1. Zeven PlayStation-klassiekers die wij graag terug zien

Zeven PlayStation-klassiekers die wij graag terug zien

Recentelijk heeft Shuhei Yosida – de baas van Sony Worldwide Studios - in een interview aangegeven dat Sony nooit een franchise in de koelkast zet. Met die uitspraak in ons achterhoofd willen we Sony alvast een zet in de goede richting geven met ons lijstje van PlayStation-klassiekers die wij graag terug willen zien. Sommige zijn games waar fans al jaren moord en brand om schreeuwen en andere zijn cultgames die niet voor iedereen even bekend zijn.

Syphon Filter

Syphon Filter 2 (2000)

Syphon Filter (1999)

Syphon Filter: The Omega Strain (2004)

Syphon Filter 3 (2001)

Syphon Filter: Dark Mirror (2006)

Syphon Filter: Combat Ops (2007)

Syphon Filter: Logan's Shadow (2007)

Syphon Filter was altijd al het klungelige broertje van Metal Gear Solid en putte hier ook gelukkig zijn kracht uit. De charme en stijl waren leuk en vermakelijk. Het plot was scherp en bondig en de actie inventief. Een eindbaasgevecht bovenop het dak van een rijdende trein met pistool waarmee door muren geschoten kon worden, zegt eigenlijk al genoeg. Ondanks dat we geen dekking konden zoeken of multiplayergevechten konden uitvoeren, zou een nieuw deel vandaag de dag niet misstaan. Dit keer hopelijk wel met dekking en multiplayer.

MediEvil

MediEvil 2 (2000)

MediEvil (1998)

MediEvil: Resurrection (2005)

Spijtig genoeg zijn er tegenwoordig te weinig games waarin dode Engelse ridders met rare namen schitteren. Hoofdrolspeler Sir Daniel Fortesque is niet de krijger die hij op het eerste gezicht lijkt. In plaats van een heldendood stierf de beste man een minder glorieuze dood (lees: een pijl in zijn oog). Door deze gebeurtenis is hij niet in staat om te rusten in vrede en gaat hij in de dood - als “levend” skelet – op zoek naar eerherstel. De maffe stijl en akelige sfeer zouden perfect zijn voor de hedendaagse hardware, waardoor wij met smart wachten op een derde deel.

The Legend of Dragoon

The Legend of Dragoon (2001)

Neem een kijkje in de stoffige hoekjes van het internet en je komt al snel iets tegen over The Legend of Dragoon. Terugkijkend is het makkelijk om te zien waarom. Een uitgestrekt verhaal waar diverse karaktereigenschappen van de personages worden uitgediept, mooie beelden en een interessant gevechtssysteem hebben de game in de loop der jaren en ware cultstatus opgeleverd. Begin dit jaar kwam aan het licht dat een vervolg in ontwikkeling was, maar tot onze spijt is deze geannuleerd. Wij hopen dan ook vurig dat het project ooit weer wordt opgepakt.

Heavenly Sword

Heavenly Sword (2007)

Net als bij The Legend of Dragoon is ook dit jaar bekend geworden dat er een vervolg van Heavenly Sword in ontwikkeling was. Er is zelfs concept art verschenen van het volgende avontuur van Nariko. Cinematische beelden staan nog op ons netvlies gebrand van de grote veldslagen en acrobatische aanvallen die de roodharige dame met verve uitvoert. Als men zorgt dat het tweede deel wat langer van stof is en de Sixaxis-gimmicks achterwege worden gelaten, zien wij een vervolg absoluut zitten.

Dark Cloud

Dark Chronicle (2003)

Dark Cloud (2001)

Ontwikkelaar Level-5 is op dit moment druk bezig met het waarmaken van onze dromen in Ni No Kuni: Wrath of the White Witch, maar als ze klaar zijn is een herstart van hun eerste game iets wat wij alleen maar toejuichen. Dark Cloud, een third-person RPG met willekeurig gegenereerde kerkers, bevat een aantal mechanismen die perfect zouden zijn voor een moderne reincarnatie. Steden bouwen, duelleren en upgradebare wapens. De serie mag dan elf jaar oud zijn, het zit nog steeds vol met ideeën die de moeite waard zijn om door te ontwikkelen.

PaRappa the Rapper

PaRappa the Rapper 2 (2002)

PaRappa the Rapper (1997)

PaRappa the Rapper (2007)

Het is opvallend dat in een tijdperk van ritmegames Sony’s ritmische hond PaRappa niet van stal is gehaald. De storm omtrent het genre is enigszins gaan liggen dus wellicht is dit het ideale moment voor de rapper. In de game leert Kungfu meester Chop Chop Onion jou om te rappen middels Kungfu. Laten we eerlijk zijn, veel beter dan dat gaat het simpelweg niet worden. Hoog tijd dus dat deze hond weer eens wat van zich laat horen. YOU GOTTA BELIEVE!

Jak and Daxter

Jak II (2003)

Jak & Daxter: The Precursor Legacy (2001)

Jak X: Combat Racing (2005)

Jak 3 (2004)

Jak & Daxter: The Lost Frontier (2009)

Daxter (2006)

Naughty Dog wist tussen 2001 en 2005 vier totaal verschillende games af te leveren met als gemeenschappelijke factor een ingenieuze rode draad. Of je nu over lavavelden in deel één springt, of rondrijdt met een voertuig in de woestijn van Jak 3, elke game had zijn eigen unieke feel en charme, maar was tegelijkertijd slim verbonden met de andere delen. Begrijpelijk dat de ontwikkelstudio nu even bezig is met The Last of Us, maar daarna mogen ze braaf een nieuwe Jak and Daxter maken. Alvast bedankt namens iedereen die opgegroeid is met een PlayStation 2!

Zoals eerder gezegd zijn dit slechts enkele PlayStation-klassiekers waar Sony verder op kan bouwen. Dit zijn onze favorieten en wij zijn dan ook razend benieuwd naar welke PlayStation-klassiekers jullie graag terug willen zien. Laat dus snel in de reacties weten op welke game jij graag een vervolg wil zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Wes Rijckaert Fan van games. In vrijwel elke vorm dan ook. Enorme zwakte voor alles wat zijn eigen naam kan uitspreken.

Reacties

 • Erg leuk dat jullie Dark Cloud/Chronicle er ook in hebben gezet! Level-5 is nu erg bekend geworden, ook bij casual gamers, maar teveel mensen weten niet eens van het bestaan van deze serie. Geniaal nog steeds, ik krijg meteen weer zin om deeltje 2 erbij te pakken:p
  Hopen dat er in ieder geval een collection uitkomt voor de PS3, en nog geweldiger zou natuurlijk zijn als er een vervolg op komt.

 • ONLINE STORE :  ==== ( http://zzb.bz/LNmmL ) =====  Best online store  Best quality, Best reputation , Best services  —**** NHL Jersey Woman $ 40 —**** NFL Jersey $ 35  —**** NBA Jersey $ 34 —**** MLB Jersey $ 35  —**** Jordan Six Ring_m $ 36 —**** Air Yeezy_m $ 45  —**** T-Shirt_m $ 25 —**** Jacket_m $ 36  —**** Hoody_m $ 50 —**** Manicure Set $ 20  —**** handbag $ 37 —**** ugg boot $ 43 —****  —**** sunglass $ 16 —**** bult $ 17 —****  ==== ( http://zzb.bz/LNmmL ) =====

 • yahh man

 • Een nieuwe Grandia :)

 • Jak & Daxter en MediEvil heb ik doodgespeeld!

 • ik mis nog ergens een harvest moon
  level 5 kom maar op een nieuwe dark cloud nou vond ik deel 2 beter dan 1

 • Deel 1 was al erg vet, maar 2 was op vrijwel elk vlak beter ja. Maar dat mag ook wel bij een sequel! Deel 2 (Dark Chronicle genaamd in Europa) is cellshaded, ziet er nog steeds heel erg mooi uit, ook al is het een PS2 game. Beetje hetzelfde idee als dat Wind Waker mooier blijft dan laten we zeggen Twilight Princess.

 • Ik mis Crash Bandicoot toch echt wel in dit lijstje !

 • Volgens mij niet echt een exclusive van Sony meer, misschien dat het daarom er niet tussen staat. En na al die spin-offs de laatste jaren:p

 • Nee klopt maar de originele delen hebben hun roots toch bij de playstation.

 • Crash bandicoot verdient ook nog 1 laatste game (niet door activision). Ofwel in de vorm van Crash Bandicoot: Warped ofwel in de vorm van Crash Twinsanity.

 • Legend of Dragoon was een prima RPG inderdaad. Mag zeker een vervolg op komen.
  Dark Cloud was mijn eerste PS2 game, erg mee vermaakt, werd wel saai op een gegeven moment. Dark Chronicle deed het beter.
  Een nieuwe Grandia (die dan wel hier uit komt) zou ook tof zijn.

 • Parappa ken ik zelfs niet. Zelfs nooit van gehoord.

 • shame…

 • Syphon Filter _O_  En waar is Road Rash??

 • Ratched and Clank vond ik toch ook wel een Topper die mag terugkomen:D
  En de 1ste Maximo was ook super.

 • Medal of Honor + Medal of Honor Undergrond niet vergeten
  waren de best fps op de psx

 • Medievil de beste uit het rijtje wat een geweldige klassieker
  Was ook helemaal weg van de PSP remake van die game hoop dat ze het ook nog eens een keer met deel 2 doen
  Of een derde deel op de vita zou ook welkom zijn

 • Jak and Daxter for the win!

 • Damn veel goede series hier. Was echt enorme van Jak en Daxter (meer dan van Uncharted), van Dark Chronicle, van Medieval 2 en last but certainly not least Legends of the Dragoon. Erg vet spel was dat.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren