1. InsideGamer in Tokio

InsideGamer in Tokio

Tokio, mijn home away from home. Het is een stad die niet alleen mentaal maar ook fysiek iets met me doet. Voor mij betekent Tokio: heerlijke drukte waar ik me in kan verliezen, liefelijke meiden die vrolijk terugglimlachen, het beste eten op de planeet, perfect openbaar vervoer, immer aanwezige beleefdheid en nichterige aardbeienmelk van het lokale supermarktje. Elke dag die ik daar gespendeerd heb, was ik vrolijk en energiek. Ik sliep hooguit vijf uurtjes per nacht – vijf geweldige uurtjes slaap dankzij het ergonomische pittenkussen – en daar had ik meer dan genoeg aan. Mijn beide tripjes naar Tokio waren puur genot… en dit jaar ga ik weer!

Ik kan eigenlijk iedereen aanraden om een keer naar de Japanse hoofdstad te gaan. Naast mijn persoonlijke opvatting dat dergelijke culture shocks altijd goed zijn voor je algehele ontwikkeling als mens, is de stad gewoonweg een bizarre ervaring die je niet zo snel ergens anders vindt. Vrijwel iedereen is bekend met de clichés, zoals overvolle metro’s en continu fotograferende Japanners. Maar je zult niet zo snel horen hoe schattig en gehoorzaam Japanse kinderen zijn, of hoe onmogelijk het is om bij een kassa te zeggen dat ze het wisselgeld mogen houden omdat ze dat simpelweg niet aannemen. Al dit soort kleine ervaringen zijn me nog altijd bijgebleven. Ik kan beide vakanties tot in detail omschrijven. En ik kan elke emotie van toen herbeleven. Tot mijn eerste trip naar Tokio in 2009 wist ik niet eens dat ik emoties had.

Tokio Love

Daarom zit ik nu te stuiteren op mijn bureaustoel terwijl ik een poging doe om mijn liefde voor Tokio uit te drukken in dit artikel. Ik ga weer terug! En dit keer ga ik niet alleen de toerist uithangen, ik ga hard aan het werk met Jelle om video’s te schieten (en deze video’s zullen bewerkt worden door één van de stagiairs, ‘andere Kevin’). Ja, natuurlijk gaan we de Tokyo Game Show verslaan en zullen we ons best doen om hier een toffe reportage van te maken, maar ik heb nog veel meer zin in de andere video’s. Wij willen jullie dit jaar laten zien waarom wij zo van Tokio houden. En dat gaan we doen in een videoreeks genaamd ‘InsideGamer in Tokio’.

In de eerste twee alinea’s van dit stukje kom ik misschien over als een Duitse TellSell-verkoper die een messenset genaamd ‘Tokio’ wil verkopen, maar het is werkelijk gemeend. Daarom kijk ik zo ontzettend uit naar ‘InsideGamer in Tokio’. We zullen flink aan de bak moeten, en dan heb ik het niet alleen over Jelle en ik als jolige avonturiers die voor de camera staan te ouwehoeren. Stagiair Kevin Kremer zal ter plaatse de video’s bewerken, wat waarschijnlijk op veel nachtelijke arbeid neerkomt. En dat zal vervolgens weer betekenen dat hij en ik kilo’s sigaretten zullen verslinden terwijl we op het balkon van het hotel over Tokio uitkijken. Ik heb immers toch niet meer dan vijf uurtjes slaap nodig, dus dan kan ik hem net zo goed gezelschap houden. Maar dit zal het (hopelijk) allemaal waard zijn.

Want ik wil iedereen laten zien hoe fantastisch/vreemd/druk/gezellig de stad is. Wat we exact gaan tonen is nog niet volledig uitgestippeld, omdat er eenvoudigweg teveel is om te tonen. Toch durf ik vrijwel zeker te zeggen dat wij jullie genoeg kunnen laten zien om een degelijke indruk te krijgen van de stad. Wellicht dat onze video’s jullie zullen inspireren om ooit zelf de reis te maken. Ik zeg het je: het is het waard.

Maar geloof mij niet op mijn woord, binnenkort kun je het zelf zien, hier op InsideGamer. Ik hoop dat jullie ervan genieten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik kijk echt uit naar "IG in Tokio". Zelf wil ik ook echt ontzettend graag een keer naar Japan en gewoon het dagelijkse leven daar ervaren en genieten van alles wat daar maar omheen zit.
  Laat die video's maar komen!

 • idd! IK wil ook graag de goedkopere tech kant van tokio zien, maar ook de echte shit! en natuurlijk verder alles van tokio! leuk! hopelijk veel filmpjes.. en film alles he.. echt alles!

 • ONLINE STORE :
  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++  n2012 comes, in order to thank everyone, characteristic, novel style, varieties, low price and good quality, and the low sale price. Thank everyone  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++ • Hartstikke leuk om dit voor je werk te doen, Tokyo en Hong Kong staan nog op mijn to-do lijstje!  New York heb ik vorig jaar al gehad en dat was ook een heerlijke stad, die eigenlijk alle cliches die ik had verwacht ontsprongen is. Iedereen is hartstikke aardig in NY en ik stond een keer met een map te kloten en er kwam al een man aan die vroeg of hij mij kon helpen, ik had het niet verwacht.

 • Ik had exact hetzelfde ervaren in NY! Ook echt een toffe stad.

 • Die ervaring had ik niet in NY. Toen ik daar met een map stond te kloten kwam er een kerel naar mij toe die me vroeg of hij mij voor geld mocht pijpen. Toen ik dat vriendelijk had afgeslagen presenteerde hij z'n minderjarige zusje waar ik mij op uit mocht leven. Maar dat was al weer 25 jaar geleden en toen was die stadt behoorlijk ziek en het was twee uur snachts in het Port Authority Bus Terminal. Dat ik dat toen heb overleefd…

 • geloofwaardig Tielo…

 • ik las in het eerste gedeelte iets over fooi, maar dat moet je NOOIT doen !! dat is voor hun een teken van schaamte…

 • Jullie benne er vroeg bij!

 • TGS is over tien dagen, dus dat valt wel mee.

 • Tokia lijkt mij ook wel heel gaaf om een keer te zien maar of het er van komt bij mij is nog maar de vraag..  Leuk verhaal trouwens..

 • Wat een leven. :/

 • Stelletje bofkonten! Kijk er naar uit, ben wel benieuwd naar het Japanse leven. Hebben jullie ook een tolk om zo ook wat te weten te komen van de Japanse bevolking (die geen Engels spreekt)?

 • Een onwijs mooie reis toegewenst Kevin! (.. en Jelle) (.. en andere Kevin)

 • Iemand die aan mij denkt! :D

 • Veel plezier in Japan, zou zelf ook graag een keer gaan.

 • Geniet ervan! Leuk om ook meer behind the scenes te kunnen zien!

 • Nieuwe poll:
  Hoeveel meisjes op de laatste foto zijn daadwerkelijk meisjes en hoeveel hebben er een ademsappel

 • Allemaal want het is niet THAILAND.

 • Dope!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren