1. IG's Collectors Corner – Carl2's verzameling

IG's Collectors Corner – Carl2's verzameling

Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we één van onze leden en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

Vandaag een kijkje in de goed gevulde – en netjes ingerichte – gameroom van Carl2. Carl heeft een mooie uitgebalanceerde verzameling van de meeste bekende consoles vanaf 1985. Games, consoles, (winkel)merchandise en verschillende figuren zijn stijlvol uitgestald in zijn minimuseum. De verzamelaar werd aangestoken met het verzamelvirus via Youtube. Hij gebruikt de videosite nog steeds om interessante games op “de radar” te houden.

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Ik verzamel spelcomputers, games en mechandise. Mijn collectie begint bij de NES en eindigt bij de spelcomputers van dit moment. Van de bekende consoles vanaf 1985 mis ik eigenlijk alleen de Sega Master System en de PlayStation 3. De nadruk ligt bij mij meer op retrogames dan op de games van nu. Hoewel ik de laatste twee jaar erg bezig ben geweest met verzamelen voor de PlayStation 2. Ik had sinds de introductie van de eerste PlayStation nooit een goed gevoel bij Sony als fabrikant van spelcomputers. Het paste voor mij gewoon niet in het rijtje Nintendo en Sega. Pas nu zie ik in dat er zowel voor de PS1 als de PS2 geweldige games zijn verschenen. Met name de PS2 bevalt me erg goed, ondanks dat het nog niet echt een retroconsole is.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Die is pas een paar jaar geleden ontstaan doordat ik op Youtube video's bekeek van andere gamers en hun collecties. Gamen deed ik altijd al wel maar om een verzameling opbouwen was nooit eerder bij me opgekomen. Uit de video’s op Youtube haalde ik veel inspiratie en ideeën. Ik ontdekte zo ook dat iedere spelcomputer wel iets te bieden heeft. Er zijn zoveel gave games verschenen dat je ze zelf nooit allemaal op je radar kunt hebben. Youtube was en is nog steeds een goed hulpmiddel bij het kopen van games (en merchandise) voor mijn verzameling.

Wat is je favoriete verzamelobject? Waarom?

Ik heb twee favorieten: een Zelda statue, gepresenteerd tijdens de E3 in 1997 ter promotie van Ocarina of Time en een plastic Super Mario/Nintendo-bord. De Zelda statue is favoriet omdat deze best zeldzaam is en omdat ik Ocarina of Time het beste spel ooit vind. Het Super Mario-bord is bij mij populair omdat deze vroeger in veel winkels terug te vinden was. Als kind zag ik het bord al vaak hangen en wilde ik er graag zelf eentje hebben. Ik ben met beide verzamelobjecten enorm blij!

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Ik mis in mijn collectie nog een aantal 'must haves' voor voor Super Nintendo zoals Terranigma, Soul Blazer en Super Metroid. Voor de Sega Megadrive hoop ik snel nog eens Streets of Rage 3 te kopen. Nadeel is wel dat al deze games inmiddels best prijzig zijn. Verder heb in uiteraard nog wel wensen voor andere games, maar iedere game komt nog wel eens voorbij op een beurs of in een winkel.

Hoelang verzamel je al?

Ik ben ongeveer in 1990 begonnen met het spelen van videogames, maar ben pas sinds een jaar of zeven echt gaan verzamelen. De meeste games kocht ik in het begin voor de NES en de Megadrive.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto's en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nice verzameling, vooral die Zelda figurines zijn mooi.

 • ONLINE STORE :  +++ http://fff.to/XGC ++++++++++  Best online store  Best quality, Best reputation , Best services  —**** NHL Jersey Woman $ 40 —**** NFL Jersey $ 35  —**** NBA Jersey $ 34 —**** MLB Jersey $ 35  —**** Jordan Six Ring_m $ 36 —**** Air Yeezy_m $ 45  —**** T-Shirt_m $ 25 —**** Jacket_m $ 36  —**** Hoody_m $ 50 —**** Manicure Set $ 20  —**** handbag $ 37 —**** ugg boot $ 43 —****  —**** sunglass $ 16 —**** bult $ 17 —****  +++ http://fff.to/XGC ++++++++++

 • Hi buddy!

 • ONLINE STORE :
  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++  n2012 comes, in order to thank everyone, characteristic, novel style, varieties, low price and good quality, and the low sale price. Thank everyone  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++ • Geweldige verzameling!

 • Mooie verzameling!

 • Mooi neergezet allemaal :)

 • coole halloween box op de 2 de foto in het glaze kastje :D en mooie verzamiling

 • Nette collectie man! En als ik het juist ben zie ik op de zesde foto een pakketje [N]Gamers liggen. I like. :)

 • Ja, zie ik ook

 • een zeer nette verzameling!! heel mooi en ordelijk ook, top!!

 • Nette en gave verzameling. Nice!

 • Mooie collectie!!

 • Mooie verzameling!

 • heel mooi gerangschikt ook

 • Die DVD speler heb ik ook bij mijn retro afdeling staan ! :P

 • dit is nou echt de tofste verzameling die ik heb gezien… heerlijk opgeruimd en strak georganiseerd !! super !!

 • Die PlayStation 2 rek, zwaar chill :P
  Verder een mooie verzameling.

 • Nette verzmeling weer!

 • Boooh. Hendig vet. Zoiets zou ik ook wel willen! Zal behoorlijk wat euries bij elkaar zijn.
  Voor de rest rete strak.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren