1. FIFA 13 4,5 miljoen keer verkocht

FIFA 13 4,5 miljoen keer verkocht

Voetbalgame FIFA 13 is in de eerste vijf dagen sinds de lancering 4,5 miljoen keer verkocht, dit meldt uitgever Electronic Arts. Het is onduidelijk of de iPhone- en iPad-versies van de game bij deze berekening zijn meegeteld.

Volgens EA maakt dat FIFA 13 niet alleen de snelst verkopende game van 2012, maar ook de snelst verkopende sportgame ooit. Op het drukste moment tijdens de lancering waren er 800,000 spelers online, zo meldt de uitgever van de sportgame. Inmiddels zijn er sinds de lancering al meer dan 66 miljoen wedstrijden online gespeeld.

Een Wii U-versie van de game is nog aanstaande, deze verschijnt gelijktijdig met de console op 30 november.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • triest dat iedereen die mooie nieuwe ip games laat liggen maar men wel volop graait naar oude meuk als fifa..  en dan klagen gamers ook nog erover terwijl ze zelf de enige schuldige zijn…

 • Fifa is voor de meesten (waaronder ikzelf) de game waar je gewoon elk jaar de meeste uren in steekt.

 • Denk dat mensen die Fifa ieder jaar kopen en daar vele uren altijd weer in kachelen en al het andere moois laten liggen niet zozeer geïnteresseerd zijn in games, maar meer in voetbal. Het is niet meer echt gamen wat zij doen, voor hun is het een (e)sport.

 • is ook de reden, waarom het een oude meuk game is :) doordat het niet vernieuwend is, en de mensen van EA dat weten :) is een denkwijze van Apple tegen alle applefanaten …

 • Wat een onzin. Alsof het leuk vinden van voetbal en gamen niet samen gaan. Ik koop ieder jaar FIFA omdat dat de game is die simpelweg de meeste bang voor buck geeft. Ik had ook portal 2 gekocht waar ik binnen 10 uur mee klaar was, terwijl ik FIFA 12 van releasedate tot en met de release van FIFA 13 gespeeld heb. Wat een malloten hier. De populaire game haten en doen alsof je een "echte" gamer bent, triest.

 • Het is echt onzin dat je Fifa niet meer als game maar als 'sport' beoordeeld. Ik koop elk jaar genoeg andere topgames, maar wat ik bedoelde te zeggen is dat Fifa typisch zo'n game is dat je tussen de andere topgames door speelt, en ook gewoon het hele jaar door.

 • Ik vindt het prima als mensen elk jaar weer een nieuwe Fifa game kopen. Moeten ze zelf weten, maar ik vindt het een beetje raar ik bij nieuwsberichten van Call of Duty vaak zie :" Oh weer Call of Duty, precies hetzelfde" en bij Fifa vaak: "Oh gaaf, nieuwe Fifa, ik ga hem weer kopen".  Ik bedoel hier niemand die hier gereageerd heeft hoor, maar meer in het algemeen.

 • Schijtgame is het, want als je Fifa 2000 hebt gespeeld dan heb je dit ook gespeeld op wat aanpassingen na. Die kleine extra dingen betaald men elke jaar 50 euro voor.
  Wat zal EA jullie leuk vinden zeg.
  Ze moeten gewoon 1 voetbalgame maken en dan elk jaar een update via DLC uitbrengen voor 2 tientjes of zo, want dit is gewoon melken van de hoogste plank.
  Nu zullen er weer een paar beginnen te mekkeren, maar dat boeit me geen reet, want ze weten dat ik gelijk heb en de waarheid is soms hard.

 • Je weet dat iemand een retard is als hij over zichzelf zegt dat hij gelijk heeft.  I rest my case…

 • Helemaal met 'Vice' eens.  De meeste mensen kopen gewoon een console voor enkel FIFA (en Call of Duty). Ik heb zoveel vrienden in mijn omgeving die een console hebben met enkele spellen van de FIFA-reeks.

 • Wat een hoop onzin wordt hier verteld. Ik game fanatiek sinds halverwege jaren 90 en heb op dit moment 68 ps3 games waaronder bijna alle toppers. Deze heb ik stuk voor stuk uitgespeeld en ik koop en speel elk jaar fifa helemaal grijs. Dus ik ben nu geen gamer omdat ik Fifa leuk vind om te spelen?  Fifa sinds 2000 niet meer veranderd.. Dan zijn metal gear solid en GTA etc ook nooit veranderd.. Waarom reageer ik eigenlijk op zo'n onzinnige opmerking

 • Volledig met vd_Windt eens.  Fifa niet meer veranderd sinds 2000. Als je zo iets beweert dan laat je duidelijk zien dat je er best niets van kent. En dat je gewoon met vooroordelen loopt rond te gooien.
  Als jij vindt dat je gelijk hebt, tof voor jou! De waarheid is, in tegenstelling tot jouw denken, compleet anders.  Lo-ol.

 • Ik geloof niet dat er iemand is die zo slecht in Fifa is als ik;
  ik speelde Feyenoord tegen Vitesse: 10-0 verloren, ik kwam erachter dat hij op Pro stond. Niets voor mij dus  Ik op Amateur spelen;
  Ik Barcelona tegen VVV-Venlo: 0-9 verloren. Ik kan alleen maar verliezen bij Fifa. Ik heb serieus nog NOOIT een doelpunt gemaakt.  Nope, Fifa is niet voor mij weggelegd ;)

 • kan je überhaupt wel met 9-0 verliezen als het op amateur staat? :P

 • Controller verkeerd om ? :)

 • Dan moet je wel heel slecht spelen om dat voor elkaar te krijgen. Je weet wel in welk goal je moet schieten?

 • Nou heeft VVV-Venlo best een goed seizoen hoor…

 • Bijna onmogelijk. Op niveau amateur scoort de computer echt bijna nooit!

 • Misschien kan hij het wel, maar schiet hij de bal in het verkeerde doel.

 • Ik snap de verbazing, maar het is echt geen geouwehoer. Ik kan het gewoon niet. M'n bal word continu afgepakt als ik bij het doel ben. Als ik kan schieten, schiet ik constant over.
  Het lukt me gewoon niet om die bal in het doel te krijgen.
  Mijn zwager geniet ook altijd als ik tegen hem speel….  Nope, doe mij maar liever adventure (God of war, Rayman, Heavy Rain, Need For Speed, veeeel leuker :p)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren