1. IG's Collectors Corner – Sasquatch's verzameling

IG's Collectors Corner – Sasquatch's verzameling

Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we één van onze leden en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

Vandaag bezoek van RPG-fan Sasquatch. De enthousiaste verzamelaar heeft na zijn eerste stappen in Final Fantasy III een zwak voor de Super Nintendo. Zijn ervaringen met en herinneringen aan de game van Square – toen nog zonder Enix – betekende het begin van zijn verzamelwoede. Inmiddels heeft hij een leuke verzameling van klassieke RPG's die hij ook echt allemaal wil spelen. Met toppers als Sectret of Mana, Chrono Trigger en Lufia zal dat zeker geen straf zijn!

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Ik verzamel voornamelijk RPG’s voor de Super Nintendo. Ik probeer alle aansprekende namen, zowel Europees als Amerikaans, compleet te krijgen. Ik ben ook begonnen met het kopen van vertaalde spellen die nooit buiten Japan zijn uitgekomen als zogenaamde 'reproductions carts' (oude cartidges die door fans zijn gevuld met bijvoorbeeld bewerkte games of games die eerder niet speelbaar waren, red). Daarnaast ‘volg’ ik een aantal series op de Xbox en Xbox 360 zoals: Elder Scrolls (Morrowind, Oblivion, Skyrim), Halo, Fable en Assassin’s Creed.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Ik heb mijn SNES als sinds mijn 7e verjaardag, maar het echte verzamelen is pas veel later begonnen. Ik kreeg van een vriend van de middelbare school de tip om Final Fantasy III (VI) als ROM (onofficiële overzetting van consolegame naar pc, red) te spelen op de computer. Daar ben ik toen mee begonnen, maar na een tijdje kwam het stil te liggen. Toen ik de game een tijd later weer oppakte leek het me leuker gewoon op een console te kunnen spelen. Ik heb toen dus een Amerikaanse SNES aangeschaft met Final Fantasy III. Daarmee is de verzameling begonnen. Ik moet wel aantekenen dat ik spellen niet alleen voor de heb wil hebben, maar ook echt wil spelen. Ik ben redelijk onderweg, maar ik heb nog lang niet alles gespeeld. Dat geldt zeker ook voor de series voor de 360.

Wat is je favoriete verzamelobject? Waarom?

Mijn mooiste object is nog steeds Final Fantasy III, al is het een andere als die ik destijds kocht. De eerste die ik in mijn bezit kreeg heb ik net een paar dagen geleden doorverkocht. Een tijdje terug heb ik een mooiere set weten te bemachtigen, dat is nu het mooiste stuk dat ik heb. Mijn complete Secret of Mana en Zelda hebben voor mij de meeste waarde omdat ik die beiden al vanaf jongs af heb. Ze verkeren ook nog in behoorlijk goede staat als je bedenkt hoeveel ik die spellen heb gespeeld. Omdat ik vroeger veel minder keus had en mijn voorliefde voor RPG’s al bestond, heb ik Secret of Mana, Zelda en Lufia allemaal minstens 10 keer uitgespeeld!

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Als ik de kans zou krijgen een complete Earthbound te kopen voor een redelijke prijs zou ik dat gelijk doen, maar ik vind de prijzen op dit moment te hoog. Daar moet ik denk ik nog even mee wachten. Ik ben ook nog een beetje aan het oriënteren welke Japanse spellen ik wil kopen als 'reproduction card' (zie antwoord 1, red). Star Ocean staat op dit moment bovenaan mijn lijstje.

Hoelang verzamel je al?

Eingenlijk ben ik al 15 jaar aan het verzamelen zonder dat ik het weet. Sindsdien heb ik mijn SNES en hij is al die tijd aangesloten geweest. Het actief op zoek gaan naar nieuwe spellen is ruim 3 jaar geleden begonnen. Ik heb in de zomer van 2009 een eBay-account geopend en daarmee is het fanatieke zoeken naar spellen begonnen. Ik denk dat dat ongeveer een half jaartje na de aankoop van Final Fantasy III was.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto's en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mooie collectie!

 • Mooie verzameling! _O_

 • Mooie verzameling! _O_

 • Zeer netjes!

 • Netjes!

 • Nice! :D

 • Nice collection…enige minpunt is..  de games in de verpakking laten zitten, sorry hoor maar games zijn der om gespeeld te worden

 • Misschien moet je dan het hele artikel eerst eens lezen. ^^

 • Ik verzamel zelf 360 games en sommige games komen bij mij niet uit de verpakking omdat dat een aankoop is voor de verzameling misschien is dat voor hem ook het geval?  iedereen verzamelt wat en wil dat altijd in de beste kwaliteit houden… tegen een postzegel verzamelaar zeg je ook niet post zegels zijn om te versturen en niet om in een boek te stoppen

 • @sider inc.: Postzegels zijn nogal een slechte vergelijking, als je ze verstuurd ben je ze ook kwijt.

 • dan snap je nog steeds wat ik bedoel gaat niet om de vergelijking gaat om de wazige reacties hier als er een gesealde game tussen zit

 • there is a Sasquatch right here

 • it looks scawy

 • Wat een heerlijke verzameling is dit!!
  Dit brengt zeer mooie gedachten met zich mee….

 • I like it!

 • Mooie verzameling!

 • OMG it's a Sasquatch's!!

 • Wat voor console is dat op dat plaatje naast de witte xbox 360 en boven de oude xbox??  btw jammer van de classic doosjes, voor de rest een zeer mooie collectie :-)

 • dat is een dvd speler, dat je dat niet ziet

 • dus er staan daar 3 dvd spelers :P lekker handig ja :-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren