1. Wii U in december naar Japan, Premium-editie aangekondigd

Wii U in december naar Japan, Premium-editie aangekondigd

De Wii U verschijnt op 8 december in Japan en krijgt daar twee verschillende edities: een witte console met 8 GB interne opslagruimte en een zwarte console met 32 GB. Dat heeft Nintendo aangekondigd in een Nintendo Direct-video vandaag.

Beide bundels bevatten naast de spelcomputer ook de Wii U GamePad, een kabel om deze controller op te laden, een HDMI-kabel om de console aan een HDTV aan te sluiten en een adapter om stroom aan de console te geven. De Premium-bundel komt ook met drie stands die ook los te koop zijn: twee stands om de GamePad op te zetten en één voor de console zelf. De normale bundel kost 26.260 yen, omgerekend ongeveer 262 euro, en de Premium-set kost 32.500 yen, circa 324 euro). De GamePad is ook los te koop voor 13.440 yen, ongeveer 134 euro.

De Premium-bundel komt met het Nintendo Network Premium-plan, waarmee spelers tot december 2014 10 procent korting op hun aankopen via Nintendo's digitale distributienetwerk terugkrijgen. Ook krijgen zij bij aanschaf van het Premium-pakket al een aantal punten om games mee te kopen.

Vanmiddag om 4 uur houdt Nintendo Europa een persconferentie waarbij vermoedelijk de Europese releasedatum wordt aangekondigd. Tegelijkertijd vindt er een evenement in de Verenigde Staten plaats. In Japan zendt Nintendo om deze tijd nog een Nintendo Direct-video uit waarin dieper ingegaan wordt op de games die beschikbaar komen voor de Wii U in zijn lanceerperiode.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nintendo goes PlayStation Plus, nice! Daarnaast vind ik het jammer dat ze gewoon niet beide kleuren in verschillende pakketten aanbieden.  Hoe zit het met de achievements en online functionaliteit. Ik denk toch wel dat dit de belangrijkste nieuwe features zullen zijn.

 • Benieuwd wat dat hier gaat geven qua prijszetting. Slechts 32 gig max…das minder:-(

 • je hebt vast wel een hardeschijf,kan je ook erop aansluiten. ik weet dat ik ook veel games ga downloaden, heb dus al een hardeschijf die ik ga gebruiken!

 • Jep, was wel bekend dacht ik, dat je een externe HD kan aansluiten.

 • Die dingen crashen altijd bij mij, ik koop wel een usb stick

 • Ik snap dat gebitch niet. Xbox360 kwam ook in een arcade edition met usb stick van 1gb ofzo. En de xbox360 normale edition die kwam met een 20gb hdd.

 • Is geen gebitch man… gewoon een vaststelling. Heb intussen wel gelezen dat je er een externe hd kan op aansluiten…probleem opgelost.

 • hansw, er zijn ook nog steeds 360 met amper 4gig… haters gonna hate zeker :-)

 • Nee niks gehaat maar vanaf de bekendmaking van de opslag capaciteit van het apparaat lees ik altijd wel 1 of 2 reacties dat het zo weinig is. Terwijl als je der over nadenkt, de x360 kwam ook met maximaal 20 gb. Er zullen in de toekomst dus ook vast wel wiiu uitvoeringen komen met meer opslag. Als dingen zoals DLC van de grond los komen op de wiiu.

 • daarnaast heeft lang niet iedereen zoveel ruimte nodig. er zijn zoveel mensen die online geen aankopen doen en ik ga er vanuit dat een safebestand niet 2 gig is.  @ hansw er is nu ook een 4gig versie xbox die je kan kopen  snap niet dat mensen er zo over zeuren vooral al nintendo in dit gevahl het heeft opgelost met een externe hdd

 • het gaat om het feit dat je maximaal 32gb aan intern geheugen kan krijgen
  Een externe hdd is wel cool maar kost weer geld als je geen hebt
  En mensen die zeveren over dat de xbox met 20gb kwam….dat was in 2005 mensen!!!

 • Wel erg kortzichtig 'maar kost weer geld als je er geen hebt'.
  Ja Nintendo kon er ook voor kiezen om het systeem te leveren met 1TB, maar dan was de prijs 350 euro voor de basic en 400 voor de premium versie.
  Dude, de prijs van de hardware betaal je altijd weer terug.  De Wii U heeft een snelle blu-ray lezer, dus hoef je games niet te installeren zoals op de PS3, en heb je ook geen savegames van honderden MB's.
  Voor demo's en DLC heb je volgens mij aan 32GB redelijjk wat, en anders hang je er een USB harddisk aan. Die zijn niet zo duur, aangezien je er gewoon een in de winkel kan halen. Je hoeft dus niet zoals bij de 360 een speciaal Microsoft model te kopen.

 • Ik ga volledig met je akkoord, maar ik had toch liever nog een extra model erbij gezien met een 320 of 500 gb HDD.
  Ik begrijp ook waarom ze bij 32gb stoppen, flash geheugen is namelijk redelijk duur vergeleken met HDD's.

 • Vind de interneopslag van de console wel wat aan de karige kant voor deze tijd… een usb stick heeft tegenwoordig al 8-32gig.

 • Als je geen games hoeft te installeren is het meer dan genoeg. Hoeveel Virtual Console games denk je dat je kwijt kunt op 32GB? Toch wel aardig wat hoor. Verder kun je er een USB HDD aan vasthangen als het te krap wordt.

 • minder geheugen om de prijs laag te houden.

 • Premium voor mij.

 • Voor mij ook:)

 • Hopelijk is de Wii U regio vrij.

 • Het is Nintendo dus hoop er maar niet op :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren