1. Borderlands 2 – T.K. Baha’s Bloody Harvest review

Borderlands 2 – T.K. Baha’s Bloody Harvest review

Fans van Borderlands 2 hebben niets te klagen als het op nieuwe content aankomt, want ontwikkelaar Gearbox blijft hun succestitel ondersteunen met downloadbare content. Naast volledig nieuw avonturen, nieuwe personages en cosmetische aanpassingen, komt Gearbox nu met kleine uitbreidingen voor een zacht prijsje(€2,99 in dit geval) die ‘Headhunter packs’ genoemd worden. De eerste van deze soort is een klein avontuur in een Halloween-thema. Al is ‘avontuur’ wel sterk uitgedrukt voor T.K. Baha’s Bloody Harvest.

T.K. Baha leeft! … soort van

De echte Borderlands-fans zullen wel bekend zijn met het overlijden van de vrolijke T.K. Baha, maar hij is nogmaals terug (na zijn ondode cameo in The Zombie Island of Dr. Ned) in deze DLC. Hij is nog steeds een zombie, al doet hij meer dan alleen maar verlangen naar hersenen. T.K. Baha slijt zijn ondode dagen in Hallow’s End, een Halloween-achtig en met pompoenen gevuld gebied dat geteisterd wordt door de Pumpkin King. Zodra je naar het nieuwe gebied Hallowed Hollow reist, vraagt de immer blijmoedige T.K. Baha om jouw hulp bij het verslaan van deze eindbaas, en meer valt er eigenlijk niet te beleven.

De weg naar de eindbaas wordt opgevuld met een paar kleine opdrachten die elkaar op lineaire wijze opvolgen. Zo moet je diverse delen van een skelet verzamelen om een skeleton key te creëren waarmee je de deur naar de eindbaas opent. Het zijn simpele opdrachten die zich verspreiden over één gebied. T.K. Baha’s Bloody Harvest beslaat alleen Hallowed Hollow, dat oude assets met nieuwe combineert om een Halloweengevoel op te wekken, waar Gearbox wel in slaagt. Het is echter geen grootse omgeving, en jouw quest om de Pumpkin King te verslaan duurt niet langer dan een uur.

Acceptabele snack-ervaring

Onderweg naar de eindbaas kom je diverse bandit skeletten tegen die in feite overleden versies zijn van de gebruikelijke bandits, en er is ook een soort Halloween-versie van de Skrakks. Daarnaast wordt je lastig gevallen door Pumplings, die eruit zien als kleine pompoenmannetjes en enorm veel gelijkenis tonen met de Psycho Midgets, en er zijn Spiderants die verder niet voorzien zijn van een Halloween-sausje. Er is wel genoeg variatie om je bezig te houden, maar de vijanden doen niets nieuws. De DLC is vooral een sfeervol, cosmetisch uitstapje zonder werkelijke hoogtepunten.

En daarmee is het meeste wel gezegd. T.K. Baha’s Bloody Harvest is de Borderlands 2 Halloween-special die je als licht tussendoortje speelt. Het is een kleine en goedkope DLC, maar daardoor is het ook niet geweldig of een absolute aanrader. Het kwaliteitsniveau voldoet aan de Borderlands-eisen dankzij de aankleding, de muziek en de voice-acting van T.K. Baha, en daar blijft het bij. Maar hoe leuk het ook is om weer iets van T.K. te horen, je zult waarschijnlijk niet dubbel liggen van het lachen tijdens dit kleine avontuur. Het is een acceptabele snack-ervaring die te koop is voor een ‘snackprijs’.

Conclusie en beoordeling

6
T.K. Baha’s Bloody Harvest is een vrij eenvoudige uitbreiding die een cosmetisch uitstapje biedt. Het korte avontuur in Hallowed Hollow is leuk aangekleed met Halloween-details en enkele aangepaste vijanden. Verder doet de DLC niets nieuws en na ongeveer een uurtje heb je de uitbreiding voltooid. Hiermee is T.K. Baha’s Bloody Harvest een soort snack-ervaring: wel lekker, maar niet uitzonderlijk.
 • T.K. Baha
 • Leuk aangekleed
 • Geen hoogtepunt

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Jammer :(

 • Wel jammer dat je het een slecht punt geeft, want ik ben het er echt niet mee eens.
  Zoals je zelf al zegt is het een kleine lekkere snack ervaring.
  Iets wat jij lekker vind geef je dus een 6.
  Enige minpunt vind ik dat ie zo kort is want je bent er inderdaad in een uurtje wel doorheen.
  MAAR daarom is het ook een KLEIN extraatje zoals de gamemakers zelf ook al zeggen en is ie zo GOEDKOOP.
  Dan vind ik een 7 a 8 veel beter op zijn plaats, want het is een lekkere snack:P
  Voor een 6 moet je veel meer minpunten hebben en dat heb je niet.
  Jammer.

 • Nee, zo werkt het niet. Het aantal plus- en minpunten staat los van het cijfer, en er is geen specifiek aantal nodig voor een cijfer. De DLC is eenvoudig en rechttoe-rechtaan waardoor het geen werkelijke hoogtepunten kent. Behalve het Halloween-thema en de degelijke kwaliteit, is er geen werkelijke reden om dit te spelen. Daarom krijgt het een zes.  Maar goed, ik ben sowieso niet zo'n fan van cijfers.

 • Komt het cijfers verhaal weer. :lol: Oneindige discussie.  Leuk stukje Kevin. Ik moet BL2 maar weer eens uit de kast vissen.

 • Oke, duidelijk en inderdaad ben ik het wel met je eens wat betreft cijfers:P
  En reviews blijven persoonlijk natuurlijk.
  De DLC is inderdaad eenvoudig en kent niet echt een hoogtepunt dus ben het wel met je eens hoor alleen had ik als we dan toch een cijfer moeten geven 1tje hoger gegeven:)

 • Op welk level hebben jullie dit gespeeld?
  Vind het vrij uitdagend op OP8.  Daarnaast hebben jullie denk ik de uitgebreide easter egg gemist, waarmee je nog een nieuwe boss kan unlocken.  Het is inderdaad niet uitgebreid, maar je kan je er zeker langer dan een uur mee vermaken, de easter egg kost al 20-25 min per keer.

 • Ik krijg morgen de GOTY edition binnen via mijn lokale gamedealer.
  Deel 1 was/is ook al zo tof om te spelen.
  Deze meteen erbij aanschaffen ,die 6 is het wel waard.

 • ik ben nog steeds op me gemakje met deel 1 bezig, daarna zal ik vast wel aan deeltje 2 beginnen (hopelijk de GOTY)..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren