downloadbare content. Naast volledig nieuw avonturen, nieuwe personages en cosmetische aanpassingen, komt Gearbox nu met kleine uitbreidingen voor een zacht prijsje(€2,99 in dit geval) die ‘Headhunter packs’ genoemd worden. De eerste van deze soort is een klein avontuur in een Halloween-thema. Al is ‘avontuur’ wel sterk uitgedrukt voor T.K. Baha’s Bloody Harvest.

T.K. Baha leeft! … soort van

De echte Borderlands-fans zullen wel bekend zijn met het overlijden van de vrolijke T.K. Baha, maar hij is nogmaals terug (na zijn ondode cameo in The Zombie Island of Dr. Ned) in deze DLC. Hij is nog steeds een zombie, al doet hij meer dan alleen maar verlangen naar hersenen. T.K. Baha slijt zijn ondode dagen in Hallow’s End, een Halloween-achtig en met pompoenen gevuld gebied dat geteisterd wordt door de Pumpkin King. Zodra je naar het nieuwe gebied Hallowed Hollow reist, vraagt de immer blijmoedige T.K. Baha om jouw hulp bij het verslaan van deze eindbaas, en meer valt er eigenlijk niet te beleven.

De weg naar de eindbaas wordt opgevuld met een paar kleine opdrachten die elkaar op lineaire wijze opvolgen. Zo moet je diverse delen van een skelet verzamelen om een skeleton key te creëren waarmee je de deur naar de eindbaas opent. Het zijn simpele opdrachten die zich verspreiden over één gebied. T.K. Baha’s Bloody Harvest beslaat alleen Hallowed Hollow, dat oude assets met nieuwe combineert om een Halloweengevoel op te wekken, waar Gearbox wel in slaagt. Het is echter geen grootse omgeving, en jouw quest om de Pumpkin King te verslaan duurt niet langer dan een uur.

Acceptabele snack-ervaring

Onderweg naar de eindbaas kom je diverse bandit skeletten tegen die in feite overleden versies zijn van de gebruikelijke bandits, en er is ook een soort Halloween-versie van de Skrakks. Daarnaast wordt je lastig gevallen door Pumplings, die eruit zien als kleine pompoenmannetjes en enorm veel gelijkenis tonen met de Psycho Midgets, en er zijn Spiderants die verder niet voorzien zijn van een Halloween-sausje. Er is wel genoeg variatie om je bezig te houden, maar de vijanden doen niets nieuws. De DLC is vooral een sfeervol, cosmetisch uitstapje zonder werkelijke hoogtepunten.

En daarmee is het meeste wel gezegd. T.K. Baha’s Bloody Harvest is de Borderlands 2 Halloween-special die je als licht tussendoortje speelt. Het is een kleine en goedkope DLC, maar daardoor is het ook niet geweldig of een absolute aanrader. Het kwaliteitsniveau voldoet aan de Borderlands-eisen dankzij de aankleding, de muziek en de voice-acting van T.K. Baha, en daar blijft het bij. Maar hoe leuk het ook is om weer iets van T.K. te horen, je zult waarschijnlijk niet dubbel liggen van het lachen tijdens dit kleine avontuur. Het is een acceptabele snack-ervaring die te koop is voor een ‘snackprijs’.

Conclusie en beoordeling

Het oordeel van

T.K. Baha’s Bloody Harvest is een vrij eenvoudige uitbreiding die een cosmetisch uitstapje biedt. Het korte avontuur in Hallowed Hollow is leuk aangekleed met Halloween-details en enkele aangepaste vijanden. Verder doet de DLC niets nieuws en na ongeveer een uurtje heb je de uitbreiding voltooid. Hiermee is T.K. Baha’s Bloody Harvest een soort snack-ervaring: wel lekker, maar niet uitzonderlijk.

6
  • Leuk aangekleed
  • T.K. Baha
  • Geen hoogtepunt

Plaats een reactie


X
Lees meer over Borderlands 2:

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.