1. 'Veel Xbox 360-eigenaars geïnteresseerd in PS3'

'Veel Xbox 360-eigenaars geïnteresseerd in PS3'

Sony zegt veel interesse van Xbox 360-eigenaars te zien die een PlayStation 3 willen kopen als tweede console. Dit stelt John Koller, Sony's vice president of hardware marketing, in een interview met GameSpot.

Koller laat weten dat Sony momenteel Uncharted 3: Drake's Deception als vlaggenschip voor de console kiest. "We verkopen Uncharted 3 nu samen met de hardware. Hoogstwaarschijnlijk was de consument (die deze bundel koopt) nog geen PlayStation 3-eigenaar." Volgens Koller gebeurde hetzelfde in het tijdperk van de PlayStation 2, maar was de Xbox toen de tweede console die consumenten erbij kochten voor een Halo of andere game.

Koller spreekt ook over de line-up voor PS3 in de komende jaren. Hij laat weten dat er voor de aankomende twee/drie jaar nog veel content in de planning staat, waaronder enkele nog onaangekondigde first-party titels. Hiermee lijkt hij te impliceren dat sommige nieuwe projecten van Sony's interne studio's nog voor de PS3 verschijnen, en niet voor de volgende PlayStation-console.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nou ikkuh lekker niet. :P Ben tevreden met alleen me xdoosje.

 • me to!

 • Ik heb er destijds wel een PS3 bijgehaald. Wel spijt van gehad om eerlijk te zijn. De PS3 is als gameconsole gewoon een stuk minder. Als multifunctioneel apparaat misschien wat meer, maar het draait mij voornamelijk om games.

 • Als multifunctioneel apparaat is de PS3 juist minder en qua games meer…

 • De laatste keer dat ik op de PS3 zat is zo'n 2 jaar geleden… Ja, zo'n miskoop was het! Ik gebruik hem niet eens om blu-ray films te kijken.

 • Ik wil als hardcore gamer gewoon het liefst zo min mogelijk games missen. Ik zeg niet dat ik alle consoles heb maar ik heb er wel echt super veel. Dus heb ik ook de wii, xbox 360 en ps3. Ik speel het meest op mijn xbox maar ik moest gewoon een ps3 hebben voor alle exclusives. Games als uncharted en ratchet etc. kan ik niet aan me voorbij laten gaan. Op de wii speel ik ook zelden maar toch ook weer games als Zelda en Mario moet ik gewoon hebben.

 • @MagixFeather
  qua aantal games misschien wel, maar qua gamebeleving is de PS3 gewoon een stuk minder. Het speelt allemaal net wat minder lekker. Gedeeltelijk door de controller, gedeeltelijk door het onlinesegment die ook aardig wat minder is dan XLive. Zo zijn er nog wel meer kleine dingen, maar deze kleine dingen kunnen net het verschil maken en dat is wat de Xbox360 doet.

 • Is de controller-reden niet voor iedereen anders? Geef mij maar een PS3 controller, ik kan namelijk totaal niet met die van de XBOX overweg! Maar geef me een paar dagen je XBOX en die controller zal langzaamaan steeds beter in de hand liggen.. Andersom idem.  En aangezien je geld moet betalen om online te gamen bij XBOX lijkt het me ergens wel logisch dat het online gedeelte beter is bij Microsoft.

 • Dat is persoonlijk. Ik heb hetzelfde gevoel, maar vind de xbox dan weer een pak minder aantrekkelijk.

 • Vind het best jammer dat gamers zich onder elkaar de huid vol schelden. Laten we eerlijk zijn, de enige die hiervan profiteerd zijn die lullen die ons die rotzooi verkopen voor een berg geld. En ze maken je ook nog wijs dat hun rotzooi het beste is. En julle schreeuwen net zo hard mee.

 • @FaYeung Controller is inderdaad een mening, ik vind de D-Pad van de Xbox verschrikkelijk en bij de PS3 zijn de L2 en R2 knoppen irritant.
  Qua online gedeelte ben ik het deels eens, op de 360 kun je meer, maar qua stabiliteit van het netwerk vind ik het vergelijkbaar. Persoonlijk denk ik dat voor gamers de PS3 beter is, simpelweg omdat het veel meer exclusives heeft. En de Xbox 360 is weer een beter totaalpakket als je meer wilt dan alleen games.  Verder is het jammer dat 90% van de reacties fanboy gedrag vertonen. Het lijkt me echt een opluchting om te zien dat mensen serieus erover kunnen praten zonder dat gejank erbij :(.

 • @knakworst  Amen!

 • Ik doe zelf nooit mee aan al dat bitchen tussen PS of XBOX, ik vind alles wel prima. Heb toevallig zelf een XBOX360 en ben er tevreden mee dus vind ik het niet nodig een PS3 aan te schaffen.  Zelfde geld voor FIFA & PES. Vroeger had ik toevallig PES en was er tevreden mee dus ook niet de moeite FIFA te kopen, en nu heb ik toevallig FIFA en ben daar zeer tevreden mee dus doe geen moeite om PES te kopen.  Laat iedereen lekker z'n mening hebben en ga niet de fanboy uithangen. ^.^

 • Inderdaad , wat heeft het voor nut om te bitchen :)  Elke console heeft zen voor en nadelen. De enige reden waarom ik liever op de PS3 speel is omdat ik veel RPG`s offline speel. Dan is het nogal al zonde om voor die paar potjes een jaartje te kopen :P

 • intresse in ps3? ehmm NEE!!

 • Hmm.. beetje vreemde uitspraak. Ik heb opzich wel interesse in de Vita..

 • ''Dit stelt John Koller, Sony's vice president of hardware marketing, in een interview met GameSpot.''  Heeft niks met gamespot te maken.

 • Op een paar exclusive PS3 titels na heeft de PS3 weinig te bieden naast de 360. Dus nahhh.

 • Wat heeft de Xbox meer te bieden dan? PS3 heeft meer en betere exclusives IMO.

 • Ja maar niet genoeg om een ps3 te kopen als je al een xbox360 hebt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren