Dead or Alive: Paradise

Recensie | -

Het is april. Tijd dat de zon weer gaat schijnen. En dat gebeurt ook, maar wisselvallig. Ook de temperatuur mag wel een graadje of tien à vijftien omhoog, maar dat duurt vast nog wel minstens een maand. Mijn geklaag kan gelukkig worden gesmoord door games met een zomerse uitstraling. Zo is pas Just Cause 2 uitgekomen, maar voor mij was dat toch wat te veel van het goeie. Veel te veel actie, explosies en grijpgrage haken. Ik heb behoefte aan een zomerse vakantie waar ik kan chillen op een strandstoel, met een drankje en een hapje, kijkende naar voorbijgaand schoon in zwemstrings en push-up beha’s. Het is tijd voor Dead or Alive: Paradise.

Laat ik maar meteen met mijn penis in huis vallen: de game is geen rukmateriaal. Ondanks dat het misschien op het eerste gezicht een nogal ordinaire manier is om een bepaalde groep gamers aan te spreken, gaat het hier niet om een datesim waar allerlei volwassen onderwerpen behandeld worden. Uiteraard is er wel wat girl-on-girl action, maar dit is allemaal zeer onschuldig. Dead or Alive: Paradise is meer een soort van Barbie-game. De bedoeling is om één van de negen verschillende dames te kiezen en deze er het mooiste van allemaal uit te laten zien. Dit doe je door voor haar kledingstukken en accessoires te kopen waarvan jij denkt dat ze haar leuk staan. Het heeft niet echt een doel dat zich uit in een score maar dat hoeft ook niet, het is tenslotte vakantie. Daarnaast is het de bedoeling om vriendschap te sluiten met andere meisjes door hen cadeautjes te geven, om te laten zien dat je om ze geeft. Aandacht alleen is niet genoeg. Doe je dat niet, dan is het drama en worden ze boos. Het lijkt de echte wereld wel.

De minigames zijn in feite een middel om geld mee te verdienen. Zie het als een soort van werk. Vanzelfsprekend zijn sommige banen leuker dan andere. Zo vind ik de springrace in het zwembad echt niet werken, dus voor mij valt daar geen geld uit te halen. Het volleyballen is op zich nog wel geinig. Er zijn twee knoppen die je moet onthouden: de overspeelknop en de actieknop. Eigenlijk voelt de minigame een beetje aan als volleyballen met meisjes op de middelbare school. Soms zet je teamgenoot zich knap in om een onmogelijke bal in de lucht te houden en soms krijgt ze een bal voor haar mooie koppie omdat ze afgeleid in de verte staat te staren. Je kunt er maar beter om lachen, want in je eentje volleyballen is geen optie. Best friends forever!

Als je eerder Dead or Alive: Extreme Volleyball op de Xbox hebt gespeeld is er weinig nieuws onder de zon. Paradise is namelijk een overzetting met een paar kleine positieve veranderingen. Zo is er een nieuw personage genaamd Rio, de croupier die de kaarten voor Blackjack schudt in het casino. Wanneer je Blackjack wint is zij ook bereid om uit de werkkleren te gaan om een potje volleybal te kunnen spelen in haar bikini. Ook zijn er een aantal nieuwe accessoires, zoals nieuwe volleyballen en drankjes en hapjes om je vriendinnen blij mee te maken. Het introfilmpje is enorm mooi, en wekt de suggestie dat er hard aan deze overzetting gewerkt is.

De negatieve vernieuwingen brengen echter een slechte smaak in de mond. Zo kun je foto’s van je personage nemen, maar werkt het fotograferen helaas niet goed. De besturing werkt stroef en het opslaan en laden van de foto’s is een enorm langdurig proces. Om foto’s te kunnen bekijken moet je namelijk eerst uit de game naar je opgeslagen bestanden in het hoofdmenu van de PSP. Daarnaast zijn de in-game beelden hier en daar een beetje korrelig. Het is duidelijk dat de resolutie van de originele beelden te lijden heeft op de PSP. Om het plezier nog eens te verergeren word je constant gestoord door het zwarte laadscherm. Bij ieder nieuw dagdeel waarin je één omgeving kiest om je vakantie door te brengen, moet je zo’n tien à vijftien seconden wachten en dat is gewoon te lang. En dan die borsten. Het lijkt wel alsof ze zo’n invloed hebben op hun leefomgeving dat ze eigen individuele zwaartekrachtwetten hebben gekregen. Die van de maan, ja. Het lijken wel waterballonnen! Aaargh! Dit is niet echt mijn idee van een ontspannende vakantie. Eerder één van ergernis en teleurstelling!

Conclusie en beoordeling

Het oordeel van

Dead or Alive: Paradise is een game die veel mensen verkeerd in zullen schatten. Het gaat niet om een bepaalde geilheid, maar om een bepaalde schoonheid, en de beelden zijn daarbij enorm belangrijk. De overzetting naar de PSP is vrij [i]half-assed[/i] gedaan en dat is jammer want het introfilmpje beloofde veel goeds. Spelers die een ontspannende aankleedgame willen spelen, adviseer ik om het oude deel op de Xbox of het tweede deel op de Xbox 360 op te pakken. Ergens is de game op de PSP wel aandoenlijk, maar de ervaring was zeven jaar geleden stukken beter. Tijd voor wat nieuws.

5
  • Introfilmpje
  • Volleybal blijft wel aardig
  • Bijna directe port zonder echt goede vernieuwingen
  • Foto’s opslaan en bekijken is een hel
  • Korrelige beelden
  • Die waterballonnen

Plaats een reactie


X
Lees meer over Dead or Alive: Paradise:

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.