De Sims 3: Ambities

Recensie | -

De Sims en uitbreidingspakketten. Voor Electronic Arts de kip met de gouden eieren, maar voor de speler nu niet bepaald goud waard. Vaak zijn de uitbreidingspakketten te mager en niet geheel onterecht wordt Electronic Arts uitgemaakt voor geldwolf. Met De Sims 3 bewandelt EA een iets ander pad en de uitbreidingspakketten zijn daadwerkelijk boeiend. Zo konden we eind 2009 met de Sims op een spannende wereldreis gaan en nu is het tijd om ambitieus van baan te verwisselen.

Het grote verschil van Ambities zit hem in het feit dat je als volwassen Sims actief aan de slag kunt gaan met de nieuwe banen. Als privédetective ga je in de werkuren de stad in om op zoek te gaan naar aanwijzingen die naar een nieuwe zaak leiden, terwijl je als binnenhuisarchitect de huizen van de bewoners onder handen neemt. Je oefent de beroepen echt actief uit en je hoeft dus niet langer de tijd door te spoelen als jouw Sims zich op zijn werk bevindt.

Bovendien is elk beroep echt anders en kun je er veel kanten mee opgaan. Als detective is al snel te merken hoe makkelijk het is om werk met je sociale contacten te combineren. Niet langer hoef je na het werk nog mensen op te bellen of met ze op stap te gaan om uiteindelijk de vrouw van je dromen tegen te komen. Daarnaast is het erg fijn om op twee verschillende manieren te worden beloond. Je hebt een wekelijks loon dat op zondag wordt uitgekeerd en tussendoor verdien je bonussen met het uitvoeren van klussen. Tevens is het erg fijn dat je veel flexibelere werktijden hebt. Er wordt van je Sims verwacht dat hij elke dag iets uitvoert, maar hoe en wanneer, dat mag hij uiteindelijk zelf beslissen. Als detective vond ik het bijvoorbeeld heerlijk om in de ochtend het huis schoon te maken, daarna even te schaken om zo mijn vaardigheden die belangrijk zijn voor een detective te verbeteren en daarna met mijn Sherlock Holmes-jas de stad in gaan.

Maar misschien vind jij het wel leuker om een echte Ghostbuster te worden en spoken uit huizen te verjagen. Ook hier liggen er veel kansen voor je. Je zou er namelijk voor kunnen kiezen om hier en daar wat spullen van de brave bewoners te jatten en die vervolgens in je huis neer te zetten of voor veel geld te verkopen. Als de bewoners er dan naar vragen, dan kun je natuurlijk laten weten dat die door de spoken zijn gejat en loop je grinnikend weg. Erg geestig.

Er zit alleen wel één nadeel aan de nieuwe banen en dat is dat het niet echt geschikt is wanneer je een groot huishouden hebt. De banen zijn redelijk tijdrovend en als je dat dan met vijf/zes gezinsleden moet doen, dan gaat het bijna zeker wel ergens mis. Natuurlijk is ervoor te kiezen dat je twee familieleden een nieuwe baan laat oppakken en de rest bij de oude beroepen blijft en je die dus mooi kunt doorspoelen.

Naast de nieuwe beroepen zijn er uiteraard een aantal nieuwe voorwerpen, waarvan de wasmachine de belangrijkste is. Smerige kleding is nu in de was te smijten, zodat je met schone kleding nog frisser de deur uit gaat. Daarnaast heb je een aantal nieuwe gebouwen die in de stad zijn te plaatsen en waar nieuw vermaak is te vinden voor jouw Sims. En wat te denken van de mogelijkheid om in je eigen huis een tatoeagemachine neer te zetten? Tot slot zijn er nieuwe karaktereigenschappen die aan de Sims zijn toe te wijzen waardoor je bijvoorbeeld extra flirterig wordt of nog net wat scherper de detective kan uithangen.

Conclusie en beoordeling

Het oordeel van

De Sims 3: Ambities is een uitbreidingspakket dat daadwerkelijk iets toevoegt. Het vernieuwt de manier waarop je de game speelt, een zeer nette prestatie. De zes verschillende beroepen spelen allemaal net wat anders en zijn erg leuk om te beoefenen, maar kosten helaas wat te veel tijd als je een groot gezin hebt Naast de beroepen krijg je nog extra voorwerpen waarmee je de boel weer lekker op kunt fleuren.

8
  • Nieuwe manier van beroepen uitoefenen
  • Nieuwe voorwerpen
  • Voor groot gezin zijn beroepen te tijdrovend

Plaats een reactie


X
Lees meer over De Sims 3: Ambities:

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.