1. Nintendo noemt Rayman Legends voor 2013

Nintendo noemt Rayman Legends voor 2013

Nintendo noemt op zijn website voor Rayman: Legends een release in het eerste kwartaal van 2013. Daarmee zou het spel niet langer een launchtitel voor de Wii U zijn, zoals eerder werd verondersteld.

De nieuwe releaseperiode wordt genoemd op de websites van Nintendo Nederland, Duitsland en Engeland, waarmee bevestigd lijkt dat de game niet bij de lancering van Nintendo's nieuwe console verschijnt. Het spel behoort nu tot de zogeheten launch window van de spelcomputer, waaronder de eerste maanden na release vallen.

Rayman: Legends is vooralsnog exclusief aangekondigd voor de Wii U en komt dus in tegenstelling tot zijn voorganger Origins niet naar andere platformen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Deze nieuwe releaseperiode was ook al op firstlook te zien

 • het zag er goed uit moet ik zeggen.

 • Dat zeker!

 • Tegen juni-september 2013 zal deze naar andere platformen komen. Denk dat Nintendo een limited exlusive heeft. Zeker aangezien het succes van Rayman Origins op de andere platformen.

 • Meanwhile… in 2014…

 • Als ie maar naar de andere platformen komt! Maakt me niet uit wanneer…

 • Waarom zeggen mensen dat steeds? Ik geloof er in ieder geval helemaal niks van dat deze titel naar andere platformen komt. Het is natuurlijk heel wat… een exclusieve game…  Sowieso maakt Legends gebruik van de GamePad. Als je de game wilt uitbrengen op andere systemen heb je een veel kleinere userbase (niet iedereen heeft een Vita en niet iedereen heeft een tablet die ondersteund word). Je userbase is ruk, en bovendien denk ik dat Nintendo centen heeft neergelegd.

 • Het groene ventje is het enige wat met de tablet wordt bestuurd. Enkel met je vinger een beweging maken en het ventje doet iets op je scherm. Simpel op te lossen zonder tablet … Rayman legends gebruikt niet al te veel knoppen dus 1 druk op een knop volstaat om het groene mannetje iets te 'bevelen' …
  En ik kan niet geloven dat je telkens met 2 spelers moet zijn om de game te spelen. Denk eens na … Het groen ventje moest een soort van rad vasthouden en de anderen moesten dan lopen om niet dood te gaan. Lijkt erop dat je dan +2 only kan spelen?

 • Ubisoft ontkende het niet toen er werd gevraagd of dit spel ook naar de PS3 en 360 zou komen. En er werd gezegd dat ze dit zeker overwegen. Later hebben ze dan wel weer gezegd dat het wel exclusive is, dus ze doen er een beetje vaag over.  Zelf denk ik dus ook dat dit een timed exclusive is. Natuurlijk maakt dit spel gebruik van de gamepad, maar je kan het prima uitbrengen voor de ps3 en 360 uitbrengen zonder de gamepad functie, en dan werkt het net als het voorgaande deel (origins). Elk platform krijgt dus gewoon zijn eigen versie van rayman legends, waar de WiiU dan dus wat extra (multiplayer)features heeft. Launches voor 360 en ps3 levert toch weer wat extra miljoenen kijkend naar de grotere 360/ps3 userbase.
  Dit vermoed ik althans en de tijd zal ons vertellen wat Ubisoft uiteindelijk zal gaan doen

 • Ubisoft zegt nu dat ze niemand willen dwingen een extra aparaat te kopen om rayman legends te kunnen spelen, dat is de reden dat het een wii u exclusief blijft. Ik zet link voor jouw neer kan je het zelf lezen!  http://mynintendonews.com/2012/10/08/…

 • Het probleem is. Rayman legends is zo erg om het hele tablet idee heen gebouwd. Die link hier boven ^. Geeft ook de reden verder.

 • De co-op is niet het enige inderdaad, maar wie zegt dat de singleplayer geen tablet features heeft?  Een persoon van Ubi heeft meer dan een half jaar geleden gezegd dat het 'niet is uitgesloten' en inmiddels word er niks anders gezegd dan dat de game exclusive is. Ik denk het niet.

 • Game is vast uitgesteld zodat hij het niet op hoeft te nemen tegen mede-platformer Super Mario Bros. U en mede-Ubisoft game Zombi U.

 • Jammer, maar langs de andere kant zijn er nog genoeg goede games voor de wiiU.

 • Jammer, maar tegelijk misschien geen slechte zet. Al je troeven meteen op tafel leggen op de launchdag is immers ook geen goed idee. :)  Hoe dan ook, ik ben zeer enthousiast over deze game. Het toont echt dat de Wii U Gamepad een welgekomen feature is.

 • Ik denk dat het vooral is om uit het vaarwater van NSMB te blijven, wat natuurlijk ook een 2D platformer is met een hoop gelijkenissen (hoewel Rayman duidelijk wint van Mario).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren