X-Blades

Recensie | -

Voor X-Blades is de recensie wat anders dan anders. Puur omdat deze game dat 'verdient'. In onderstaand artikel neem ik jullie mee tijdens mijn speelsessie met de game. Hierbij meld ik wat ik op bepaalde momenten dacht en nog belangrijker: hoe ik voor de tv zat.

Amsterdam, 18 februari

13:20: Of ik X-Blades wil recenseren. Sure, why not. Vorige week zag ik al een trailer en die zag er best lollig uit. Ik verwacht echter niet al teveel van de game. Zal wel weer zo'n typisch Duits wanproduct zijn. Hmm, eerste indruk is goed. Beetje foute muziek, maar grafisch kan het er mee door.

13:25 Lol, die minderjarige chick loopt gewoon praktisch in d'r blote reet. I laaaaiik!

13:31 Ok, beetje hakken, beetje schieten. Animaties zien er prima uit. Dit kan nog wel leuk worden. Wel jammer dat al het hakken met één knop gedaan wordt. Ook dat springen slaat echt nergens op. Het lijkt wel alsof ze zweeft ofzo. Ach nouja, die magische aanvallen zijn wel geinig en de eerste eindbaas is in zicht.

13:48 Gatver, ben nou al een kwartier bezig met dezelfde eindbaas. Niet omdat het zo moeilijk is, maar omdat ik gewoon amper de mogelijkheid krijg om hem aan te vallen. Ik word de hele tijd namelijk belaagd door zijn minions. En die vuurballen die hij elke vijf seconden afvuurt helpen ook niet echt mee. Als ik nou genoeg mana had kon ik magische aanvallen afvuren, maar voor elke drie vuurballen die ik afschiet moet ik weer vijftien vijanden vermoorden om mijn manabalk vol te krijgen.

13:55 Tsjonge jonge jonge. Komen er nog platformelementen? Was een puzzeltje hier en daar teveel gevraagd? Het meest irritante is nog wel het feit dat de verschillende monsters in 'waves' verschijnen. Dat is zo erg nog niet, maar het is de manier waarop. In de meeste games vermoord je een x aantal vijanden, waarna er weer een x aantal nieuwe verschijnen. Hier verschijnt er voor elke verslagen vijand direct een nieuwe. En denk maar niet dat je snel klaar bent. Binnen één level ben je vijand na vijand na vijand aan het killen en dat is saaaaaaaaai.

14:15 Téring zeg! Ik zit nog steeds in datzelfde schijtlevel! De vijanden houden maar niet op en omdat ik ze de helft van de keer niet raak door de crappy hit detection, word ik telkens in mijn rug aangevallen. KAK!

14:26 AAAAAAAAAAAARGRGGGRRHH!!!

Conclusie en beoordeling

Het oordeel van

X-Blades begint leuk met een bijna compleet naakt chickie met dikke.. zwaarden. X-zwaarden. Een aantal minuten verder blijkt echter al snel dat er vrij weinig te doen is in de game. Je loopt letterlijk van gevecht naar gevecht en als de [i]hit detection[/i] je dan ook nog eens bij vlagen in de steek laat, ben je snel klaar met deze game. Blote kont of niet.

4
  • De eerste tien minuten doen beter vermoeden
  • Repetitief als de pest
  • Niet kunnen zien of je de vijand raakt
  • Saaie omgevingen
  • Je moeder

Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.