1. Nederland ontwikkelt oorlogsgame voor militairen

Nederland ontwikkelt oorlogsgame voor militairen

Nederlandse krijgsmachtartsen ontwikkelen een oorlogsgame die als therapie moet dienen voor militairen met psychische problemen. Dat meldt de Telegraaf.

Militairen die met pyschische problemen terugkeren van gevaarlijke missies moeten baat hebben bij de oorlogsgame. "Zoals een boswachter ontspant door vlinders in de natuur te bekijken, zo zijn veel militairen het meest in hun nopjes zodra ze een oorlogsspelletje spelen", aldus defensiewoordvoerster Anne van Pinxteren.

"Onderzocht wordt nu of we een computerspel kunnen ontwikkelen dat zo ontspannend werkt dat hij de stress wegneemt", vervolgt Van Pinxteren. Het onderzoek naar de mogelijke game wordt uitgevoerd door het Onderzoekscentrum van de Militaire Geestelijke Gezondheid (MGGZ) in Utrecht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • nou ! ik ben benieuwd wat er uiteindelijk gemaakt wordt :P

 • Altijd leuk, jongens van 16, 17, 18 rekruteren door te zeggen dat je hun opleiding betaalt en bij een speciale afdeling bij Defensie krijg je 10.000 euro bonus, en vervolgens zijn ze allemaal psychisch in de war xD Hopelijk dat het voor ze werkt, want het is natuurlijk nooit een pretje als je helemaal debiel ergens van wordt.

 • Zo praat je niet over onze militairen. Ze worden niet debiel, een oorlogssituatie is heel verwarrend voor lichaam en geest. Terug keren in de maatschappij waar iedereen rustig zijn leventje lijdt en klaagt over kleine probleempjes.  Ik juig dit initiatief van ganse harte toe. Nederland heeft gelukkig een krijgsmacht die goed voor haar onderdanen zorgt. Ze worden goed begeleid om weer mentaal gezond terug te keren in de maatschappij. De ontwikkeling van een game kan dit proces hoogstwaarschijnlijk versnellen en verbeteren!

 • Het werk van een militair wordt vaak onderschat. "Onze jongens" zitten dan wel niet vaak in de voorlinies maar wat ze allemaal mee maken is zowel mentaal als fisiek erg zwaar. Ze krijgen een goede opleiding en (meestal) goed apparatuur maar niet kan je 100% voorbereiden op de verschrikkingen van een oorlog.
  Hopelijk helpt de game om het een plaats te geven.

 • Hopelijk helpt het want als je iemand voor je ogen gedood ziet worden of je doodt zelf iemand dan valt dat niet voor iedereen mee.
  Hopelijk kan dan de uitspraak "je haalt een soldaat wel uit de oorlog, maar de oorlog niet uit de soldaat" enigszins de prullenbak in.

 • Gratis studie, vele jaren lekker luieren en daarna exclusieve games spelen.
  Het leven van een soldaat is perfect!

 • Vergeet de betaalde vakantiereisjes naar het Midden-Oosten niet!

 • niet erg dat je oerdom bent maar probeer het een beetje voor je te houden!  jaren lekker luieren :')

 • Klinklare onzin.

 • Als het ook echt zou helpen is het mooi meegenomen natuurlijk, al heb ik er een hard hoofd in..
  Waarom? Omdat het gewoon in die persoon zijn hoofd zit, een TBSer krijgt toch ook geen game voor geschoteld om normaal te worden of om het te leren onderdrukken..

 • Tbsers zijn zieke mensen die moedwillig andere mensen doden of verwonden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren