1. Nintendo host servers Monster Hunter Wii U

Nintendo host servers Monster Hunter Wii U

De online multiplayer van Monster Hunter 3 Ultimate op Wii U draait op servers gehost door Nintendo. Capcoms servers voor Monster Hunter Tri, de originele versie van Ultimate voor Wii, worden voor die tijd offline gehaald.

"We zullen het ver van tevoren aangeven wanneer we de servers sluiten", zo laat Capcoms senior vicepresident Christian Svensson weten op Capcom Unity. "Ik wil er zeker van zijn dat er eerst een fatsoenlijke alternatieve titel is waar mensen heen kunnen gaan. Het zou slecht zijn als we mensen gewoon zouden laten gaan zonder plek om te jagen, ook al kost het ons veel."

Svensson zelf weet niet precies hoe Nintendo's online service voor de Wii U eruit gaat zien. "We gebruiken Nintendo's servers voor de Wii U (waar ik erg blij om ben) en ik weet niet zeker hoe ze werken. Eerlijk gezegd wachten we nog op Wii U-apparatuur in ons kantoor om mee te spelen en veel opties die constant veranderen zijn alleen bekend bij de ontwikkelaars zelf. We hebben nog ongeveer zes maanden tot release. We zullen hoe dichter we bij de lancering komen, meer details geven en andere vragen beantwoorden."

Monster Hunter 3 Ultimate werd vorige week op Nintendo Direct aangekondigd en moet in maart 2013 op Wii U en 3DS verschijnen. De titel verschijnt in december al bij de Japanse lancering van de Wii U en komt ook uit als bundel met de nieuwe console.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben benieuwd. Nintendo heeft wat te bewijzen. Ze kunnen het wel, maar ik betwijfel of ze er genoeg budget voor uit trekken.

 • Waarom zouden ze dat niet doen?
  Ze willen toch een meer 'hardcore' publiek aanspreken? Dan is een fatsoenlijke online service toch een must?

 • Inderdaad, maar Nintendo kennende. Soms maken ze rare sprongen.

 • Ja maar hun insteek is nu wel goed..  verbeterd laat ik zo zeggen

 • Jammer dat de server van de originele versie eruit getrokken wordt, maar ook wel begrijpelijk als er een betere versie :)

 • Eerlijk gezegd wachten we nog op Wii U-apparatuur in ons kantoor om mee te spelen  Dit is toch een kwalijke zaak?
  Nog maar 6 maanden tot release en zij hebben dat nog niet ontvangen?

 • Dus als ik het goed begrijp gaan ze de servers van een spel voor de originele Wii sluiten zodat mensen een Wiiu moeten kopen + nogmaals hetzelfde spel dat iets uitgebreider en in HD is om het verder te kunnen spelen?  Wie verzint nu zo…..oh, capcom.  Edit: Laat maar, Insidegamer heeft het in de intro van het artikel mis. Er is namelijk gezegd dat de servers niet zullen sluiten voordat er een alternatief is, er is niet gezegd dat er plannen zijn de servers te sluiten.

 • Tof, was een beetje bang dat de 3DS versie niet meer naar de EU zou komen. Nu heb ik er ook vertrouwen in dat MH4 wel komt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren