1. Ubisoft Digital Days 2012: deel 1 met o.a. Rayman

Ubisoft Digital Days 2012: deel 1 met o.a. Rayman

Tijdens de Ubisoft Digital Days toont de uitgever elk jaar haar aankomende downloadbare titels voor mobiel, pc en consoles. Naast de grote aankondiging van Call of Juarez: The Gunslinger, waarvan je hier een preview kunt lezen, waren er nog een aantal andere titels die onze interesse wekten. Vandaag deel 1 van ons verslag, met aandacht voor Rayman: Jungle Run, Spartacus: Legends en Anno Online.

Rayman: Jungle Run

Rayman: Origins heeft de Rayman-franchise vorig jaar in ere hersteld door als nostalgische, prachtig geanimeerde 2D-platformer opnieuw de harten van veel gamers te stelen. Inmiddels is voor de Wii U Rayman: Legends in ontwikkeling, maar voor wie niet kan wachten verschijnt op 20 september al Rayman: Jungle Run voor iOS en Android. Meestal is het geen goed nieuws als er van geslaagde consolegames een kleiner broertje verschijnt op de mobiele telefoon, maar Rayman: Jungle Run lijkt hierop een uitzondering te zijn.Jungle Run heeft in principe dezelfde grafische stijl als zijn grote broer, maar dan met iets minder drukte op het scherm. Logisch, want hoewel het overzicht op een iPad nog bewaard zou blijven, zou het op de mobiele telefoon een grote chaos worden. Een belangrijk verschil is verder dat Jungle Run on-rails is. De besturing is hierdoor vrij simpel: je rent automatisch door de levels heen en door met je vingertop op de touchscreen te tappen, spring je omhoog om obstakels te ontwijken en Lums te verzamelen. Later is het mogelijk (en noodzakelijk) om bijvoorbeeld als een helikopter over afgronden te zweven en om vijanden onderweg te verslaan met de klassieke Rayman-vuist.

Het concept is oersimpel en dat is precies waar de kracht van de game zit. Iedereen die de game oppakt zal intuïtief snappen wat de bedoeling is, maar naarmate het spel vordert wordt het steeds lastiger om levels uit te spelen, laat staan om alle Lums te verzamelen. Gelukkig laat de release niet lang meer op zich wachten, want Jungle Run belooft een pareltje te worden dat vol trots naast zijn moderne broer(s) mag staan.

Spartacus: Legends

Spartacus: Legends is een vechtgame met gladiatoren, gebaseerd op de tv-serie Spartacus. Het idee is heel simpel: kies één van de acht verschillende vechtstijlen in de game, kleed je gladiator zo mooi mogelijk aan (nee, het is geen Barbie) en geef hem praktische items, zoals de juiste bescherming. Vervolgens is het een kwestie van goed timen om je tegenstander tot moes te hakken. Duik weg bij zijn aanvallen en sla toe als hij zijn dekking laat zakken.

Spartacus: Legends speelt degelijk, maar niet fantastisch. Het vechtsysteem is vrij oppervlakkig en vooral de acht verschillende vechtstijlen zullen moeten zorgen voor variatie. Helaas hebben wij maar twee vechtstijlen kunnen testen: een wat snellere die kleine hoeveelheden van de gezondheidsbalk afhakt en een wat loggere waarbij de slagen twee keer zo hard aankomen. Het kan geen kwaad Spartacus: Legends sowieso te checken. De game is begin 2013 namelijk gratis te downloaden voor XBLA en PSN. Mocht je er onwijs vol lol in hebben en er tijd in willen stoppen om de beste gladiator ter wereld te worden, dan koop je gewoon extra wapenuitrusting om de ontwikkelaars alsnog te belonen voor hun harde werk.

Anno Online

Last and probably least… Anno Online. Anno Online is haast een port van Anno 1404, een citybuilder die jaren geleden furore maakte met als sterke punt het heerlijke tempo. Het spel ging niet té snel maar je hoefde je nooit te vervelen. Het enige verschil tussen 1404 en Online? Laatstgenoemde is ongeveer drie keer zo langzaam, waardoor het tempo volledig uit de game wordt gehaald. Deze keuze is logisch, want Anno Online is gratis te spelen in je browser. Als je graag meer tempo in de game wil, koop je voor kleine bedragen items om het proces sneller te laten verlopen. Het lijkt erop dat je net zo goed Anno 1404 van zolder kunt halen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

 • Waarom komt er geen Rayman voor de consoles zoals de Xbox 360, PS3 en PC. Waarom alleen Legends voor Wii U, baal er echt van!

 • ONLINE STORE :  +++ http://fff.to/XGC ++++++++++  Best online store  Best quality, Best reputation , Best services  —**** NHL Jersey Woman $ 40 —**** NFL Jersey $ 35  —**** NBA Jersey $ 34 —**** MLB Jersey $ 35  —**** Jordan Six Ring_m $ 36 —**** Air Yeezy_m $ 45  —**** T-Shirt_m $ 25 —**** Jacket_m $ 36  —**** Hoody_m $ 50 —**** Manicure Set $ 20  —**** handbag $ 37 —**** ugg boot $ 43 —****  —**** sunglass $ 16 —**** bult $ 17 —****  +++ http://fff.to/XGC ++++++++++

 • Ik geloof echt niet dat ubisoft dit een als een Wii U exclusive gaat houden. Na de lancering op de Wii U zal deze wel naar andere consoles komen. Ze hebben teveel opgehaald op al die consoles en pc, dat ze die kans niet zullen laten liggen.

 • Laten we het hopen!

 • idd, met alleen de Wii U zullen ze er geen winst op maken

 • Ik denk eerder dat het komt omdat platformers altijd goed verkopen op de Nintendo consoles. En Ubisoft een beetje wil mee liften op de mega verkopen die Mario bros U gaat leveren.  De Origins sales waren teleurstellend voor Ubisoft. En naar een console over porten is niet gratis. Tis eerder hoe Legends verkoopt op de WiiU.

 • ONLINE STORE :
  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++  n2012 comes, in order to thank everyone, characteristic, novel style, varieties, low price and good quality, and the low sale price. Thank everyone  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren