1. Borderlands 2 Weapons – de fabrikanten uitgelicht

Borderlands 2 Weapons – de fabrikanten uitgelicht

Borderlands 2 draait – ondanks de nieuwe personages en de vernieuwde wereld – om de wapens. Er valt van alles te vinden; pistolen, shotguns, raketwerpers, noem het maar op. Maar interessanter nog zijn de verschillende fabrikanten die bepalen hoe de wapens functioneren. Doet het wapen veel schade maar heeft het een klein magazijn, of schiet het energiekogels die weinig schade doen maar juist goed zijn om vijandelijke schilden uit te schakelen? Dit hangt allemaal af van het merk wapen dat je vasthoudt.

Bandit

Iedereen die een beetje bekend is met Borderlands kent ze wel: de vervelende bandits die je al schreeuwend te lijf gaan. Het is een bij elkaar geraapt zooitje en dat zie je ook af aan hun wapens. Een roestige schroef aan het uiteinde van de loop moet fungeren als mikpunt. En vind je een Bandit-wapen met een scope? Dan is de kans groot dat je door een leeg bierflesje moet kijken om vijanden van een afstand te kunnen zien. De bouten en moeren steken aan alle kanten uit het wapen, en gescheurd tape moet de nodige onderdelen bij elkaar houden. Je moet deze krottige wapens dan ook niet kiezen omdat ze veel schade doen. Nee, Bandit-wapens zijn het schoolvoorbeeld van ‘kwantiteit over kwaliteit’. Veel kogels, weinig impact.

Torgue

De wapens van Torgue vallen op in Borderlands 2 omdat ze niet opvallend zijn. Het zijn stevige wapens van zwart en grijs metaal, gemaakt om lomp te knallen. Oké, je bent misschien niet altijd even accuraat vanwege de enorme terugslag (al zul je dat nooit in hun advertenties horen), maar de schoten die je lost doen jouw doelwit des te meer pijn. Torgue staat bekend om hun shotguns, zware machinegeweren en sniper rifles. Ze maken wapens voor echte mannen!

Tediore

Ken je dat? Je bent net lekker een berg kogels door een paar beesten of bandieten aan het jassen, wanneer je magazijn op raakt. Dan moet je eerst het oude magazijn eruit halen en weggooien, en vervolgens moet je weer een nieuw magazijn pakken en deze correct plaatsen. Wie wilt dit nou? Je wilt toch non-stop je tegenstanders afmaken? Tediore heeft de oplossing! Wanneer jij met een Tediore-wapen schiet en wilt herladen, gooi je gewoon het wapen zelf weg. Deze ontploft, waarna een exacte kopie van het gegooide wapen op digitale wijze in je handen wordt geconstrueerd. Hoe? Maakt niet uit! Er is een ontploffing, je krijgt een nieuw wapen en je kunt gewoon weer verder knallen. Dat de wapens niet van hoge kwaliteit zijn, is bijzaak.

Vladof

Wil je zoveel mogelijk kogels per seconde afvuren? Dan is Vladof jouw merk in Borderlands 2. Ze produceren zelfs schietgerij met meerdere lopen die sneller gaan draaien naarmate je de trekker langer inhoudt. Al het voordeel van een minigun, zonder al het zware sjouwwerk. Hierdoor zul je wel eens wat kogeltjes missen, maar dat mag de pret niet drukken. Je hoeft ook niet altijd raak te schieten, zolang je maar genoeg sproeit.

Dahl

Dahl is de grootste wapenfabrikant van Pandora en dat komt mede omdat hun marketing gericht is op de huurlingen van deze planeet. Huurlingen komen voortdurend in gevaarlijke situaties terecht en behoeven daarom stabiele wapens. Dat is precies wat Dahl levert. Dahl-wapens zijn accuraat, zwaar en effectief. De terugslag is geminimaliseerd zodat je te allen tijde gericht kunt blijven schieten. Dit merk is inmiddels zo groot dat ze hun eigen wapenkisten hebben waar je hun producten in kunt vinden. Deze modern ogende wapens kun je herkennen aan de groene camouflageprint.

Jakobs

De wapens van Jakobs zijn uniek om meerdere redenen. Qua uitstraling zouden ze perfect in een western-film passen… een western-film met een vleugje sci-fi weliswaar. Maar opvallender nog is het gebruik van hout in de Jakobs-producten. Dit lijkt wellicht een beetje goedkoop maar dat is het zeker niet, hout is namelijk een schaarste op Pandora. Daarom worden alle Jakobs-wapens met de hand gemaakt. Dit alles bij elkaar zorgt voor stevige wapens met veel impact, sterke precisie en weinig terugslag. Helaas ligt de vuursnelheid wel iets lager dan gemiddeld. Als je de cowboy wilt uithangen in Borderlands 2, dan is Jakobs het geschikte merk.

Maliwan

Soms zijn kogels en raketten niet genoeg, soms heb je net even meer nodig. Dan is een Maliwan het juiste gereedschap. In Borderlands 2 zul je vijanden tegenkomen die meer weerstand bieden tegen het gebruikelijke geschut, en dan is het erg fijn om een wapen te hebben dat je slachtoffers onder stroom of in de fik zet. Tref je een zwaar bepantserde huurling? Ook daar heeft Maliwan een antwoord op: kogels die door harnassen heen bijten. Je schoten zijn dan wel minder schadelijk, maar je doet tenminste de juiste schade.

Hyperion

Krachtiger, preciezer en zeldzamer. Hyperion-wapens zijn high-tech snufjes die perfectie benaderen. Je vindt ze niet zo snel, maar wanneer je schietgerij van dit merk in je handen hebt, weet je zeker dat het altijd van goede kwaliteit is. Als je mist, kun je dit niet wijten aan de terugslag of precisie; Hyperion is zo accuraat als jij schiet. Indien deze wapens jou doen denken aan de ClapTraps, dan heb je dat goed gezien. Deze kleine robotjes zijn afkomstig van dezelfde fabrikant.

En daarmee hebben we de wapenfabrikanten en de nieuwe personages van Borderlands 2 gehad (en ook de boeken over de serie). Nog even wachten en dan is ook de recensie er, die komt morgenochtend om 6 uur. Wie daarna nog drie dagen kan wachten, tot 21 september, mag dan eindelijk met dit grootste vervolg aan de slag.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • :D water tanden

 • nooit zo verdiept in Borderlands, de covers zijn nou niet bepaald aansprekend. Maar als ik zo lees is het eigenlijk geen slechte game

 • Never judge a book by its cover. Borderlands is een gigantische cult-hit geworden.

 • Janmer dat boeken wél op hun cover beoordeeld worden…

 • geen atlas? :O jammer

 • Ik heb Borderlands ook lang laten liggen en de rede weet ik eigenlijk niet eens.
  Een half jaar geleden ongeveer, omdat ik eigenlijk niet veel anders te spelen had ben ik aan Borderlands begonnen.  En ik kan iedereen die deel 1 niet gespeeld heeft deze game zeker aanraden.
  Je moet alleen wel even doorspelen tot je wat verder bent en je wapens wat sterker zijn, want sommige vijanden in het begin zijn best pittig en daar moet je even doorheen.
  Om het verhaal moet je het niet spelen, want kwa verhaal hadden ze wel beter hun best moeten doen, maar daar gaat deze game niet echt over. Deze game heeft gewoon een bepaalde sfeer en vooral met je maten de campain samen in coop spelen is echt SUPER:D  Als met deel 2 het verhaal ook goed zit dan zie ik zo snel geen minpunten meer:D
  Nog een paar dagen:D

 • Wat doe jij nog hier? Ik dacht dat je je geliefde centjes niet wou uitgeven aan deze game? Sorry hoor, maar als je wekenlang zeurt dat je hem maar gaat piraten omdat je niet alle DLC erbij krijgt reageer dan niet alsof er nu opeens niks aan de hand is.

 • @patrickownzya
  Ga aub ergens anders lopen zeiken triest persoon.
  Erop door blijven gaan is wel heel kinderachtig vind je zelf ook niet.
  Ik en iedereen heeft het recht op een eigen mening en de mijne is dat ik geen extra geld ga betalen voor DLC en dat ik wacht tot de Goty edition uitkomt. Dat ik de game 1st ga downloaden omdat ik hem toch wil spelen heeft helemaal NIKS te maken met dit artikel dus zeik niet man.
  Ik gaf hier alleen mijn mening over de game en jij begint weer te zeiken als een klein kind, grow up.

 • can't wait for my ultimate loot chest.

 • Atlas? S&S? Damn…

 • Atlas heb je in deel1 omzeep geholpen, general knoxx DLC.  S&S fabriek is ingenomen door de bandits. (namen van de wapens zitten vol spelfouten ;) )  Alien wapens zijn er ook uit, echter nu kan een wapen een E-tech part bevatten (die alien tech). hierdoor krijgen de wapens ineens een insane boost.
  Zo word een wapen in eens een railgun of een vlammenwerper

 • wat ondersteunende weapon art was leuk geweest.
  mis e-tech

 • Wel goed dat ze de wapens nog wat verder hebben uitgewerkt, met nu ook eindelijk een echt verschillende stijl per fabrikant.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren