Batman Arkham City: Harley Quinn’s Revenge

Recensie | -

We hebben er een half jaar op moeten wachten, maar daar is dan eindelijk de DLC met een echt verhaal voor Batman: Arkham City. Na nieuwe locaties voor de Challenge Mode, Robin en Nightwing als nieuwe personages en een heleboel nieuwe outfits voor alle helden is het weer tijd om de donkerste krochten van Arkham City in te duiken.

Harley Quinn, het liefje van The Joker, heeft namelijk een aantal onschuldige agenten gekidnapt en ze dreigt hen een kopje kleiner te maken als ze haar zin niet krijgt. Natuurlijk duikt Batman al snel op om hier een stokje voor te steken, maar bij zijn zoveelste heroïsche reddingsactie verdwijnt de vleermuisman plotseling. Aan zijn hulpje, Robin, de taak om niet alleen het plan van de nog gekker geworden Harley Quinn te dwarsbomen, maar ook om te achterhalen wat er met Bats gebeurd is. In deze DLC speel je voor de helft met Robin die Batman’s sporen volgt en in de andere helft speel je Batman in een flashback.

Dat zorgt ervoor dat je bepaalde locaties, deze keer in de haven van Arkham City, vaker dan één keer bezoekt met de twee helden. Het grote verschil zit hem echter in het arsenaal van de twee. Waar Batman uitgerust is met al zijn gadgets, de DLC speelt zich tenslotte na het hoofdverhaal af, heeft Robin een kleiner en ander arsenaal. De opvallendste gadget hierin is een uitvouwbaar schild waarmee Robin zichzelf beschermt tegen kogels en waarmee hij rake klappen kan uitdelen. Minder tof is het feit dat de game je vaak al vertelt dat je deze gadgets moet gebruiken voordat je zelf ook maar de kans hebt om daar zelf op te komen. In plaats van dat je zelf bepaalt hoe je een situatie aanpakt, word je iets te snel voorgezegd hoe je het moet doen.

Het gevechtsysteem is gelukkig nog altijd even leuk als complex en Robin’s speciale vechtstok die hij gebruikt in de knokpartijen zorgen voor een frisse wind. De manier waarop je slagen en stoten aan elkaar koppelt is nog altijd hetzelfde, maar Robin beweegt net wat sneller en soepeler tussen de schurken door als zijn mentor.

Naast wat (hele) simpele puzzels, gevechten en sluipwerk hier en daar doet Harley Quinn’s Revenge niet bepaald dingen die je in het hoofdverhaal nog niet hebt gezien. Dat wordt grotendeels nog wel goedgemaakt door het feit dat de DLC zich vooral in de voorheen onverkende haven van Arkham City afspeelt, maar echt anders oogt deze locatie nou ook weer niet.

Veel kwalijker is het feit dat je deze DLC binnen twee uur hebt uitgespeeld. Met een prijs van tien euro is dat aan de absurd hoge kant, helemaal omdat er nauwelijks een reden is te bedenken om het verhaal nog eens door te lopen tenzij je graag alle ballonnen van Harley Quinn lek wil prikken.

Het gebrek aan echte nieuwe situaties en de enorm korte speelduur maken Harley Quinn’s Revenge moeilijk aan te raden. Het verhaal mag dan best leuk zijn en pakt (gedeeltelijk) de draad op waar het hoofdverhaal afliep, maar voelt door de korte duur wel een beetje als een aflevering uit Batman: The Animated Series. Verwacht van DLC echter niet een epiloog die zich kan meten met het verrassende einde van het hoofdverhaal.

Deze game is getest op Xbox 360.

Conclusie en beoordeling

Het oordeel van

Harley Quinn’s Revenge is verre van essentieel, doet niets nieuws en is bijzonder kort. Enkel het feit dat Robin nu een grotere rol krijgt en dat het verhaal best leuk is weten deze DLC nog enigszins te redden. Bat-teleurstellend.

5
  • Aardige epiloog
  • Robin onder de knoppen
  • Extreem kort
  • Extreem duur

Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.