1. PlayStation Mobile voor Vita en mobiel gelanceerd, niet in NL

PlayStation Mobile voor Vita en mobiel gelanceerd, niet in NL

Sony heeft vandaag PlayStation Mobile gelanceerd voor PlayStation Vita en Android-smartphones en -tablets die PlayStation Certified zijn. De dienst is echter nog niet beschikbaar in Nederland.

PlayStation Mobile is gelanceerd in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Australië. Meer landen volgen, benadrukt Sony, maar het is onduidelijk wanneer dat zal zijn.

In de PlayStation Mobile-winkel zijn kleine games te vinden, met prijzen die variëren van 0,50 tot 12,99 euro. Elke aangekochte game is op drie verschillende apparaten te spelen. Er zijn bij lancering 21 games beschikbaar (waaronder Super Crate Box, Rebel en Samurai Beatdown) en dit aanboed wordt elke woensdag uitgebreid. Alle games zijn te spelen met de on-screen Dual Shock-controller en op Vita en Xperia Play ook met de beschikbare knoppen.

Ontwikkelaars

Volgens Sony is PlayStation Mobile niet alleen een goede stap voor gamers, maar ook voor ontwikkelaars, omdat het "een meer gestroomlijnde ontwikkelomgeving" biedt. De PlayStation Mobile Developer Program bevat de laatste versie van de PlayStation Mobile SDK en wordt vanaf november aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld. Dat zal in eerste instantie zijn voor de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Australië, Hong Kong en Japan en wordt later uitgerold naar andere landen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Waarom gewoon niet meteen overal lanceren…

 • Tuurlijk niet in Nederland. Waarom ook wel? Krijgen alles als laatst en betalen altijd het meest… What else is new?

 • *wordt later uitgerold naar andere landen*  Waar heb ik dit eerder gehoord hmmm.

 • …en wordt later uitgerold naar andere landen.
  Net als de inmiddels alweer gesloten comic store en de Movie store die in 2009 was beloofd.
  En nu denkt Sony een eigen Itunes store uit te kunnen rollen op deze crappy manier.
  Je mag de games ook maar op 3 devices hebben, epic fail!

 • Moet je eens op de Playstation Blog eu kijken. Alleen maar geklaag dat er maar 5 landen zijn waar dit beschikbaar is. Terecht geklaag.

 • Of het nu APPLE, MICROSOFT, GOOGLE of SONY is, we zijn altijd als laatste, maar betalen overal de hoofdprijs voor…………… • Nu hoop ik wel dat het echt gaat komen, dat we geen strips en video's hebben kan ik perfect zonder maar dit zou ik toch wel willen.  En België kan ook weer wachten…

 • ''en dit aanboed''  Je bent zelf een aanboed!!  En natuurlijk krijgen wij het weer als laatst

 • OF GEWOON NIET…..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren