1. NBA Live 13 geannuleerd

NBA Live 13 geannuleerd

EA Sports heeft de release van NBA Live 13 geannuleerd. Dat heeft de Andrew Wilson, executive vice president van de uitgever, bekendgemaakt in een update op de website van de uitgever.

Voor NBA Live 13 stelde EA een compleet nieuw team samen om een "ervaring van hoge kwaliteit te leveren". Wilson zegt dat hij teleurgesteld is dat de hoge verwachtingen voor NBA Live nog niet zijn waargemaakt. De beslissing om de game te annuleren "was niet makkelijk, maar het is de juiste voor onze fans. Ik hoop dat jullie het daarmee eens zijn wanneer jullie de game volgend jaar spelen", aldus Wilson.

Onlangs werd bekend dat de game zijn geplande releasedatum in oktober niet zou halen. Hierdoor kon de game niet meer uitkomen voor de start van het nieuwe NBA-seizoen. "En in plaats van halverwege het seizoen te releasen, gaan we het hele jaar uitzitten en ons richten op het maken van een geweldige game voor volgend jaar", schrijft Wilson. "Deze beslissing zet ons weer op de juiste weg naar succes tot ver in de toekomst in een snel veranderende industrie."

Worsteling

Electronic Arts worstelt al jaren met zijn NBA-licentie. De laatste basketbalsimulator die het bedrijf uitbracht was NBA Live 10. Daarna wilde de uitgever een nieuwe stap zetten met NBA Elite 11, maar die game voldeed niet aan de kwaliteitseisen en zou niet kunnen concurreren met NBA 2K11 van 2K Games en dus werd ook dat spel geannuleerd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Tsja, wat heb ja aan NBA live 13, met als alternatief NBA 2K13.
  Ze moeten echt iets verzinnen om niet teveel op de 2K serie te lijken.
  NBA 2K12 was al nagenoeg een perfecte game, laat staan dat de game van dit jaar waarschijnlijk nog beter wordt.

 • Lekker voor je EA

 • Zou dit dan niet uitgesteld moeten zijn? In plaats van geannuleerd…

 • Sports games zoals deze worden vaak in een bepaald seizoen verkocht. Als je buiten dit seizoen valt, ben je te laat en wordt de game niet zo veel meer verkocht. Eigenlijk is het spel wel uitgesteld, want natuurlijk worden veel "assets" van dit deel gebruikt voor het volgende deel.

 • Voorspelling voor de volgende nba live 14..  Aankondiging, lelijke gameplay beelden, paar weken later uitstel en nog voor het nba seizoen begint geannuleerd vanwege slechte prestaties en blablabla

 • Gewoon eerste een nieuwe NBA street maken, daarna op de nextgen gelijk beginnen met de Live serie

 • Ze moeten gewoon accepteren dat 2K in dit segment de baas is.

 • Dit lag toch wel weer in de lijn der verwachting. EA's potentie wat betreft sport games ligt bij FIFA en NHL en daar zouden ze het nu, na meerdere pogingen, toch echt bij moeten laten.

 • Wat een schande zeg, dat ze nu weer opnieuw een NBA game annuleren. Als je ziet hoe andere EA Sports franchises zich manifesteren op de markt en je ziet deze onkunde. Dan mag je toch wel heel erg schamen. Ze plaatsten laatst nog een teaser van NBA Live 13 een paar weken terug en nu komen ze met de mededeling dat het hele spel niet meer doorgaat. Schaam je kapot, zou ik zeggen.

 • Lol dus geen Jezus figuur op de middenlijn dit jaar. Lol. Ik zei het laatst al toen de game werd uitgesteld. Dit is best wel kansloos van ea

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren