1. Borderlands 2: Boeken en comics

Borderlands 2: Boeken en comics

Op woensdag komen we met de review van Borderlands 2, maar voor die tijd kun je alvast enkele artikelen verwachten met meer informatie over bijvoorbeeld de wapens en de personages in dit tweede deel. Vandaag een artikel over de boeken en comics gebaseerd op Borderlands, voor als je meer Borderlands wilt dan enkel de games zelf.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met de website Meer dan Games.

Borderlands: The Fallen

Borderlands: The Fallen is het eerste boek gebaseerd op Borderlands, geschreven door John Shirley. De hoofdrol in Borderlands: The Fallen is voor Roland, een voormalig huurling die nu moet zien te overleven op de gevaarlijkste planeet in het universum. Gelukkig is Roland zwaarbewapend met enkele van de meest exotische wapens en beschikt bovendien over stalen vuisten. En dat is maar goed ook. Want als Zac Finn, zijn vrouw Marla en zoon Cal, neerstorten op Pandora en elkaar kwijtraken, is Roland de enige die hen kan beschermen. Want Pandora wordt, zoals spelers van de game weten, voornamelijk bevolkt door Psychos en moordlustige bandieten, om nog maar te zwijgen over grotesque roofdieren, gestoorde tunnel rats, vraatzuchtige skags en gewetenloze huurlingen.

De game Borderlands staat niet echt bekend om de karakterisering van de personages. In dat gat springt Borderlands: The Fallen, door personage Roland nu wel een karakter te geven. Geen essentieel verhaal dat gebeurtenissen uit de game beter verklaart, maar daar is Borderlands ook de game niet voor. The Fallen is wel een leuke aanvulling en een service voor de fans.

Borderlands: Unconquered

Vlak na de release van Borderlands 2, op 25 september, zal het tweede boek binnen de serie verschijnen; Borderlands: Unconquered. Borderlands: Unconquered is eveneens geschreven door John Shirley en vertelt een nieuw verhaal binnen het Borderlands-universum. Een generaal met een leger van Psycho Soldiers wil planeet Pandora overnemen en iedereen in de Borderlands tot slaaf maken. Deze generaal is een Godin, Gynella, een krankzinnige maniak die de duistere wetenschap van de slechte Dr. Vialle wil gebruiken om haar leger van uitschot te besturen. Slechts vier mensen staan in Gynella’s weg: Roland, Mordecai, Brick en Daphne.

Daphne, beter bekend als Kuller the Killer, was ooit de meest effectieve huurmoordenaar die de georganiseerde misdaad in het universum kon vinden, tot zij werd gedwongen zich terug te trekken op Pandora. Roland is een van de hardste vechters in de Borderlands en Mordecai beschikt over het beste schot in vier zonnenstellen. Brick is een hoop spieren die leeft om zijn vijanden in elkaar te slaan, en het is onduidelijk aan wiens kant hij precies staat. Het volledige verhaal wordt verteld door Marcus, in de bus naar Fyrestone. Wederom dus een verhaal dat wat meer vertelt over personages die we kennen uit de games.

Borderlands: Origins

Met Borderlands: Origins maakt de serie ook de stap naar de stripboekenwereld. Borderlands: Origins is een vierdelige comicserie die wordt geschreven door Mikey Neumann, schrijver van de eerste Borderlands-game. Het eerste deel van de serie wordt in november van dit jaar verwacht.

Borderlands: Origins verkent de achtergrondverhalen van de vier hoofdrolspelers uit de eerste Borderlands: Brick, Lilith, Mordecai en Roland. Elk deel van de vierdelige reeks focust zich op één van de personages en zal uit de doeken doen waarom hij of zij Vault Hunter is geworden. Het eerste deel van Origins zal alles over Roland vertellen.

Meer informatie over de boeken en comics gebaseerd op Borderlands (en andere gameseries) vind je op Meer dan Games.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lars Cornelis Heeft een grote liefde voor grootse virtuele avonturen. Hecht evenveel waarde aan environmental storytelling als aan lore en heeft thuis een kast vol gameboeken en comics. Steekt per saldo waarschijnlijk toch de meeste tijd in de Master League van PES.

Reacties

  • Die boeken kunnen nog best interesant zijn! Ben zelf niet zo van de comics, maar als ze dat grafische sfeertje goed behouden is wel vet.

  • Én… de marketing machine draait weer op volle toeren! Ik begrijp het ook wel. Het is en blijft een industrie. Prima hoor, maar aan mij is al die opsmuk en tooi niet besteed.

  • Ik wist niet dat er ook boeken van bestonden, tenslotte was Borderlands 1 nu ook niet echt een hoogstaand verhaal.

  • Dubbel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren