1. Arma 3-ontwikkelaar: 'Griekenland heeft een hoop problemen'

Arma 3-ontwikkelaar: 'Griekenland heeft een hoop problemen'

Bohemia Interactive heeft gereageerd op de arrestatie van twee van zijn medewerkers in Griekenland. Volgens executive producer Jan Kunt heeft het land een hoop problemen en lijkt het erop dat deze kwestie een manier is om de aandacht daarvan af te leiden.

Kunt geeft aan dat de studio eerder problemen heeft gehad met Griekse autoriteiten. "In het verleden was men kritisch over het feit dat we kaarten gebruiken en hoe dat strategisch problematisch is omdat Griekenland een buurland is van Turkije, dat NATO's één na grootste leger heeft." De kaarten waren echter gewoon te koop.

Over de recente arrestatie zegt hij het volgende: "Ik weet niet of de situatie opgelost wordt. De Grieken hebben eens twaalf mensen gearresteerd die foto's van vliegtuigen maakten. Het lijkt er op dat Grieken veel problemen hebben en de aandacht op iets anders willen richten."

De twee ontwikkelaars, 28 en 33 jaar oud, werden gisteren gearresteerd nadat ze gezien werden nabij een militaire basis op het eiland Lemnos. Mogelijk maakten de ontwikkelaars foto's om onderzoek te doen voor de aankomende oorlogssimulatie Arma 3. "Voor zover ik het heb begrepen, worden ze naar het gerechtshof op Lesbos gebracht", aldus Kunt. "Ze zijn nog niet aangeklaagd, maar de politie geeft het gerechtshof informatie over wat er is gebeurd."

De Griekse autoriteiten staan erom bekend gevoelig te zijn als het gaat om militaire operaties. In 2001 werden twaalf Britse en twee Nederlandse vliegtuigspotters beschuldigd van spionage. Een jaar later werden acht van hen schuldig bevonden en drie jaar gevangenisstraf opgelegd. Een jaar daarna werd de veroordeling van dertien van de veertien spotters teruggedraaid.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wat een onzin hoor. In Amerika en Groot Brittannië word je net zo hard opgepakt en ik denk dat je zelfs in ons lieve kikkerlandje flink wat problemen kunt krijgen. Beetje onzinnig om met zo'n slap excuus te komen en er iets politieks van te maken.

 • ONLINE STORE :  ==== ( http://zzb.bz/LNmmL ) =====  Best online store  Best quality, Best reputation , Best services  —**** NHL Jersey Woman $ 40 —**** NFL Jersey $ 35  —**** NBA Jersey $ 34 —**** MLB Jersey $ 35  —**** Jordan Six Ring_m $ 36 —**** Air Yeezy_m $ 45  —**** T-Shirt_m $ 25 —**** Jacket_m $ 36  —**** Hoody_m $ 50 —**** Manicure Set $ 20  —**** handbag $ 37 —**** ugg boot $ 43 —****  —**** sunglass $ 16 —**** bult $ 17 —****  ==== ( http://zzb.bz/LNmmL ) =====

 • daar heb je een punt

 • Hihi, "lesbos".

 • Jan Kunt? Die zal ook wel de nodige grappen over zijn achternaam gehoord hebben :P

 • beetje dom om foto;s te maken van een militaire installatie, als dat inderdaad het geval is. Bij grensposten, spoorwegen, havens, militaire installaties en militairen en vliegvelden kun je beter je camera in je zak houden. Ook in Nederland is het verboden vliegvelden, gebouwen, bruggen en spoorlijnen te fotograferen (overblijfsel uit de koude oorlog) al zal je er nietsnel voor gearresteerd worden. • Hmmm, het lijkt me toch als je voor een project, resource materiaal nodig hebt dat je het helemaal planned + de nodige dingen van tevoren doet zoals contact opnemen met de instanties om het te regelen, want mocht dit daadwerkelijk om iets gaan waar Bohemia Interactive toestemming voor heeft gegeven is dit ook schadelijk voor het imago.

 • In plaats van de schuld in de schoenen van Griekenland konden ze beter gewoon er met Griekenland over onderhandeld hebben.

 • wat een kutstreek om de grieken zo onder de gordel te pakken

 • Zoals ik eerder zij snap ik de reacties van de grieken wel maar als de devs daarna kunnen bewijzen/aantonen dat het niet voor spionage is en de grieken doen zelf wat onderzoek zouden deze mensen toch gewoon vrij gelaten moeten worden.

 • nee hoor, ook al is het geen spionage, ze overtreden nog steeds de wet en zullen berecht worden. Echter op andere gronden dan spionage.  Het feit dat men hier "met goede bedoelingen" handelt, wil niet zeggen dat ze zomaar met een "sorry, was niet zo bedoeld" wegkomen. Integendeel…..

 • Moet je maar niet zonder toestemming gaan rondhangen bij militaire gebieden. Ik vind het terecht dat ze opgepakt zijn. Je weet nooit wat ze daar uitvoeren!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren