1. Paar uitgevers wilden game via Kickstarter laten maken

Paar uitgevers wilden game via Kickstarter laten maken

Diverse uitgevers hebben geprobeerd om Obsidian Entertainment een game op Kickstarter te laten zetten, die dan vervolgens door hen uitgegeven zou worden. Hierbij was het idee dat de uitgevers een deel van de winst kregen, zo onthult Obsidians CEO Feargus Urquhart.

"Een aantal uitgevers namen de afgelopen maanden contact met ons op en ze wilden dat we Kickstarter gebruikten", aldus Urquhart. "Ik zei tegen ze: 'dus jullie willen dat we een Kickstarter onder onze naam doen, geld binnenhalen zodat we de game kunnen maken, en dat jullie het vervolgens uitgeven, maar we mogen het merk niet houden en krijgen maar een gedeelte van de opbrengsten?' 'Ja', zeiden ze".

Kickstarter wordt primair gebruikt voor games die zonder hulp van donateurs wellicht nooit het levenslicht zouden zien, omdat er geen uitgever is die het risico wil lopen voor zulke titels. Via Kickstarter kunnen gamers echter nog voordat het spel in ontwikkeling is al een bepaald bedrag toezeggen, zodat studio's geen financiële steun van uitgevers meer nodig hebben. Omdat het ook meteen een indicatie geeft van hoe populair een titel is, zien uitgevers het mogelijk als een interessante, risicovrije manier om te kijken welke games succesvol kunnen worden en welke niet.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Jeetje wat een criminelen zijn het toch ook he

 • Nee, dit geeft ook aan dat Obsidians game eigenlijk helemaal geen kickstarter nodig heeft! Ik vind dat Obsidian Kickstarter net zo misbruikt als die uitgevers dat zouden doen.  Als Obsidian de game niet aan een uitgever had gekregen, dan had het een ander verhaal geweest. Straks gaat Epic nog een kickstarter opstarten, zie je het voor je? Duh dat er invensteringen worden gedaan.  Dit heb ik hier ook al aangegeven:
  http://www.insidegamer.nl/nieuws/1005…  Kickstarter is voor kleine studio's en niet voor de giganten van de industrie!

 • Nee dit geeft ook aan dat Obsidians game eigenlijk helemaal geen kickstarter nodig heeft! Ik vind dat Obsidian Kickstarter net zo misbruikt als die uitgevers dan zouden doen.  Kickstarter is voor kleine studio's niet voor de giganten van de industrie!

 • 100% mee eens.

 • Heel goed verwoord CerandoX.

 • Ik ben het daar niet mee eens. Het maakt niet uit hoe groot de developer is als die een game wil maken in een genre dat Publishers niet zien zitten krijgen ze er geen geld voor en kunnen ze niet anders dan het via Kickstarter proberen.  Project Eternity lijkt mij niet een game waar Publishers warm van worden, omdat het genre zo'n groot risico in houdt.

 • ONLINE STORE :
  ==== ( http://l2y.eu/dddqh ) =====  n2012 comes, in order to thank everyone, characteristic, novel style, varieties, low price and good quality, and the low sale price. Thank everyone  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  ==== ( http://l2y.eu/dddqh ) =====

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren