1. Ubisoft: 'Games in winkels kunnen leren van free-to-play'

Ubisoft: 'Games in winkels kunnen leren van free-to-play'

Ubisoft denkt dat games die in de winkels liggen wat van free-to-play-games kunnen leren, zoals het gebruik van microtransacties. Dat meldde Ubisoft's chief financial officer Alain Martinez gedurende een gesprek met investeerders.

"Free-to-play komt ook naar consoles", meldde Martinez wanneer hij gevraagd werd over de mogelijkheden van de volgende generatie consoles. "In de toekomst, bijvoorbeeld met games als (Watch Dogs), zien we mogelijk meer opties voor retailgames om te leren van het free-to-play model. De volgende generatie biedt meer en meer content gebaseerd op items. Dit komt de winst die we op games kunnen maken ten goede."

Ook Stéphanie Perotti, Ubisofts wereldwijde baas van online, kijkt positief naar free-to-play. "Het is een erg flexibel model. De speler heeft de mogelijkheid meer uit te geven dan bij een traditioneel model. Zo verwachten we dat The Settlers Online in vier jaar meer geld gaat opleveren dan de gehele franchise in negen jaar op PC heeft gedaan."

Ubisoft verwacht 50 tot 60 miljoen euro te verdienen aan free-to-play en casual games in het fiscale jaar 2013. Dat is 20 miljoen euro meer dan in het fiscale jaar 2012.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wat een kut ontwikkeling.. Alsof 60 euro betalen + de aanschaf van DLC nog niet genoeg was. Maar goed, zolang mensen het blijven betalen..

 • Weet je wat free-to-play betekent? Dat is dus gratis gamen, maar waarbij je wel gestimuleerd wordt items te kopen.

 • Het is in de meeste gevallen eerder pay-to-win…

 • @devazox - kan je lezen of niet? Ubisoft is van plan het free-to-play model naar RETAIL-games, zoals Watch Dogs, te brengen.

 • Maar DLC bestaat al.

 • Game ontwikkelaars die je een unieke ervaring aanbieden, verandert langzaam meer richting game ontwikkelaars die je een unieke ervaring verkopen…

 • Bullshit - maar ja.. het is Ubisoft :)

 • Dus Assesin's Creed 3 wordt gratis en voor een roze bijltje mag je dan 10 cent betalen!
  Vet, oja laat dat bijltje maar zitten…

 • Free to Play is het gezwel van de industrie ….

 • Ze zeggen niet eens meer dat free to play de game-ervaring verrijkt of iets dergelijks. Ze geven gewoon toe dat ze het doen voor het geld… best erg eigenlijk.

 • Hoop niet dat ze in Watch Dogs die f2p elementen gaan stoppen. Gaat een enorm vet spel worden denk ik zo, maar f2p elementen gaan het gehele concepten zo verpesten.

 • "De speler heeft de mogelijkheid meer uit te geven dan bij een traditioneel model"  Juist ja. Dan moet het incentief om meer uit te geven wel enorm zijn zeg. En dat kan zowel positief als enorm negatief uitpakken. Het is nog geen EA, anders verwacht ik in de toekomst nog eens 5 euro te moeten (bij)betalen om de moeilijkheidsgraad aan te passen.

 • het druist juist in tegen het hele idee van console gaming  dat is voor mij juist lekker op de bank, zonder gezeur over specs en schijfruimte (is ook al iets uit het verleden) en zonder extra kosten  ik heb helemaal geen zin om mijn spel te pauzeren omdat het een dure maand was en er geen geld meer is

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren