1. Verkoop Summer of Arcade-games valt tegen

Verkoop Summer of Arcade-games valt tegen

De verkoopcijfers van de games die tijdens de meest recente Summer of Arcade zijn uitgebracht, lijken tegen te vallen. Dat meldt Eurogamer.net op basis van cijfers van Gamasutra.

6629 mensen kochten de Kinect-game Wreckateer in de week van release. Daarmee is de game de slechtst verkopende Summer of Arcade-game die Gamasutra ooit heeft gezien. Hybrid is de op één na slechts presterende game in deze Xbox Live Arcade-promotieperiode met 12.168 spelers in zijn eerste week. Dust: An Elysian Tail, Deadlight en Tony Hawk's Pro Skater HD deden het beter met respectievelijk 32.000, 53.000 en 98.000 spelers in hun eerste week na release.

Eurogamer zegt dat Counter-Strike: Global Offensive mogelijk mede-verantwoordelijk is voor de teleurstellende cijfers. Die game was geen onderdeel van Summer of Arcade, maar kwam wel in dezelfde periode uit op Xbox Live Arcade. CS: GO had in zijn eerste week 145.709 spelers

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • het waren ook niet echt toppers vergeleken met de games die je bij psn kreeg waren toch echt velen malen beter

 • Of vergeleken met de vorige Summer of Arcade…

 • Tja.. Bedoel maar. Minecraft (of je het leuk vind of niet) en Trials Evolution. 2 dikke toppers al.  Nu zat er totaal geen ruk bij.

 • ONLINE STORE :
  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++  n2012 comes, in order to thank everyone, characteristic, novel style, varieties, low price and good quality, and the low sale price. Thank everyone  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++ • Nog geen 7000 kopers… Dat moet zijn tegengevallen voor de makers. Maar ja, ik kan me ook niet voorstellen dat veel mensen in Wreckateer geïnteresseerd zijn (ik reken mijzelf tot die groep).

 • Het aanbod valt dan ook erg tegen… Daarnaast verbaast het mij dat er zo veel single player games uit komen. Naar mijn mening zouden er meer co-op games moeten komen als Castle Crashers, zodat je deze even snel kan downloaden als er bijvooorbeeld mensen over de vloer komen.

 • Precies gewoon van die lekkere local-coop games als CC, of dungeon defenders en Crimson alliance.

 • Vind het eigenlijk ook wel logisch. Waren niet bepaald toppers, is weinig promotie voor geweest en de prijs was gewoon hoog. THPSHD was gewoon een uitgeklede remake die eigenlijk veel te duur was. Deadlight was wel aardig, maar spreekt een hele specifieke markt aan. Dust was ook wel mooi maar is echt zo'n love or hate game. Hybrid was een 13 in een dozijn shooter en Wreckateer is echt zo'n slechte Kinectgame. Veel te kiddy en te simpel om lang mee te spelen.  CSGO vond ik overigens ook niet tof en kakt volgens mij online ook aardig hard in. Spreekt ook niet echt veel mensen meer aan tegenwoordig denk ik, dus dat is echt niet zo'n breuk geweest.  Als ze nou eens met Arcade games komen die wel de moeite waard zijn, dan wordt het nog eens wat. Wrecked was op het eerste gezicht ook een toffe game, maar had ook weinig content om je lang mee zoet te houden.

 • Vond het ook niet bepaald spannende titels. En betreft wreckateers… het is een arcade kinect titel. Ik heb geen kinect dus dan houd het al snel op :P

 • Dit jaar waren er ook niet echt boeiende games. Zeker als je het met voorgaande jaren vergelijkt.  2008
  Bionic Commando Rearmed
  Braid
  Castle Crashers
  Galaga Legions
  Geometry Wars: Retro Evolved 2  2009
  Marvel vs. Capcom 2: New Age of Heroes
  Shadow Complex
  'Splosion Man
  Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time Re-Shelled
  Trials HD  2010
  Castlevania: Harmony of Despair
  Hydro Thunder Hurricane
  Lara Croft and the Guardian of Light
  LIMBO
  Monday Night Combat  2011
  Bastion
  From Dust
  Fruit Ninja Kinect
  Insanely Twisted Shadow Planet
  Toy Soldiers: Cold War

 • 2008 is op Galaga Legions na echt briljant. Dit jaar was inderdaad niet zo goed al vond ik Hybrid wel te pruimen.

 • Minder goede games, minder goede sales. En zo hoort het.  Ook niet zo gek dat zo'n Kinect game niet verkoopt. De Kinect doelgroep is niet de Summer of Arcade doelgroep natuurlijk.

 • Deadligh was anders toch best leuk :D

 • Deadlight vond ik wel aardig. Ben zelf een grote zombie fan. Maar dit spel heeft maar 3 sterren van mij gekregen omdat het gewoon kut speelde.

 • dust en deadlight waren de toppers voor mij.de rest vond ik maar niks

 • Valt tegen, zat ook niks voor mij tussen.

 • Alleen Dust leek me wel tof.
  Toch wel weer schrijnend dat een oude game in een hd jasje het best verkoopt van allemaal.
  Lijkt me nou niet bepaald de bedoeling van zo'n summer of arcade.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren