1. Stel hier je vragen over PES 2013!

Stel hier je vragen over PES 2013!

De keuze tussen FIFA en PES komt er weer aan. Volgende week verschijnen beide recensies online, maar misschien zit je wel met vragen die je liever direct aan de recensent stelt, in plaats van dat je enkel zijn oordeel leest. Zo kan hij specifieker ingaan op wat jij zoal doorslaggevend vindt.

We hebben eerder al vragen ingezameld voor FIFA 13, nu is het dus de beurt aan PES 2013. Heb jij prangende vragen, stel ze dan door hieronder te reageren of door Lars Cornelis een PM te sturen , zodat hij ze tijdens het recenseren persoonlijk kan behandelen (met waar nodig ondersteunend videomateriaal).

De leukste en interessantste vragen worden vervolgens verzameld in een artikel dat losstaat van de recensie. We willen zo snel mogelijk met jullie vragen aan de slag, dus stuur ze uiterlijk 16 september in.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lars Cornelis Heeft een grote liefde voor grootse virtuele avonturen. Hecht evenveel waarde aan environmental storytelling als aan lore en heeft thuis een kast vol gameboeken en comics. Steekt per saldo waarschijnlijk toch de meeste tijd in de Master League van PES.

Reacties

 • Als iemand die al jaren fifa speelt en behalve een demo hier en daar nog nooit een pes heeft aangeraakt, waarom zou ik pes moeten spelen

 • Waarom niet. Als je al jaren fifa speelt moet je nu beginnen met een echte voetbalgame> PES

 • Beste PES ontwikkelaars,  Waarom falen jullie elk jaar zo hard?

 • Dat valt met de vorige versie en nu dit jaar weer reuze mee.

 • @ Berryfcu04 . Pes faalt niet. Ja de 2010 versie en 2011 waren niet best op de next gen. Maar pes 2013 is gewoon de beste footie!

 • Naja, de beste footie… PES2013 beloofd inderdaad ontzettend goed te worden, maar PES6 is en blijft voor mij zonder twijfel de koning.

 • Ik speel ook liever fifa maar om te zeggen dat ze nou falen?
  Ik vind het ook zeker geen goed spel en dat is simpel genoeg om het feit dat ik het gewoon niet lekker vind voetballen, gaat me allemaal veel te traag in fifa zit er een wat hoger tempo in, maar dat is puur mijn mening
  Ik heb in 2005 en 2006 wel PES gespeeld en dat waren ook de enigste 2 jaren dat ik PES beter vond als fifa
  PES heeft ook een grote vooruitgang geboekt maar loopt nog altijd veel te veel achter op fifa vind ik

 • pes 6 was niks man. misschien op de ps2. op de next gen was hij kut!

 • Had het zelf niet beter kunnen zeggen.

 • Fifa speelt juist veel langzamer.
  Pes is niet meer zo snel als vroeger, maar echt veel sneller dan Fifa.
  Fifa is IMO realistischer qua snelheid, maar juist dat snelle spel is lekker spelen tegen vrienden

 • Waarom voelt voor mij bij PES het lopen en sprinten met de bal zou enorm houterig aan terwijl dit bij Fifa veel soepeler aanvoelt?

 • Demo al gespeeld? Het voelt namelijk behoorlijk soepel nu.

 • Ik heb beide demo's van PES al gespeeld. Ik vind het gewoon houterig aanvoelen :( terwijl ik pes toch altijd wel heb gespeeld.

 • patrick 8 kan beter wegblijven joh. met ze hersenloos gelul. met zijn houterig aanvoelen. volgens mij is hij zelf een beetje houterig. animaties van pes 2013 zijn super. vind ze beter als in fifa 13. maar ik koop fifa 13 voor de ps3. en pes 2013 voor de xbox. fifa 13 koop ik enkel, omdat ik het leuk vind tegen vrienden/collega`s even een kunstje te tonen. pes 2013 speel ik zowat elke dag, omdat elke wedstrijd zoveel anders is. in fifa voelen de wedstrijden veel van hetzelfde

 • jij moet nou is weggaan dvgemerden30!!
  ongedierte

 • @dvgemerden30
  mag hij zijn mening niet eens meer geven? waarom mag er niks raars over pes worden gezegd maar wel over FIFA?
  ik speel ook liever pes dan FIFA, maar elke pes speler weet heus wel dat FIFA realistischer is.
  het is trouwens beter DAN niet ALS!

 • ik mag mijn mening blijkbaar niet geven?! doe eens even normaal joh. ik zeg net toch dat ik fifa 13 ook koop. omdat maten van me hem spelen op ps3. speel ik af en toe tegen ze online. maar vind pes 2013 gewoon veel boeiender en dieper spelen kwa gameplay. en als er mensen zeggen dat pes houterig is, dan moet je gewoon naar een oogarts. ik vind kritiek niet erg, maar het moet op waarheid gebaseerd zijn! En mrreinier, spreek voor jezelf man! Fifa realistischer spelen dan pes? Nou dan heb je pes 2013 demo niet goed gespeeld hoor. Ik zou zeggen kijk eens op sites die objectief zijn. En lees niet steeds recensies door een gozer met een fifa bril geschreven zijn. Die voorzetten in fifa zijn verre van realistisch joh, het voelt zo licht aan allemaal. Animaties zijn ook over de top. Spelers lopen nog steeds raar tegen elkaar op, waarbij je een kleefeffect krijgt en de bal soms toch raar mee krijgt. Scheidsrechters in fifa zijn nog steeds te belachelijk voor woorden. Die fluiten voor een overtreding, en 9 van de 10 keer een strafschop geven die geen strafschop is. Ik zou zeggen word eens wakker. Lees dit eens: http://whatculture.com/gaming/fifa-13…  http://inthegame.nl/nieuws/pes-13-ver…

 • we leven in nederland. vrije meningsuiting gozer. ik zeg wat ik denk. sterker nog. ik zeg hoe het is. en jij gaat me niet vertellen wat ik moet zeggen, ga jou ook niet vertellen wat jij moet zeggen. en ongedierte? zeg dat maar tegen je familie.

 • waarom zeg jij dan dat hij beter kan wegblijven? als het vrije meningsuiting is? je hoeft die sites niet te geven, ik zei toch dat ik ook pes leuker vind!

 • deze sites zijn ook door een behoorlijke pes bril geschrevenXD

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren