1. Curt Schilling verkoopt eigen bezittingen na ondergang 38 Studios

Curt Schilling verkoopt eigen bezittingen na ondergang 38 Studios

Curt Schilling, eigenaar van de inmiddels failliete game-ontwikkelaar 38 Studios, is bereid afstand te doen van een aantal persoonlijke eigendommen om de leningen voor dat bedrijf bij diverse banken terug te kunnen betalen.

Voordat hij de Kingdoms of Amalur-studio oprichtte, was Schilling een bekende honkbal-pitcher bij diverse clubs in de Major League Baseball-competitie. Hij heeft aangegeven een bebloede sok te willen verkopen, die hij droeg toen hij de Boston Red Sox naar hun eerste kampioenschap in 86 jaar leidde, vertelt advocaat John La Liberte aan de krant Boston Globe. De sok is nu uitgeleend aan de National Baseball Hall of Fame and ­Museum in Cooperstown.

Ook is Schilling bereid afstand te doen van andere memorabilia, zoals een pet die gedragen is door Lou Gehrig, een legendarische speler van de New York Yankees, en zijn grote Tweede Wereldoorlog-verzameling. Daarnaast biedt hij een aandeel in zijn huis en zijn private equity-firma. Zijn grote landgoed in Medfield staat reeds te koop voor 3,45 miljoen dollar.

Schuld

Toen 38 Studios bankroet werd verklaard in juni, had het bedrijf 150 miljoen dollar schuld en niet meer dan 22 miljoen dollar aan activa. De activa gaan waarschijnlijk allemaal naar de staat Rhode Island, die 75 miljoen dollar heeft geleend aan 38 Studios. Schilling heeft twee leningen bij Bank Rhode Island en de Royal Bank of Schotland van in totaal 12 miljoen dollar, genomen voor 38 Studios, waarvoor hijzelf garant staat. Om die af te kunnen lossen, moet hij zijn persoonlijke items verkopen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Wie leent er in godsnaam 12 miljoen dollar, om daar vervolgens prive voor garant te staan…?

  • Curt Schilling

  • xD

  • Niet echt een handige zakenman…..

  • Ik wou dat ik mijn bebloede sokken voor geld kon verkopen…

  • Echt jammer dat hij het niet gehaald heeft…

  • Zou er nog iets leuks tussen zitten?

  • Kingdoms was een erg leuk spel, jammer dat de studio failliet is gegaan. Maar de verhalen die ik gehoord heb, gaven wel aan dat de studio zelf gewoon teveel hooi op de vork had genomen en zichzelf in de schulden gewerkt had door gelijktijdig met Reckoning aan een MMO te werken. Dat deze man dan ook nog miljoenenleningen heeft gedaan op eigen naam… Zal zijn vrouw denk ik niet erg blij mee zijn :P

  • Wel zonde zeg, je gunt het natuurlijk niemand maar de game die ze maakten was nog eens goed ook. Kunnen menig bekende RPG's deze gen niet aan tippen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren