1. Ecco-ontwikkelaar maakt werk van nieuw deel

Ecco-ontwikkelaar maakt werk van nieuw deel

Ed Annunziata, de maker van de originele Ecco the Dolphin-games, zegt dat de kans op een nieuwe Ecco-game aanzienlijk is gestegen, nu hij een meeting heeft kunnen regelen met uitgever Sega. Dit vertelt hij op Twitter.

Nu de meeting met Sega is geregeld, is de kans dat er een nieuwe Ecco game honderd keer zo groot, zegt een enthousiaste Annunziata. Hij vertelt dat hij het oude team weer bij elkaar aan het brengen is en dat Spencer Nielsen, de maker van de muziek uit de klassieke game, al heeft toegezegd mee te zullen werken aan een nieuw deel.

Ecco the Dolphin verscheen oorspronkelijk in 1992 voor Sega Mega Drive. De game is ook uitgebracht voor andere Sega-spelcomputers: de Mega-CD, Game Gear en Master System. Annunziata en zijn team ontwikkelden ook Ecco II: The Tides of Time. In 2000 kwam Ecco the Dolphin: Defender of the Future uit voor Dreamcast, deze game werd echter door een ander team ontwikkeld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zou wel gaaf zijn, heb toentertijd erg genoten van Ecco 1!
  De Dreamcast versie was ook erg mooi gemaakt, maar de camera maakte me vooral in de latere levels erg misselijk… Idd, zeeziek :P

 • Wauw! Dat is echt lang geleden!!
  Heb deel 1 heel veel gespeeld. Deel 2 toen der tijd op de PS2 gespeeld.

 • Wat houdt dit spel precies in.
  Het plaatje ziet er leuk uit maar wat is het doel van het spel etc ?

 • Tja je speelt als een Dolfijn en het is lastig uit te leggen maar check deze link maar eens.  http://www.youtube.com/watch?v=0jpkMv…

 • De eerste Ecco vind ik echt een moeilijk spel.

 • YES! Ik kocht toendertijd een Dreamcast voor Ecco the Dolphin (don't ask :D). Vind het echt een hele toffe franchise.

 • Nice? Kom maar op! =)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren