1. Sony teleurgesteld in Vita-support derde partijen

Sony teleurgesteld in Vita-support derde partijen

Shuhei Yoshida, Worldwide Studio President van Sony, is teleurgesteld in het gebrek aan games die derde partijen voor de Vita uitbrengen. Dat laat hij weten in een gesprek met Gamasutra.

Volgens Yoshida missen uitgevers een kans door geen games op de Vita uit te brengen. "De Vita is de beste hardware om een erg meeslepende ervaring naar een handheld te brengen. Achteraf zien we dat er zoveel opties zijn voor uitgevers dat we het niet langer als vanzelfsprekend kunnen zien dat onze nieuwe platform even goed door derde partijen wordt gesteund als vroeger."

Yoshida denkt dat de specifieke mogelijkheden van de Vita steeds beter tot hun recht gaan komen, waardoor de games vanzelf komen. "Er komen steeds meer eigenaren en we laten steeds beter zien wat goed op het platform werkt in vergelijking met anderen, zodat het makkelijker wordt voor ons om derde partijen naar ons toe te trekken."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Laten we hopen dat het aantrekt, want op het moment is het bedroevend. Terwijl de mogelijkheden met de hardware erg tof zijn.  Erg jammer.

 • Duidelijk een kip en het ei verhaal.
  Te weinig gebruikers zet ontwikkelaars niet aan tot het maken van een game en te weinig games verkoopt de vita niet.

 • SONY had zelf ook veel beter hun best moeten doen. Ze hadden bijvoorbeeld als heel veel conversies van PS3 games kunnen maken……  Nu is het gewoon zwaar k*t

 • En dat is precies iets wat je niet zou moeten willen;  Dat er een console port of drie verschijnen, dat is niet erg. Maar eerlijk gezegd wil ik liever originele software gemaakt voor handhelds in plaats van ports. Belangrijker, Sony moet hun grote studios op software development zetten. Sony Bend laat ik nu even buiten beschouwing, maar als je Resistance spin-off bijvoorbeeld door een matige dev laat ontwikkelen geeft dat een bepaalde boodschap af.  Daarnaast heeft Sony ook het probleem dat Japan (over het geheel genomen hofleverancier van handheld games) in handen is van de 3DS, waar de gemiddelde software release tegenwoordig minimaal 100k lifetime doet. Dat en de grote franchises zijn allemaal aanwezig, dat helpt ook.

 • Middelmatige studio's die handheld-delen van succesvolle series moeten maken, vind ik ook vervelend. Bij Uncharted heeft het goed uitgepakt en ik verwacht/hoop dat de nieuwe Sly Cooper ook een goed spel zal worden, maar bijvoorbeeld Ratchet & Clank op de PSP was gewoon slecht, net als Resistance op de PSV en zo kan je er wel meer opnoemen.  Maar wat Tielo al zegt van het kip en het ei, daar is ook wel sprake van: Sony zet zijn grote developpers niet op handheldspellen omdat die een kleinere doelgroep hebben dan de PS3, maar juist door het ontbreken van die topstudios worden de handhelds niet verkocht!

 • Vita heel leuk apparaat, maar ik speel liever mooie grafisch games op een groot tv. Het is een duur apparaat en brengt op dit moment weinig. Gelukkig gaan ze volgend jaar prijs om laag gooien, wat ik al heel lang roep. Maar eigenlijk is het veel te laat, want in japan is nu 70% nintendo, hadden ze het eerder omlaag gegooid was het misschien minder nintendo meer sony. Ik ben bang dat het niks meer wordt voor de vita, maar misschien als de ps4 er is. Want ik weet nu al zeker dat ze gaan doen wat nintendo doet met de wii u. De vita is nog niet eens over de 3miljoen, sony had allang iets hier aan moeten doen!!!  http://www.vgchartz.com/

 • Je eerste zin is ook mijn probleem met de Vita. Heel mooi apparaat, maar als ik een handheld koop wil ik een handheld, en niet een portable console op een kleiner scherm. Nintendo trekt mij daarom meer (ik speel nog steeds op de DS, terwijl ik de PSP al jaren niet heb aangeraakt :'))

 • De PSP deed het nog beter in z'n eerste jaren.
  Sony heeft zelfs al een paar troefkaarten ingezet (Uncharted bijvoorbeeld). Misschien dat Assassins Creed nog wat gaat doen, maar anders heeft Sony een groot probleem. Ik denk dat CoD op deze wijze meer kwaad dan goed doet…
  Sony verwachtte 16 miljoen Vita's te verkopen binnen een jaar (net als de 3DS) momenteel staat de score nog niet eens op 3.

 • dat wisten ze tijdens de lancering ook al en toen hadden ze het nog over 100den games in ontwikkeling en weet ik veel wat allemaal  ondertussen roept Randy Pitchford constant dat hij Bordelands 2 op de Vita wil zien maar er zelf geen tijd en geld in wil steken

 • Een goede game ontwikkelen kost tegenwoordig simpelweg te veel, de vita afzetmarkt is wat dat betreft niet groot genoeg om zo een risico te nemen.

 • Jammer, een vriend van me heeft een Vita en hij vind het heel leuk. Ik hoor hem wel altijd zeggen dat er weinig leuke spellen zijn, net als bij de PSP toen.

 • Sony had beter kunnen wachten met het uitbrengen van de Vita, zorg dat je eerst goeie titels hebt. En dat is wat nintendo wel doet met de Wii U, Super mario bros U, Black ops 2, assasins 3 etc. En ik vind de prijs nog erg hoog, precies hetzelfde fout als wat nintendo deed met de 3DS.

 • De line-up bij de launch van de Vita was anders erg compleet. Bijna elk genre werd wel vertegenwoordigd en spellen als Uncharted, Wipe-Out en Rayman Origins zijn gewoon erg sterk. Enige probleem was dat er van ieder soort spel maar één of enkele titels waren, en na de launch niet direct meer topspellen uitkwamen.  In dat opzicht deed de PSV het beter dan de 3DS, waarbij mensen uit wanhoop maar Pilotwings (overgewaardeerde minigameverzameling) of Streetfighter IV, een DS-spel of zelfs geen enkele game kochten.

 • Ik wilde me dit weekend een vita aanschaffen, maar toen ik het spellenaanbod zag ben ik snel afgehaakt, weinig spellen, voor mij persoonlijk maar 2 leuke games, daar vind ik hem wat te duur voor.

 • Haters blijven haten en dat deed ik ook.. totdat ik erop speelde. Het is echt iets nieuws en het beidt enorm leuke mogelijkheden. LBP VITA is daar het voorbeeld van.

 • je moet kijken op een duurzame manier.
  Koop hem nu , en heb er in de jaren erna plezier is.
  Ik denk weet wel zeker dat er toffe games op gaan komen..

 • Umm als je het duurzaam wilt dan kan je beter wachten op de prijs verlaging :P?

 • Of 'm helemaal niet kopen, dat is pas duurzaam.  Even serieus, als je 'm wilt kopen, wacht dan tenminste nog op de pricedrop. Eind dit jaar komen er packages met game en memory card voor 250 (dat is dus praktisch dezelfde pricedrop als de 3DS een tijdje terug maakte). En ik verwacht niet veel later een basic pack pricedrop.

 • het is niet praktisch hetzelfde als een pricedrop

 • Game + memorycard = +- 70 euro
  3DS pricedrop was 70 euro  Vooruit, niet praktisch hetzelfde, maar het gros van de gamers zal een Vita kopen met game en memory card. De totaalprijs is net zo ver gedaald als de totaalprijs van de 3DS destijds.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren