Armored Core For Answer

Recensie | -

Na te zijn afgebekt door die altijd chagrijnige lul van een luitenant-kolonel strompel ik een beetje van de wijs richting de hangar. Een van de technici, ook vanochtend vrolijk als een huppelende dansmarieke, groet mij zoals gewoonlijk met zijn goed bedoelde woorden: 'Nou Joe, zware nacht gehad? Tjonge, als blikken konden doden!' Ik begin me er een beetje aan te ergeren. Met een soepele beweging klim ik een trapje op en nestel ik me in de fraai gestikte lederen zitting van mijn blikken ros. Blikken kunnen doden, heeft die idioot dat nu nog niet door!

Luttele uurtjes later, de veiligheid van de hangar achter me gelaten, ben ik overgeleverd aan mijn kunde en de kracht van mijn blikken omhulsel. Het is één van de nieuwste en meest geavanceerde modellen. Stiekem ben ik dan ook heel erg trots op mijn mech. Niet in de laatste plaats omdat ik hem aan het begin van mijn carrière in het geavanceerde mech-leger compleet heb ontworpen en aangepast. Toentertijd was ik verbaasd over de vele mogelijkheden die het leer tot zijn beschikking had om bijvoorbeeld zo'n blikken machine van top tot teen te kunnen aanpassen. Inmiddels ben ik wel wat gewend, maar wat wil je ook anders met al dat brute wapentuig op mijn ijzeren harnas.

Ja, ik moet absoluut bekennen dat ik maar wat blij ben met mijn diverse boordkanonnen en lasergeweren. Ze hebben me, in combinatie met de vrij directe besturing, absoluut bijgestaan tijdens mijn levensgevaarlijke missies. Waar ik ook kwam, overal zag men ons als vijand en probeerde men mij zelfs te vernietigen. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten, neem dat maar van me aan. Maar ik vecht voor een goed doel, daarvan ben ik inmiddels overtuigd. Mijn leidinggevende heeft me dat haarfijn uitgelegd, het verhaal achter deze oorlogsvoering is me dan ook geheel duidelijk. We moeten wel vechten, anders kan morgen weleens de laatste morgen zijn. Gelukkig wordt het me niet altijd even moeilijk gemaakt. De domme acties van mijn tegenstanders maken me soms pijnlijk duidelijk dat onze militaire opleiding wel heel erg intensief en doordacht moet zijn.

Maarja, na zo'n intensieve opleiding tot mech-strijder heb je ook wat. Je bent keihard, een doorzetter, tactisch sterk en je bezoekt ook nog eens de meest uiteenlopende locaties. Probleem is dat ik nou altijd naar dezelfde kale gebieden wordt uitgezonden. Bah, dan heb je zo'n vette machine tot je beschikking en dan moet je verplicht banjeren door een kaal en verlaten landschap. Gelukkig zijn de gebouwen die ik tijdens mijn patrouille tegenkom niet zo stevig meer. Dan kan ik mijn frustratie in ieder geval botvieren op het slopen van de oude vervallen panden. Dat geeft op zich wel wat voldoening, zeker als je een kleine spookstad binnen een minuut met de grond gelijk heb gemaakt.

Tja, je moet wat om de tijd te doden toch? Gelukkig is er soms ook een maatje mee, waardoor ik niet hoef over te gaan op mijn sloophobby, maar gewoon lekker een kaartje kan leggen. Laat de luitenant-kolonel het maar niet horen hoor, hij denkt dat we serieus aan het werk zijn. Toegegeven, soms doen we dat ook, maar de missies worden op een gegeven moment wel wat eentonig, zelfs met zijn tweeën. Dan kunnen we er via het internet nog wel wat mensen oproepen, maar daar krijgen we vaak geen enkele reactie op. Ja, dat vind ik gewoon balen. Kale landschappen, eentonige missies en het negeren van online oproepen halen gewoon het plezier uit mijn werk. Hoe vet mijn mech ook is en hoe duidelijk het doel van deze oorlog ook: het is de hoogste tijd om iets anders te gaan zoeken. Misschien wordt ik wel loodgieter, want geef toe: Joe the Plumber klinkt wel ontiegelijk wreed.

Conclusie en beoordeling

Het oordeel van

En zo ervoer ik de game Armored Core for Answer. Het aanpassen en ontwerpen van je eigen [i]mech[/i] is heel erg tof en het koekblik ziet er daarnaast nog eens goed uit ook. Qua wapentuig en verhaal zit het in dit avontuur wel snor, maar dat positieve gegeven wordt weer naar beneden getrokken door wat eentonige missies en kale omgevingen. Dat de game een coöperatieve speelmodus bevat is dan wel weer leuk, al zul je online weinig maatjes weten te vinden. Al met al is Armored Core for Answer geen regelrechte aanfluiting, maar stijgt de game ook niet boven de middelmaat uit.

6+
  • Aanpassen van jouw mech
  • Uiterlijk van je mech
  • Vette wapens
  • Sterk verhaal
  • Co-op
  • Kale omgevingen
  • Ietwat eentonige missies
  • Online niemand te vinden

Plaats een reactie


X
Lees meer over Armored Core for Answer:

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.