Xbox 360 games: De top 10 beste Xbox 360 games

Beste Xbox 360 games

Je hebt zojuist een Xbox 360 gekocht en wilt nu weten wat de beste games voor de 360 zijn. Dat komt mooi uit, want op InsideGamer hebben we een lijst met de beste Xbox 360 spellen van dit moment samengesteld. In deze lijst laten we bovendien weten of je nog voorgaande delen uit series moet spelen om optimaal te kunnen genieten van deze topgames.

Deze lijst wordt een paar keer per jaar bekeken en waar nodig herzien door de InsideGamer-redactie. De onderstaande lijst is gesorteerd op de recensiescore die de games op InsideGamer hebben gehad, maar je kunt eigenlijk zonder aarzeling deze tien beste Xbox 360 spellen aanschaffen. Ze zullen je niet teleurstellen!

1. Grand Theft Auto V (GTA 5) (IG Score: 10-)

Het schaven aan de GTA-formule is in Grand Theft Auto V zorgvuldig en met liefde gedaan. Met maar liefst drie hoofdpersonages aan de slag gaan pakt op alle denkbare vlakken goed uit en na het uitspelen van het meeslepende en scherp geschreven verhaal, valt er nog genoeg te beleven in de wijde wereld van Los Santos en omgeving. GTA 5 biedt simpelweg een ambitieuze, geslaagde ervaring van een zeldzaam hoog niveau.

GTA 5 bevat weliswaar enkele knipogen naar vorige delen, maar staat uiteindelijk vrijwel volledig op zichzelf. Het is dus niet nodig om een van de vorige GTA-games gespeeld te hebben, al scoorde voorganger GTA IV enkele jaren terug ook al een knappe 10- in de recensie

Laagste prijzen

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar voor deze editie.

Bekijk alle winkels

2. BioShock: Infinite (IG Score: 9,5)

BioShock: Infinite is een weergaloos meesterwerk, een must have, een unieke en prachtige game en misschien wel de beste game van de laatste jaren. Alles aan deze game klopt gewoon. Het biedt een prachtige wereld, een goede balans tussen actie, verkennen en verhaal. En mijn god, wat een verhaal! Doe jezelf een lol en haal deze game zo snel mogelijk in huis, want dit is een game waar nog lang over nagepraat gaat worden!

BioShock: Infinite biedt in principe een op zichzelf staand verhaal en het is dus niet nodig om BioShock en BioShock 2 te spelen, als zul je na het spelen van die games bepaalde dingen in Infinite wel beter snappen.

Laagste prijzen

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar voor deze editie.

Bekijk alle winkels

3. The Elder Scrolls V: Skyrim (IG Score: 9,5)

The Elder Scrolls V: Skyrim is groots, divers en biedt de speler een avontuur met enorm veel mogelijkheden. Je kunt in deze game echt doen waar je zelf zin in hebt en voordat je het door hebt ben je een complete dag kwijt. Op sommige momenten heeft de engine het moeilijk om de grafische pracht van Skyrim te tonen, maar dat vergeet je als je bovenop een berg geniet van het enorme uitzicht. Skyrim is een game waar je met gemak dertig uur in kan investeren en goeie kans dat het avontuur dan pas echt voor je begint. Het is magie, niets minder dan dat.

Het is niet nodig om eerdere games uit de The Elder Scrolls-serie gespeeld te hebben om optimaal te kunnen genieten van Skyrim.

Laagste prijzen

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar voor deze editie.

Bekijk alle winkels

4. Rayman Legends (IG Score: 9+)

Rayman: Legends gaat verder op de weg die door zijn voorganger is ingeslagen en doet dat op een magistrale wijze. De levels, die draaien om tempo en timing, zijn heerlijk dynamisch, blijven vernieuwen en de moeilijkheidsgraad wordt gedurende de game ook lekker opgeschroefd. De frustratie blijft gelukkig binnen alle perken, mede omdat de levels zowel visueel als qua platformgameplay ontzettend veel te bieden hebben. En mocht je alsnog gefrustreerd raken door een aantal moeilijke levels, weet dan waar je het voor doet: aan het einde van elke ‘lijdensweg’ wacht een fenomenaal goed muzikaal level.

Bij zo’n game als Rayman Legends gaat het echt om de gameplay en kun je als nieuwkomer het beste direct gaan genieten van dit nieuwste deel.

Laagste prijzen

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar voor deze editie.

Bekijk alle winkels

5. Tomb Raider (2013) (IG Score: 9+)

We moeten concluderen dat de Lara Croft van weleer met wie ik (en jullie misschien ook wel) opgegroeid ben voorgoed verleden tijd is. Is dat erg? Nee, want ze heeft plaats gemaakt voor een nieuwe, misschien nog wel betere Lara die weer een nieuwe generatie gamers gaat aanspreken. Als deze game een voorbode is voor hoe de toekomst van Tomb Raider (2013) eruit gaat zien, dan kunnen we alleen maar in onze handjes wrijven en met smacht uitkijken naar een volgende game.

Laagste prijzen

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar voor deze editie.

Bekijk alle winkels

6. Batman: Arkham City (IG Score: 9+)

Gebouwd op de fundamenten van een gekkenhuis is Batman: Arkham City het grandioos gestoorde vervolg dat we verdienen. Net als Batman doet dit spel alles wat hij doet goed en is er na het ongeveer twaalf uur durende verhaal nog zoveel te zien en te doen dat je gek zou zijn wanneer je dan al uit Arkham City wilt ontsnappen. Bat-tastic.

Om Batman: Arkham City optimaal te beleven hoef je niet eerst zijn voorganger Batman: Arkham Asylum te spelen. Al moeten we wel opmerken dat ook die game enorm goed is, en bovendien vaak voor een zeer zacht prijsje te koop is.

Laagste prijzen

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar voor deze editie.

Bekijk alle winkels

7. Far Cry 3 (IG Score: 9)

Far Cry 3 is de beste en meest aangrijpende open wereld-shooter van de laatste jaren. Het toont op sublieme wijze de tegenstellingen van een tropisch paradijs als Rook Island: bij momenten beeldschoon en vredig, maar tegelijkertijd bruut en intens. De game gaat niet op elk aspect vrijuit, maar ondanks een aantal technische schoonheidsfoutjes en andere minpunten, mag het zich een onbetwiste topper noemen.

Far Cry 3 heeft vrijwel niets te maken met de vorige Far Cry’s en het is dan ook niet nodig deze eerst te spelen.

Laagste prijzen

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar voor deze editie.

Bekijk alle winkels

8. Borderlands 2 (IG Score: 9)

Borderlands 2 is een festijn van bizarre wapens, hectische gevechten en heerlijke humor. De continue afwisseling van verschillende omgevingen, diverse wapens en unieke vaardigheden houdt de game fris tot het laatste moment. Het oog voor detail en de talloze animaties die voor de vele wapencombinaties zijn gemaakt, zijn verbluffend. De game kan misschien een iets lager tempo aannemen wanneer je alleen speelt, maar dit weegt niet op tegen het geweldige plezier dat je zult hebben wanneer je met vrienden speelt. Als je dit jaar één coöperatieve game gaat kopen, laat het dan Borderlands 2 zijn.

Om van Borderlands 2 te kunnen genieten, is het niet nodig eerst deel één te spelen. Wel spelen de personages van Borderlands een grote rol in dit tweede deel, waardoor sommige grappen en verwijzingen alleen zijn weggelegd voor de fans.

Laagste prijzen

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar voor deze editie.

Bekijk alle winkels

9. Battlefield 4 (BF 4) (IG Score: 9)

Battlefield 4 laat als geen andere first-person shooter zien hoeveel het genre is gegroeid in de laatste jaren. BF 4 schotelt je in de singleplayer een filmische ervaring voor waar je U tegen zegt; je belandt werkelijk van het ene in het andere fantastische gevecht. De Frostbite 3 engine zorgt er bovendien voor dat haast alles in de omgeving vernietigbaar is. Dit is ook van grote meerwaarde in de Battlefield 4 multiplayer, die je met de de verschillende modi zoals de Commander-modus urenlang spelplezier bezorgt. Een dijk van een multiplayergame!

Om Battlefield 4 te spelen is het niet nodig om de voorgaande delen gespeeld te hebben. Sterker nog: iedere Battlefield-fan speelt nu hoogstwaarschijnlijk toch de multiplayer van Battlefield 4!

Laagste prijzen

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar voor deze editie.

Bekijk alle winkels

10. Diablo III (IG Score: 8,5)

Blizzard laat met Diablo III zien te weten hoe je een game voor console maakt. Met een aantal goede verbeteringen en aanpassingen, zien we de missertjes die deze versie met zich meebrengt door de vingers. Diablo III op de consoles is op vrijwel alle vlakken sterker dan de pc-versie.

Aangezien de eerdere Diablo’s tientallen jaren eerder verschenen, zeggen we in dit geval: speel lekker deel drie!

Laagste prijzen

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar voor deze editie.

Bekijk alle winkels

Beste voetbalgame voor Xbox 360 van dit moment: FIFA 14 (IG Score: 8,5)

FIFA 14 bevat een hoop vernieuwingen, maar helaas zijn juist de meest prominente vernieuwingen niet perfect uitgewerkt. Daardoor is FIFA 14 doorgaans een voetbalfeest waar je van smult, maar bij tijd en wijlen ontstaan bizarre situaties die dit feestje flink verstoren. Bovendien werkt het nieuwe transfersysteem in de carrièremodus gewoon niet fijn. Grote winnaars dit jaar zijn de fans van FIFA Ultimate Team, omdat daar de vernieuwingen wel geslaagd lijken.

Laagste prijzen

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar voor deze editie.

Bekijk alle winkels

Beste racegame voor Xbox 360 van dit moment: Forza: Horizon (IG Score: 9+)

Forza Horizon ruilt het ietwat droge karakter van Motorsport in voor een game die letterlijk een feest is. Mede dankzij de versterkte focus op festivalmuziek is de sfeer beter dan ooit, terwijl de verstokte fans opgelucht zullen zijn dat het Forza-hart zichtbaar intact is gebleven. Schroom dus niet en omarm die verschillende ondergronden, de vele geheimen en de adembenemende open wereld. Het feest kan beginnen!

Laagste prijzen

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar voor deze editie.

Bekijk alle winkels

Was dit artikel nuttig tijdens het bepalen welke games je aanschaft bij je nieuwe Xbox 360? Help ons dan een handje door het artikel via één van de onderstaande kanalen te delen!

Laatst bijgewerkt op 5 januari 2014 om 20:44

Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.