1. FIFA 13 demo - jullie reacties

FIFA 13 demo - jullie reacties

Een week geleden vroegen we jullie wat jullie vonden van de (toen net verschenen) FIFA 13-demo. Een enorme discussie barstte los met in totaal meer dan 150 reacties! Zoals elk jaar zijn er weer de nodige veranderingen doorgevoerd in FIFA, maar hoe pakken ze volgens jullie uit? Het blijkt dat zelfs verstokte FIFA-spelers niet zulke fanboys zijn om minpunten van FIFA 13 over het hoofd te zien. Een overzicht met de reacties over de volgens jullie meest belangrijke topics.

First Touch Control

First Touch Control is één van de grootste vernieuwingen in dit deel van de FIFA-reeks. Het idee is dat de balaanname niet altijd maar hetzelfde is en dus ook niet altijd perfect hoeft te verlopen. InsideGamer-bezoekers zijn over het algemeen zeer tevreden over deze nieuwe feature. MADDMAX-HD merkt op dat het de manier waarop je de aanval opzet, een stuk moeilijker maakt. De goede aanname is volgens inflame zelfs erg realistisch. “(…) merkte ik dat de bal wat vooruit rolde waardoor je bijvoorbeeld als verdediger de bal weer eerder kan afpakken.” Precies zoals in het echt op het veld dus!

Een scherpe opmerking over First Touch Control in de verdediging kwam van timbo1984. “Een verkeerde aanname in de verdediging kan je een doelpunt tegen kosten. Dat maakt het toch leuker/spannender.” Cpttoenail is het met hem eens, maar vindt dit tegelijkertijd ook een kanttekening waard. “ wat me opviel, was dat bij de nieuwe bal aanname voor mijn gevoel de bal wel erg vaak omhoog sprong, terwijl hij over de grond werd aangespeeld. Van de voet afspringen ok, maar omhoog geeft wel een hoog amateurgehalte.” Tsjah, dat is inderdaad wel het gevaar. Hopen dus dat dit als verdedigende partij niet te vaak voorkomt.

JaJa_jr kon het tot slot niet laten om in zijn korte betoog over First Touch Control de Nederlandse trots erbij te halen in de vorm van één van onze beste aanvallers ooit. “In combinatie met de juiste timing (van de aanname, red.) en het gebruikmaken van je rechterstick zijn hier ook weer veel meer mogelijkheden. Verder ziet het er prachtig uit en geeft veel voldoening als je een pass over 50 meter ala Bergkamp 98 aanneemt, effe goochelt en dat ding erin kneitert.” Gaan we meteen proberen zodra FIFA 13 in onze console zit, JaJa_jr!

De verdediging

De afgelopen jaren is het steeds meer mensen gaan opvallen: elk willekeurig team in FIFA kent een verdediging die niet altijd meeverdedigt volgens de meeste realistische situaties. Hoewel de demo van FIFA 13 beterschap toont, brengt dat volgens sommigen van jullie ook nadelen met zich mee. “De verdedigers van de AI zijn weer wat slimmer en lopen echt continu mee met je aanvallers”, aldus Falcao903. Dit lijkt enkel en alleen een voordeel te zijn, maar Falcao903 voegde hier aan toe dat hij bang is dat hierdoor iedereen online met FC Barcelona of Spanje zal spelen. Dit omdat hun spelers het beste in staat zijn om de ‘handbalverdediging’ met strakke passes zoek te spelen. Of zoals Peacock droog opmerkte: “(die verdediging) zal wss komen door de tactiek die chelsea destijds hanteerde tegen barca xD”.

Niet iedereen heeft last van deze handbalachtige verdediging. cracky1103 bijvoorbeeld roemt de AI van je medespelers en heeft weinig last van deze kunstmatige intelligentieproblemen van de verdedigende partij. “De verbeterde AI is een absolute verademing ten opzichte van FIFA 12. Heerlijke loopactie, steekpass dwars door het hart van de defensie en dan ff een chipje over de keeper. Absoluut grandioos.” Dit betekent echter niet dat cracky1103 de verdediging in FIFA 13 volledig ontziet. “Er is nog altijd dat ene verbeterpuntje. En dan blijft voor mij een absoluut verbeterpunt het onrealistische verdedigen van de CPU.” Benenbrekers zijn volgens cracky1103 poeslief in FIFA 13 en maken nooit een grove overtreding. Volgens Trinitarios is dat met name het geval wanneer je op een niveau lager dan World Class speelt.

De Scheidsrechter

Het laatste onderwerp tussen de reacties dat we echt even willen uitlichten, is de scheidsrechter. Hoewel de arbiter de laatste jaren steeds beter is gaan fluiten in FIFA, vinden sommigen dat deze stijgende lijn in de FIFA 13 demo niet is doorgezet. CrazyDJ: “Met name in het strafschopgebied want man, als je een sliding doet en je raakt daarmee vol de bal, vervolgens loopt je tegenstander door, komt tegen je aan en je krijgt een penalty tegen. (…) Het komt er op neer dat je net zoals in FIFA 12 alleen maar de x button ingedrukt moet houden in de 16 zodat je geen penalty veroorzaakt.”

Dit was een selectie van de meest inhoudelijke reacties van InsideGamer-leden op de FIFA 13-demo. Alle reacties op de FIFA 13-demo kunnen hier teruggelezen worden, mocht je daar zelf doorheen willen spitten. Over een week ligt de game in de winkels en kun je zien of de demo een goede indicatie bleek. Morgen komen we bovendien met de recensie van het uiteindelijke spel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

 • Ben wel beetje klaar met die jaarlijkse geldverspilling.  De veranderingen stellen niks voor.

 • doei

 • Het is ook schandalig, elk spel dat op deze manier wordt uitgebracht (PES, FIFA, SIMS etc) horen ook gewoon een update te krijgen omdat de verschillen/verbeteringen vaak maar minimaal zijn. Maar goed, ik heb PES al. Met andere woorden, het volk koopt toch wel..

 • ben met jouw eens, vond het ook niet echt boeiend!

 • Wauw IG wat een service, morgen de recensie al, kan niet wachten :D.

 • ONLINE STORE :
  ==== ( http://l2y.eu/dddqh ) =====  n2012 comes, in order to thank everyone, characteristic, novel style, varieties, low price and good quality, and the low sale price. Thank everyone  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  ==== ( http://l2y.eu/dddqh ) =====

 • Verrassend mooi demo verdedigen gaat eindelijk wat realistischer

 • Wanneer komt het artikel met onze vragen over FIFA 13?

 • Dat vroeg ik me inderdaad ook af.

 • Oke dan, morgen de recensie. Kan niet wachten!

 • Ik heb totaal geen zin meer in Fifa 12 nu ik de demo van 13 gespeeld heb:)

 • Waar is die dvgemerden30 nou? :(

 • Hij kreeg een tik van de banmolen.

 • die speelt met z'n dingetje omdat PES uit is

 • Ik heb erg veel zin in Fifa 13, ik ben nog geen fan van de scheidsrechter (zoals te lezen valt) maar dat mag de pret niet bijzonder veel drukken.
  Ik ben zeer benieuwd naar de recensie en wat jullie ervan vinden.
  Laat maar komen!

 • Vond er geen reet aan.

 • Ik ook niet, maar ik neem de moeite niet eens om de game te proberen aangezien ik voetbal haat.
  Nou ja voetbal haat nu ook weer niet, want het zijn meer de eikels van supporters die het SPEL verpesten voor diegene die voetbal wel leuk vinden.

 • De supporters zorgen ervoor dat het voetbal zo groot is etc.
  zonder supporters is zo'n voetbalpotje ook veel minder leuk, manchester united-manchester city in een gigantisch stadion waar volop meegeleefd wordt met de wedstrijd.
  dat maakt zo'n wedstrijd net dat beetje extra leuk.  ik hoop dan ook dat je doelt op de randdebielen die het nodig vinden om enkele dingen in elkaar te trappen als ze teveel op hebben etc.
  anders snap ik helemaal niks van je standpunt. (al vind ik het dan ook ietwat vreemd dat je hier bij een topic komt over een voetbalgame terwijl je al aangeeft dat het je niet interesseert, maar hey, ieder zijn hobby…)

 • Voetballen zelf vind ik heel erg leuk. Voetbal kijken vind ik al een heel stuk minder

 • hm, balaannames soms niet echt heel realistisch… hoog opspringen en zo.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren