1. Scammers proberen Guild Wars 2-accounts te hacken

Scammers proberen Guild Wars 2-accounts te hacken

Scammers hebben lijsten met usernames en wachtwoorden van van diverse sites bemachtigd en proberen ze nu allemaal uit in Guild Wars 2. Dit maakt ontwikkelaar ArenaNet bekend.

Op deze manier zijn honderdduizenden pogingen gedaan om niet-bestaande accounts te hacken. Spelers die voor Guild Wars 2 dezelfde usernames en wachtwoorden gebruiken als op andere sites en voor andere spellen, lopen op die manier het risico dat hun account wordt gehackt.

ArenaNet raadt dan ook aan voor Guild Wars 2 een uniek wachtwoord te gebruiken. ''Gebruik onder geen beding hetzelfde wachtwoord voor Guild Wars 2 als voor je e-mailaccount'', waarschuwt de ontwikkelaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Altijd hetzelfde liedje, zielige lui die andermans plezier vern euken.

 • ONLINE STORE :
  +++ http://fff.to/XGC ++++++++++  +++ http://fff.to/XGC ++++++++++  n2012 comes, in order to thank everyone, characteristic, novel style, varieties, low price and good quality, and the low sale price. Thank everyone  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  +++ http://fff.to/XGC ++++++++++  +++ http://fff.to/XGC ++++++++++

 • dit is mij dus al gebeurd.. kreeg spontaan mailtje dat iemand (hopelijk ik ) mijn mail adres had veranderd.. maar dat heb ik niet gedaan en sindsdien kan ik niet meer inloggen |=

 • Kan je ook niemand contacteren om dat terug recht te zetten? Heb een hele tijd geleden iets gelijkaardigs meegemaakt, maar na een paar mailtjes te hebben uitgewisseld met een admin werd het account weer goed gezet.

 • ja heb het al bij arena net gemeld nu even wachten op een reactie. dit moet inderdaad wel recht gezet kunne worden :P maar het blijft even goed toch zuur

 • Stond er geen link bij waar je op moest klikken als jij niet de gene was die het had veranderd?

 • nop helemaal niks, dus ik vertrouwde het in eerste instantie al niet maar toen ik dus in wou loggen meld gw dat mijn mail adres niet bekend is bij hun .. dat bevestigd lijkt me genoeg :P

 • Tja als je je PC gewoon degelijk beveiligd en je komt niet op al te rare sites is de kans dat je daadwerkelijk gehacked wordt nihil.

 • Als insidegamer gehackt zou worden en jij met GW 2 diezelfde gebruikers gegevens gebruikt dan ben je je GW account gewoon kwijt, ook al heb je 30 programmaatjes op je pc staan om hem te beveiligen.

 • Idd. 98% van de wachtwoorden worden gejat op sites waar je staat ingeschreven. Je pc is helemaal niet zo interesant om te hacken.

 • Onder degelijke beveiliging versta ik ook dat je niet zo dom bent om 1 wachtwoord voor al je accounts te gebruiken. Sowieso ga ik er even vanuit dat IG zorgvuldig met onze gegevens omgaat.

 • "PC gewoon degelijk beveiligd"
  Ik begrijp dat je je hachje probeert te redden, maar je zegt toch echt iets compleet anders, namelijk dat het om de beveiliging van je PC gaat, wat niks te maken heeft met de wachtwoorden die je gebruikt op websites.
  En insidegamer kan nog zo zorgvuldig met onze gegevens omgaan, de kans dat er gehackt word is daarmee niet compleet verdwenen, denk maar aan de hack op Sony Entertainment Network of KPN.

 • Bij die twee bedrijven is achteraf ook aangetoond dat hun beveiliging zwaar ondermaats was. Natuurlijk kan ik niet zien of IG dit wil in orde heeft maar als gebruiker van hun site en de persoon die ervoor zorgt dat hun werk ook geld kan genereren is dit zeer wenselijk. En beveiliging van je PC betekent imo ook dat je niet 1 standaard wachtwoord gebruikt, alhoewel deze vorm van beveiliging niet daadwerkelijk in/op je syteem gebeurd is het toch zeer belangrijk.  natuurlijk heb je wel gelijk dat het altijd te hacken valt en dat je pech kunt hebben.

 • Bij die twee bedrijven is achteraf ook aangetoond dat hun beveiliging zwaar ondermaats was. Natuurlijk kan ik niet zien of IG dit wil in orde heeft maar als gebruiker van hun site en de persoon die ervoor zorgt dat hun werk ook geld kan genereren is dit zeer wenselijk. En beveiliging van je PC betekent imo ook dat je niet 1 standaard wachtwoord gebruikt, alhoewel deze vorm van beveiliging niet daadwerkelijk in/op je syteem gebeurd is het toch zeer belangrijk.  natuurlijk heb je wel gelijk dat het altijd te hacken valt en dat je pech kunt hebben.

 • Maar denk je echt dat de beveiliging van IG gelijkwaardig of zelfs beter is dan die van een miljoenenbedrijf zoals KPN en PSN? Die dingen mogen dan gehacked zijn, maar een zo´n hacker heeft IG met een vingerknip plat…
  Of dat interessant voor zo´n hacker is, is een andere vraag…

 • Beveiliging hoeft helemaal niet veel geld te kosten, bij KPN hebben ze gewoon jarenlang achtergelopen met updates van hun security software. Het draait vooral om encryptie en het regelmatig updaten/bijhouden van deze zaken. En ja alles kan plat gelegd worden maar het percentage hackers die daadwerkelijk moeilijke encrypties kunnen ontsleutelen is zeer klein. 100% veiligheid is nooit te garanderen maar een sterke basis leggen is niet moeilijk/duur en zal 99% kunnen afweren.

 • Gebruik altijd hetzelfde w8woord, hoop dat ik het nog kan aanpassen

 • slim om dat op internet te melden btw :P

 • Op Guildwars2.com kan je dit aan passen heb het voor de zekerheid ook maar even veranderd.

 • Zielig om iemands account te hacken. Hoop dat het nog niet bij veel is gebeurd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren