1. Mobile Monday week 39

Mobile Monday week 39

Mobile Monday is een wekelijkse rubriek met daarin nieuwtjes, weetjes en feitjes over alles dat mobiel is en niet helemaal binnen de perken van het traditioneel gamen ligt. Verwacht dus nieuws over smartphones, tablets en mobiele besturingssystemen, maar ook de ontwikkelingen daaromheen, zoals betrokken bedrijven of verkoopprestaties. Schuif je stoel dus maar aan en zet je telefoon heel even uit.

Nieuws

HTC kondigt duo Windows Phones aan

HTC heeft samen met Microsoft twee nieuwe Windows Phones aangekondigd. Het gaat hier om de Windows Phone 8X en Windows Phone 8S die qua hardware zijn gebaseerd op de HTC Android phones (de One X en One S). Microsoft president Steve Ballmer kwam hoogstpersoonlijk de telefoons onthullen. Opvallend is ook dat HTC de ‘Windows Phone’- naam mag gebruiken voor de telefoons, dit terwijl eigenlijk Nokia de hofleverancier van Microsoft is voor Windows Phone. In ieder geval zijn het twee behoorlijke smartphones voorzien van alle toeters en bellen maar meer daarover kun je hieronder lezen.

Nieuwe strategie Nokia draait om navigatie

Gebruikers van het nieuwe iOS 6-besturingssysteem ondervinden hevige problemen bij het gebruiken van de Apple Maps-applicatie. Onder andere plaatsnamen worden verkeerd aangegeven of worden door het programma soms helemaal niet herkend. Laat Nokia nou net uitblinken in het hele navigatiegebeuren. Onder andere Nokia Drive en Nokia Maps hebben van Nokia-telefoons uitstekende (en gratis) Tom Tom-vervangers gemaakt. Nokia’s president Stephen Elop liet daarom weten dat Nokia’s strategie zich vooral op navigatie gaat richten. De eerste telefoon die met die boodschap wordt uitgebracht is de Lumia 920. De release daarvan wordt verwacht rond oktober.

Aankomende hardware

HTC 8X en 8S

De nieuwe Windows Phones van HTC zijn op het eerste gezicht voorzien van behoorlijke specs. De One S, de goedkoopste variant, heeft bijvoorbeeld nog steeds een 1GHz dual-core processor onder de motorkap en 512MB aan intern geheugen. De telefoon lijkt met zijn 10,5 millimeter doorsnee wel een beetje aan de dikke kant. De 8X is 20 millimetertjes dunner, maar een stuk krachtiger met zijn 1.5GHz dual-core processor en 1 gigabyte werkgeheugen.

Beide gadgets worden beschermd door de Gorilla Glass II-glasplaat, een bewezen verdediging tegen krassen en beschadigingen. Ook is Beats Audio weer van de partij, die de muziek via de ingebouwde versterker nog harder je oren in laat pompen. De 8X komt medio november uit voor een adviesprijs van 549,-. De 8S komt in december voor 329,-, los van een abonnement. Het is nog niet bekend welke providers de toestellen opnemen.

Tot zover deze aflevering van Mobile Monday. Natuurlijk zijn we benieuwd wat jullie van dit artikel vinden, suggesties zijn altijd welkom. We horen het graag hieronder in de reacties!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Niet eens nieuws over hoe hard de Maps/navigatie van iOs 6 zuigt?

  • "Gebruikers van het nieuwe iOS 6-besturingssysteem ondervinden hevige problemen bij het gebruiken van de Apple Maps-applicatie. Onder andere plaatsnamen worden verkeerd aangegeven of worden door het programma soms helemaal niet herkend."

  • Er is al een naam voor: 'Mapocalypse'.

  • iLost

  • @infur . Nice!

  • Het laatste stukje, gaat over de 8S, maar begint met,"de goedkopere variant, de One S" en verder is de 8X 20 "millimetertjes" dunner dan de 8S, die toch echt maar 10,5 mm is, dus de 8x heeft een negatieve dikte.    Deze mocht wel wat beter gecheckt worden..

  • Die Nokia: hebbûh!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren