1. Valve: 'Virtual reality is de logische volgende stap'

Valve: 'Virtual reality is de logische volgende stap'

Volgens Valve zijn brillen die games direct voor de ogen van gamers projecteren een logische volgende stap in gaming. Dat meldt Valve's Michael Abrash in een interview met de New York Times.

Abrash leidt een project van Valve waarin onderzoek wordt gedaan naar virtual reality-brillen. Volgens New York Times heeft Valve nog niet besloten of het zelf virtual reality-brillen gaat maken, maar het uiteindelijke doel is dat de ontwerpen die het bedrijf maakt openlijk gedeeld worden, zodat andere bedrijven zich ook aan deze techniek kunnen werpen. "We willen niet echt een bedrijf zijn dat grote hoeveelheiden hardware maakt", aldus Abrash. "Dat is niet wat we doen."

Ter illustratie toonde Valve aan de New York Times een bril van het bedrijf NVIS. Het gaat hier volgens de Times om een bril die oogt als "een View-Master uit de 22e eeuw". Valve verdiept zich zowel in virtual reality - en steunt openlijk de Oculus Rift - als in augmented reality, waarbij graphics over de werkelijke omgeving van de speler gelegd worden. Abrash gelooft dat virtual reality-brillen sneller de grote markt zullen bereiken dan augmented reality-brillen.

Big Picture

New York Times liet ook weten dat Valve vanaf vandaag met een open bèta voor Big Picture begint. Dit is een voor televisies geoptimaliseerde versie van het Steam-platform. De Big Picture-modus is met een aparte knop binnen Steam in te schakelen. Gebruikers kunnen het programma vervolgens met een controller of via toetsenbord en muis besturen, waarbij de interface grotere iconen kent om het gebruik vanaf bijvoorbeeld een bank te faciliteren. Het is nog niet bekend hoe geïnteresseerden mee kunnen doen aan de bèta.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nee een logische stap is dat je HL3 aankondigt…  Maar dat ben ik dan weer hé

 • So true..

 • Nice.

 • ONLINE STORE :
  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++  n2012 comes, in order to thank everyone, characteristic, novel style, varieties, low price and good quality, and the low sale price. Thank everyone  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++  +++ http://l2y.eu/dddqh ++++++++++ • VR lijkt me echt heel erg tof! Maar wel zonde van de steeds grotere en duurdere tv´s die zijn gekocht, voor oa het gamen…

 • Gaat nog zeker wel 5 jaar duren tot we die brilletjes echt gaan zien. Nu eerst maar eens (zoals the_dan zegt) Half-Life 3 aankondiging, maar wellicht is dat een lanceer titel die zijn debuut maakt op de Playstation 4.

 • Die brilletjes lagen laast nog in de mediamarkt in Alphen a/d Rhijn. Van Sony als ik het goed heb voor een kleine 600 piek. Ik ben nog op de foto geweest met zo een ding op mn hoofd daar xD

 • Dat is voor een 3D tv, geen VR bril :P

 • 600 eurie voor een 3D Bril O_o !?

 • Nope, Sony en een aantal andere bedrijven hebben idd al een 3D-bril op de markt waarbij er twee schermpjes in de bril zitten (dus geen TV meer nodig) - 3D brillen kosten actief zo'n 80e en passief nog geen 10 euro.  Al was dat geloof ik wel wat duurder dan 600 euro. Verder is op die manier 3D nou niet bepaald Virtual Reality, dan moet het gecombineerd worden met motion gaming en een soort van rumble functie over je hele lichaam ofzo.

 • Ze weten zelf ook niet meer wat ze roepen. Eerst is console gaming ten dode opgeschreven, dan krijg je nu weer dit praatje, dat je ook al sinds de jaren 80 hoorde. Laat die mofos gewoon hun mening voor zich houden en games maken. Meer intereseert mij echt niets anders

 • Jaja.. En 3D gaming zou ook de nieuwe standaard worden…  Ga maar gewoon goeie games maken flappert!

 • wel, ik denk dat dit wel eens waar kan zijn, ik plak er geen datum op, maar dat is idd de volgende stap

 • Oh zit je weer met die brilletjes.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren