1. 'Er is te snel over Splinter Cell: Blacklist geoordeeld'

'Er is te snel over Splinter Cell: Blacklist geoordeeld'

De negatieve reacties op de vertoning van Splinter Cell: Blacklist op E3 zijn reflexief en komen doordat gamers niet goed geïnformeerd zijn. Dat meldt director David Footman aan Eurogamer.

"Iedereen kan een botte reactie maken op een stukje van een game terwijl men ongeïnformeerd is over de gehele ervaring", aldus Footman. "We moeten geduldig zijn terwijl we verschillende facetten van de game tonen. Uiteindelijk bewijst de game zichzelf. Gepraat is maar gepraat, en dat is het enige wat op dit moment gebeurd. We moeten echt een demo uitbrengen zodat mensen kunnen zien hoe je levels speelt, hoe de gameplay is. Het lijkt een overdreven reactie, want mensen zien alleen de 'pow!', de explosieve gameplay."

Volgens Footman was de E3-demo expres geweldadig. "Wat we toonden op E3 was erg explosief, erg gewelddadig. Dat soort materiaal wordt nu eenmaal getoond, maar wanneer we verschillende aspecten van de game tonen, zie je veel meer diversiteit en veel meer van wat hardcore gamers verwachten." Splinter Cell: Blacklist verschijnt in de lente van 2013 op Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hopelijk zijn dit geen loze beloften

 • Wat een onzin, laat dan ook niet zoveel explosies zien en geef direct die trailer vrij waarbij je niemand killed in het zelfde level. Niet weken later.

 • ^ Dit  Het ligt daarnaast heus niet alleen aan de actie en explosies; ook aan het leveldesign, die verschrikkelijke nieuwe vision, Aap Fisher, speculatie over de moeilijkheidsgraad, die verschrikkelijke voorganger Conviction en die mislukte rentree met dat stealth… Het hele plaatje klopt niet meer, met onze verwachtingen op basis van de eerste drie toppers is niks gedaan!  Tja, als je alles overboord gooit waar fans van het eerste moment van hielden, dan moet je ook niet achteraf mekkeren dat er kritiek geleverd wordt. Dan moet je de "Splinter Cell"-franchise in zijn waarde laten en dit flut aftreksel een andere naam geven - Rambo's Ape, lijkt me een goede…  Heeft Footman zich eigenlijk wel voldoende geïnformeerd over waarom hardcore fans kritiek leveren?

 • Niet echt verassend, zo'n man gaat natuurlijk nooit roepen dat zijn product slecht is.

 • :')  I will remember these words…

 • Ik heb de beelden ook veroordeeld. Waarom? Als je wil tonen dat de serie niet dood is, kom je niet met zulke beelden af op het grootste game-evenement ter wereld. Die veroordeling heb ik deels gemaakt bij het spelen van Conviction, waar ze op voorhand ook zeiden dat de Hardcore-fans de game absoluut fantastisch zouden vinden, en dat ze er alles aan deden om de game hiervoor te perfectioneren.  Bewijs ons ongelijk door deze game te maken zoals de Hitman-ontwikkelaars. Dan pas zal ik mijn ongelijk toegeven. Eerder niet.

 • Ah joh wat een onzin… Ze beloven de hele tijd hetzelfde, maar mensen willen eigenlijk weer de oude Splinter Cell: Chaos Theory. Dit is geen splinter cell… Noem het anders, desnoods wordt je getrained door de oude Sam Fisher…

 • Ik heb ook het idee dat ze de oude fanbase aan het loslaten zijn en de CoD kiddies willen overhalen… Erg jammer

 • Kut game.

 • Je moeder

 • We moeten dit we moeten dat, blabla. Opbokken met deze bergafwaardse serie.

 • Beter waren ze gestopt na deel 3
  Dan was het een meesterlijke triologie geweest
  Ben inmiddels wel klaar met Rambo-Cell

 • Inderdaad…
  Het heeft nu geen zin meer om dit verder uit te melken… Het is over met splinter cell!

 • Spel gaat hoe dan ook bruut worden!!

 • ´Nu is het slechts gepraat…´
  Ja hoor eens even, jullie zijn degene die beslissen wat wij te zien krijgen en waar wij dus over moeten oordelen… Als je je game niet wilt profileren als pure actiegame, moet je ons ook niet alleen maar beelden voorschotelen met slechts explosies en brute kills…
  Vrij dom gelul dus, dit hele verhaal….

 • Ach hou toch op met die onzin. Ze hebben ook een video van een "alternatieve" walkthrough laten zien van diezelfde scene. Wat ze daar deden was erg simpele stealth waarbij ze gewoon het grootste gedeelte van de gameplay mechanics niet gebruikte.

 • ik zou zeggen lekker afwachten tot de game daadwerkelijk gespeeld kan worden en dan pas oordelen.

 • LOL vindt hij het ook nog eens gek dat we te snel oordelen. Als fan van de deeltje 1 t/m 3 vind ik persoonlijk dat dit niet eens meer op lijkt kwa sfeer en stealth.

 • Eerst zien wat t wordt… Anders mag het net zoals Conviction eigenlijk geen Splinter Cell heten. En vond ik die game niet eens slecht

 • Volgens mij ben je als ontwikkelaar toch echt zelf verantwoordelijk voor wat er van de game gezien wordt! En aangezien wij als consument alleen af kunnen gaan op wat we zien, heeft hij dat toch echt aan zichzelf te danken! Dan moet hij niet die verantwoordelijkheid bij de consument gaan leggen, wanneer zij gaan zeuren! Laat dan in een filmpje alle facetten zien van de game. Of laat alleen zien wat de fans aanspreekt! Als het goed is weet je dat als ontwikkelaar!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren