1. Top Spin

Top Spin

Ja, eindelijk weer eens een goed tennis spel. Sinds jaar en dag ben ik verslaafd aan sport spellen, waarbij voetbal op de eerste plaats staat, maar tennis een goede tweede inneemt. Tennis spellen op de NES, op de Megadrive, de PSone, de Dreamcast en de PlayStation 2, allemaal was ik er aan verslaafd. Mijn favoriete tennisspel was Virtua Tennis 2. Voor die tijd visueel indrukwekkend en met een zeer goede speelbaarheid. Ik heb dan ook behoorlijk wat euro’s in de Virtua Tennis 2 automaat gespeeld.

Top Spin heeft een zeer uitgebreide single player mode. Snel een balletje slaan in de exhibition mode tegen de computer of een vriend, een eigen toernooi organiseren of je eigen carrière maken, dit is allemaal mogelijk. De nadruk ligt bij de carrière mode. Hierin moet je eerst een eigen karakter maken. Je kunt er voor kiezen om hem op jou te laten lijken of gewoon een fantasie figuur te creëren. Eenmaal een karakter gemaakt, kan het spel echt beginnen. Je begint helemaal onderaan, maar door een aantal trainingen en toernooitjes te winnen, klim je langzaam op.

Na de eerste trainingen heb je de basistechnieken onder de knie. Nu is het tijd om je karakter te kleden. In het spel zitten een aantal bekende kledingmerken, zoals Adidas en Reebok waar je een contract kunt tekenen. Voordat het zo ver is zul je eerst even moeten laten zien dat je wel degelijk een balletje kan slaan. Als je een opdracht voltooid, zul je beloond worden met geld en kledingstukken. Naarmate je op de ranglijst hoger komt, des te meer deuren er bij je sponsor open gaan.

Ben je eenmaal goed gekleed en heb je wat skills ontwikkeld? Dan wordt het tijd voor het echte werk. In het begin zul je slechts een paar kleine toernooitjes kunnen spelen. Hier zijn de tegenstanders gelukkig erg gemakkelijk, en zul je geen moeite hebben met ze van de baan te slaan. Naarmate je meer wint, des ter meer toernooien er voor je vrij komen en des ter meer jij je best moet doen. In de eerste wedstrijden die ik speelde, kon ik met een paar slagen de rally winnen. Bij de wat zwaarder bezette toernooien moet je veel meer combineren met je slagen. Van een dropshot tot een lob, van een slice bal tot ééntje met topspin, alles zul je uit de kast moeten halen om de nummer één van de wereld te worden.

Als dat eenmaal is gelukt, dan is de single player mode in je eentje eigenlijk niet leuk meer. De computergestuurde tegenstanders zijn namelijk nogal vaak voorspelbaar. Wel is het natuurlijk leuk om tegen een vriend of vriendin te ballen.

Het wordt pas echt leuk als je Xbox Live tot je beschikking hebt. Hierin kan je met je eigen mannetje, of met de standaard zestien speelbare karakters (waaronder Sampras, Hewitt en Kournikova) tegen iedereen op de wereld spelen. Je kunt kiezen om te enkelen of te dubbelen. Helaas kun je alleen dubbelen als je een vriend naast je hebt zitten.

Er zijn twee soorten wedstrijd modes, de exhibition match en de official match. Het verschil is dat je met de official alleen met je eigen gemaakte speler kunt spelen en dat je geen quick match optie hebt. Voor de rest zijn beide modes hetzelfde. Als je een tegenstander hebt gevonden, wat meestal snel gaat, kun je beginnen met een potje. Na ieder gemaakt of verloren punt kan je speler reageren. Je kunt met je racket smijten of huppelend over de baan rennen, om zo aan je tegenstander te laten zien hoe jij op dat moment in je vel zit. Natuurlijk is het ook mogelijk om gewoon via de voice communicator tegen elkaar te praten.

De ranglijst is gebaseerd op de echte ATP ranking. Als je wint, krijg je punten en als je verliest, verlies je ze. Zodoende kan iedereen de nummer één van de wereld worden. Hoeveel punten je wint of verliest, hangt af van de klassering op de ranglijst. Ikzelf ben erg blij met dit systeem. Op deze manier is elke wedstrijd spannend, want als je verliest, zul je ook flink wat schade oplopen.

Conclusie en beoordeling

Top Spin is een heerlijk spel, vooral als je tegen een ander mens speelt. Het speelt heerlijk, het ziet er heerlijk uit en dankzij de Live optie zul je er ook dagen mee bezig kunnen zijn. De enige twee minpunten in het spel zijn de zeldzame lag op Live en de wat onnatuurlijke computertegenstanders. Voor de rest kan ik alleen maar zeggen: Kopen!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Sterke Live mode
 • Speelt lekker weg
 • Mogelijkheid eigen speler maken
 • Minpunten
 • Stilte op de banen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Top spin is cker wel die 9 waard !

  Eindelijk eens een goed Tennis spel

 • - Stilte op de banen

  valt opzich best mee……ligt eraan tegen wie je speelt!!!

  Ik speel dit samen met me broertje via Live……


 • Kom Naar shoppa Junk :)

 • dat is een beste score :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren