1. Metal Gear Solid: Ground Zeroes – Alle Info

Metal Gear Solid: Ground Zeroes – Alle Info

Is Metal Gear Solid: Ground Zeroes nu Metal Gear Solid 5? Dat weten we niet, maar het is in elk geval wel een echt nieuwe Metal Gear-game. Bedenker Hideo Kojima onthulde de game via een demo van maar liefst twintig minuten. Bij gebrek aan beeldmateriaal van deze demo, zetten we alle informatie die er al te vinden is over het spel voor je op een rij.

Metal Gear bestaat viert dit jaar zijn vijfentwintigste verjaardag en dat vormde voor Kojima de ideale gelegenheid om zijn nieuwe plannen voor de serie aan te kondigden: een social game, een film, en natuurlijk het belangrijkste: een volwaardig nieuw deel in de serie: Metal Gear Solid: Ground Zeroes

De naam

Ground Zeroes klinkt als een slecht naar het Engels vertaalde Japanse titel. Er komen sowieso tegenstrijdige berichten binnen: heet het spel nu Ground Zeroes of Ground Zero? De meeste bronnen lijken dat eerste te bevestigen, dus daar houden we het voor nu op. Ground Zero is de benaming van belangrijke plekken in de Metal Gear-reeks. Zo werden Outer Heaven en Zanzibar Land in respectievelijk de eerste en tweede Metal Gear aangemerkt als Ground Zero.

Hoofdpersonage

Snake is terug! Althans… wie is toch die gure spion die we op de twee getoonde afbeeldingen zien? Hij ziet er jonger uit dan Solid Snake uit Metal Gear Solid 4, dus misschien speelt de game zich voor dat spel af. Aannemelijker is dat het om Big Boss gaat, genetisch gezien de ‘vader’ van Solid Snake. Fans denken van wel: ze menen het elastiekje van Big Boss z’n ooglap nét te kunnen zien en ook het logo van Militaires Sans Frontières op zijn arm zou duiden op de held uit de Koude Oorlog. Hoe dan ook, gedurende de demo wordt hij alleen aangeduid als ‘Snake’, dus het blijft nog gissen naar zijn identiteit.

Het verhaal

Er is nog niets bekend over het verhaal van Ground Zeroes, maar het gerucht gaat dat het mogelijk om het ontstaan van Solid Snake, Liquid Snake en Solidus Snake draait. De drie broers zijn ontstaan uit hetDNAvan Big Boss. In de demo verscheen de zin ‘FromFOX, two phantoms were born’, wat mogelijk wijst op Solid en Liquid Snake. Liquid was overigens de slechterik in Metal Gear Solid. Als de geruchten blijken te kloppen, dan zou Ground Zeroes zich dus tussen Metal Gear Solid 3 / Peace Walker en Metal Gear Solid 1, 2 en 4 afspelen.

Open wereld

Ground Zeroes krijgt een ‘open wereld’, maar hoe zich dat in de praktijk gaat uiten, is nog onbekend. Als een artikel van het Japanse Famitsu correct vertaald is, dan kun je straks mogelijk verschillende missies aannemen die je vervolgens naar verschillende plekken op een groot speelveld leiden. Dit is in principe niet uniek voor de Metal Gear-reeks: ook Peace Walker had een thuisbasis van waaruit je missies koos.

Gameplay

Uit de demo werd in ieder geval nog niet duidelijk hoe de spelstructuur in elkaar zit. Wel werd Snake real-time bestuurd door bedenker Hideo Kojima. Hij sluipt wat rond, zoals we gewend zijn van de held, al gebruikt hij niet de Octocam-robot uit Metal Gear Solid 4. Wel kan hij goed mikken met zijn geweer, mogelijk nog beter met de night vision-bril die hij heeft in de artwork van de game. De demo oogde volgens berichten ‘een stuk meer open’ dan vorige Metal Gear-games. Zo voelde de militaire basis waarop Snake rondsloop erg groot en kan hij ook een jeep of een helikopter oproepen om hem naar een andere plek te vervoeren. Volgens Kojima is het de bedoeling dat spelers niet zomaar het ‘game over’-scherm krijgen en wilt hij spelers zoveel mogelijk opties geven om zich uit de nesten te werken.

De slechterik

Een goede slechterik is minstens net zo belangrijk voor een Metal Gear-game. Mogelijk hebben de kijkers van de demo al een glimp van hem opgevangen: aan het begin was de schaduw te zien van een man in pak (en met een hoed), die werd begeleid door een stel gewapende soldaten en waakhonden. Hij praat even met een jongetje in een kooi, waarna hij een muziekspeler naar hem gooit. De man in pak vertrekt vervolgens in een helikopter. Zijn gezicht zat vol met littekens en hij had geen haar. Wie het zou moeten zijn, weten we helaas nog niet.

De Fox Engine

Metal Gear Solid: Ground Zeroes is de eerst getoonde game die gebruikmaakt van de Fox Engine, de gloednieuwe techniek van Kojima Productions. Volgens de ontwikkelaar is deze engine uitermate geschikt voor zowel deze als volgende generatie consoles. Hoewel Ground Zeroes voor de huidige generatie is aangekondigd, zou de game dus ook wel eens naar de volgende Xbox en PlayStation overgezet kunnen worden. Met het vermoeden dat de volgende consoles ergens eind 2013, begin 2014 op de markt komen, zou het spel anders binnen 1,5 uitgebracht moeten worden. Tijdens de onthulling draaide het spel in ieder geval op een PC, zoals gewoon is bij een game in ontwikkeling, en werd het bestuurd met een Xbox 360-controller. De demo oogde volgens aanwezigen erg goed, met veel details, licht- en schaduweffecten.

Nieuwe informatie?

Kojima Productions heeft nog niet laten weten wanneer we meer info over de game krijgen, of de eerste trailer mogen verwachten. Half september is de Tokyo Game Show en mogelijk worden de eerste beelden dan aan het publiek getoond. Hideo Kojima praat echter aanstaande zaterdag al op dePAX-beurs in Seattle over de Metal Gear-reeks (bron), dus hopelijk onthult hij daar al wat meer.

Update

Inmiddels is de eerste trailer inclusief gameplaybeelden verschenen.Alle informatie hebben we opgedaan uit diverse internetfora en artikelen van Gamespot, Famitsu en Eurogamer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik verwacht een dikke collector's edition <3

 • Die ik sowieso ga halen!

 • ONLINE STORE :  ==== ( http://fur.ly/6czb ) =====  n2012 comes, in order to thank everyone, characteristic, novel style, varieties, low price and good quality, and the low sale price. Thank everyone  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  ==== ( http://fur.ly/6czb ) =====

 • Zomaar een idee: MGS: Ground Zeroes speelt zich af ten tijde van de originele Metal Gear 1 en 2 voor de MSX en vertelt die verhalen… vanuit het perspectief van Big Boss. Het is duidelijk dat dit Big Boss is (ooglap, MSF-embleem, uniform), Ground Zeroes is meervoud en zou dus slaan op Outer Heaven én Zanzibar Land…. En anders ben ik benieuwd wat Koji bedacht heeft. En een kale man met littekens? Klinkt als Major Zero.

 • Ik ben blijkbaar niet de enige met die gedachte, maar Major Zero had maar 1 litteken over zijn linker oog, maarja who knows zou wel logisch zijn verhaal wijs.

 • Tussen PW en MGS1 klinkt goed. Nog veel verhaal te vertellen in die periode, dus dat kan wel een leuke game leveren.

 • Is dit nu MGS 5?

 • Dit is een prequel.  Ik hoop dat dit een totaal nieuw deel is van MGS.
  En dat MGS5 gewoon nog next-gen word maar dan het verhaal van de vorige delen in tact houd..

 • Awesome! Ben benieuwd naar de eerste beelden.

 • a instant-buy voor mij :) deze mag nooit missen in me collection…

 • Metal GEAR

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren