1. Sony wil minder console-ports op PS Vita dan op PSP

Sony wil minder console-ports op PS Vita dan op PSP

Sony wil minder console-overzettingen van games op PlayStation Vita, dan het op PlayStation Portable had. Dat vertelt John Koller, PlayStations vicepresident van marketing voor consoles en handhelds.

De marketingboodschap van de PSP en de PS Vita lopen niet ver uiteen, vertelt Koller in een interview met Gamasutra: "console-achtige games in draagbaar formaat". De manier waarop die boodschap werd waargemaakt op de PSP, is volgens de marketingman het probleem. "Het probleem dat voorkwam bij de PSP, is dat we overladen werden met ports. Het werd erg moeilijk voor ons om te definiëren wat de PSP uniek maakt. De content-ntwikkeling werd wat ongestructureerd en gedecentraliseerd, op die manier dat we veel content kregen die ook op de PlayStation 2 was, en werd overgegooid naar de handheld."

Volgens Koller moet draagbare content "niet iets zijn dat mensen spelen omdat ze de woonkamer uitlopen. Het is iets dat uniek (moet zijn) en de Vita-ervaring definieert." Sony stuurt uitgevers actief weg bij het maken van een-op-een ports. In plaats daarvan wil het bedrijf unieke interpretaties van bekende console-games, zoals Assassin's Creed: Liberation en Call of Duty: Black Ops - Declassified. "De boodschap (van PSP en PS Vita) is vergelijkbaar, maar ik denk dat de output heel anders zal zijn", aldus Koller.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit betekend dus, nog minder games voor de Vita.  Games die alleen voor de Vita gemaakt worden, zijn de laatste maand amper tot niets aangekondigd.
  Ik heb geen Vita maar voor de Vita bezitters vind ik dit toch echt een nadeel.

 • Ze zitten in een vicieuze cirkel. Weinig games > vita wordt weinig verkocht > markt is te klein voor veel ontwikkelaars > weinig games.  De enige manier om daar uit te komen is first/2nd party games uitbrengen, sterke bestaande IP's. Als Sony dat niet doet, gaat er ook niks veranderen aan de verkopen.

 • ONLINE STORE :
  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++  n2012 comes, in order to thank everyone, characteristic, novel style, varieties, low price and good quality, and the low sale price. Thank everyone  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++ • Op zich vind ik wel dat hij een punt heeft. Ik kan me voorstellen dat de PS Vita anders "meer van hetzelfde" dreigt te worden, alleen dan op zakformaat. Aan de andere kant kunnen ze zich ook in eigen vingers snijden, omdat er dan geen (of niet genoeg) interessante titels uitkomen voor de PS Vita. Ik zou zeggen: zet de succesnummertjes van de PS over naar de PS Vita, en breng verder unieke content uit. Kun je als consument zelf bepalen of je gaat voor de unieke ervaring, of voor het spelen van een goede game op zakformaat.

 • Van Call of Duty Black Ops II had ik liever een directe port gezien. Nu heb ik geen idee wat te verwachten van Nihilistic. Het ziet er uit als een remake van de eerste Black Ops. Ik hoop echt dat het een leuke game wordt, maar ik denk toch dat hij nu overschaduwd gaat worden door deeltje 2.  Daarnaast vind ik het inderdaad goed dat er aparte games komen, zo wordt het interessant om misschien wel beide games te kopen. Cross-buy is daarnaast perfect voor games die wel geport worden, dan hoef je ze niet twee keer aan te schaffen.  Het is een goede strategie, maar dan vooral als je op je platform al veel games hebt of er veel aan komen. Nu weet ik niet waar je goed aan doet.

 • dit

 • Aller eerst: het is niet De content-ntwikkeling maar De content- ontwikkeling.  En ja, beter iets unieks, dan allemaal crappy poorts op je handheld :)

 • Het is tevens niet "aller eerst" maar allereerst, niet "content- ontwikkeling" maar "content(-)ontwikkeling" (aaneen) en niet "poorts" maar "ports".

 • dank je voor je feedback ;)

 • ik heb hem ook de vita maar tot dusver heb ik er nog niet veel op gespeeld
  maar hoe dan ook over ports gesproken je word er mee dood gegooid op de psp en nu komen ze in feite met het zelfde met die hd remakes stop er mee ik zit maar op 1 hd remake te wachten en dat zijn de gta,s kom eens met een harvest moon op de vita daar zit ik echt op te wachten

 • Ik heb al maanden de PS Vita. Ik moest hem hebben, want hij zag er geweldig uit in mijn opzicht. hij ligt nu al stof te happen. Ik heb drie games, Fifa, Uncharted en Unit 13. Meer is er gewoon niet naar mijn mening. Het wordt echt tijd voor meer games, en goeie games. Waarom duurt het zo lang? En dan gaan ze zeuren over games. Hoe meer je uitbrengt, hoe meer kans dat je PS Vita meer gaat verkopen. Doe wat kutSony

 • dus nu gooien ze alweer de ruiten in van hun eigen ingeslagen weg van crossbuy …

 • dus nu gooien ze alweer de ruiten in van hun eigen ingeslagen weg van crossbuy …

 • Met andere woorden, nog minder games voor de Vita.

 • Toch wel apart. Een apparaat maken dat qua besturing nagenoeg hetzelfde moest zijn als een controller. Maar dan toch andere type spellen willen maken.

 • Koller lult ook maar wat af en toe :')  die ports werkten niet op de PSP omdat de PSP knopjes mist, PSVita zou dit probleem niet moeten hebben dus kom maar op zou ik zeggen, liefst nieuwe content zoals Uncharted nu is maar als je de grote broertjes (zei het in iets mindere versie) overzet dan koop ik ze ook  Sony moet er juist voor zorgen dat crossplatform titels ook naar de PSVita geport worden vanwege de naamsbekendheid en ik word liever doodgegooid met ports dan dat ik om de 3 maanden 1 interessante nieuwe release tegenkom!  step your game up Sony!

 • Als de marketing intern al helemaal in de soep loopt, dan uhm….. worden het nog spannende tijden!

 • Van mijn laatste 4 PSP aankopen, zijn er 3 ports (Yggdra Union, Growlanser, Gungnir) en één daarvan heeft dan "originele" content in Valkyrie Chronicles II. Echter voor mij zijn het alle 4 nieuwe games omdat ik er nog geeneen heb kunnen spelen in het verleden, dus boeit het mij dat deze dan niet allen "nieuw" zijn?  Ik denk dat Koller niet zo moeilijk moet doen hierover, als er een markt voor is waarom zou je het dan per sé willen tegenhouden. Zeker gezien tot nu toe Persona 4 de enige reden voor mij op dit moment is om zelfs te overdenken om een Vita te halen.

 • Ik ben wss de enige, maar ik speel liever mijn games op de vita dan op mn ps3

 • Eindelijk, het licht!!  Duurde even maar nu heeft Sony eindelijk het licht gezien. Supâh!  Liever originele games dan ports.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren