1. Valve was bang dat het MMO zou moeten hebben

Valve was bang dat het MMO zou moeten hebben

Valve was bang dat het een risico liep door zelf geen massively multiplayer online-game te hebben en stopte daarom free-to-play-opties en microtransacties in Team Fortress 2. Dit om te voldoen aan de verschuivende trends binnen de industrie.

"(Toen we Team Fortress 2 uitbrachten), waren MMO's de belangrijkste type games in de industrie", zo vertelt Robin Walker, lead designer van Team Fortress 2. "We dachten dat we het misschien niet zouden overleven als we er zelf geen zouden bouwen. Met microtransacties hadden we hetzelfde gevoel als bij MMOs: dat ons bedrijf risico liep als we geen interne ervaring en harde data hierover zouden hebben."

Valve besloot daarom om microtransacties in Team Fortress 2 te stoppen. "Uiteindelijk bleek Team Fortress 2 één van de meest handige gereedschappen die we hebben om het risico voor de toekomst van ons bedrijf weg te nemen. Als we het niet hadden gedaan, hadden we al die extra data of ervaring over dergelijke services niet en dat is best angstaanjagend."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Breng Half Life 3 uit en je hoeft je nergens zorgen over te maken.

  • Inderdaad Valve, minder praten over dingen die we eigenlijk niet willen horen. Gewoon HL3 gaan maken!

  • Laat ze ook wat meer games uitgeven in het algemeen op portal en left 4 dead na is er niet veel uit de koker van valve gekomen terwijl het wel tot de leukste games behoren die er deze gen zijn uitgegeven

  • De reden dat het zo lang duurt en dat er zo weinig games worden uitgegeven waarborgt ook de kwaliteit van vakve games.

  • Kijk iemand die het snapt.. je kan wel ieder jaar een game er uit pompen maar dat maakt de games niet beter. liever langer wachten op iets dat echt goed is dan iets wat matig is    meeste valve games worden nog ontzettend veel gespeeld meeste andere games worden snel vergeten hoe goed ze ook mogen zijn

  • Ik heb niks met MMO's, nooit gehad en zal het ook nooit hebben.    Now give us HL3.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren