1. Valve: '60 procent van Kickstarter-projecten worden echt gemaakt'

Valve: '60 procent van Kickstarter-projecten worden echt gemaakt'

Valve's Chet Faliszek voorspelt dat ongeveer 60 procent van alle Kickstarter-projecten die met succes worden gefinancierd, ook daadwerkelijk uitkomen. Dat doet hij in een interview meet VG24/7.

"Ik heb zelf een hoop dingen op Kickstarter gefinancierd", aldus Faliszek. "Ik schat dat 60 procent van deze projecten echt uitkomen, en dat vind ik prima. Het wordt interessant om te bekijken hoe het gaat met projecten die lang duren om te maken, met teams die niet veel ervaring hebben, om te zien wat mensen er van vinden en wat er over twee tot drie jaar gebeurt."

"Gaat men echt alles kunnen leveren?" vraagt Faliszek zich hardop af. "Dus dat wordt interresant om te zien. Ik hoop dat het een valide manier blijft (om games te maken), want het lijkt mij geweldig als mensen kunnen zeggen dat ze zo een project doen."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ik heb er zo mijn twijfels bij ondanks dat Kickstarter steeds populairder wordt.. Volgens mij gaat het in de toekomst nog de verkeerde mensen aantrekken zoals we afgelopen week konden lezen over die uitgevers die zich ermee gaan bemoeien om lekker goedkoop games uit te gaan geven..

  • lijkt me logisch dat ze uitkomen anders kunnen ze de backers niet terugbetalen?

  • Betaald is betaald bij kickstarter, als een project faalt dan krijg je niets terug.

  • Mensen die geld "doneren" krijgen bepaalde beloningen naarmate ze meer gedoneerd hebben (bijv. de game als die af en en wat goodies), backers krijgen geen geld terug, hoe dan ook.

  • Sommige projecten zijn van mensen met 0% ervaring in de industrie, dus ik geloof het meteen.

  • Star Command heeft dit probleem gehad, ze hebben toen een 2e kickstarter opgezet..

  • Totdat het dus overspoeld wordt met allemaal wannabe's en leugenaars die gewoon uit zijn op geld.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren