1. Bridgestone: 'Kevin Butler zat niet in onze reclame'

Bridgestone: 'Kevin Butler zat niet in onze reclame'

Volgens het autobandenbedrijf Bridgestone wordt in zijn reclame niet het fictieve personage Kevin Butler uit de Sony-reclames uitgebeeld. Dit statement maakt het bedrijf in reactie op de aanklacht van Sony.

Sony Computer Entertainment America diende vorige maand een aanklacht in tegen het bedrijf van acteur Jerry Lambert, die voor Sony als Kevin Butler in reclamespotjes optreedt als de zogenaamde president van de uitgever. In een reclame van Bridgestone was Lambert echter spelend op de Wii te zien.

Bridgestone laat nu weten dat Lambert in de reclame van het bedrijf niet de rol van het personage Butler aannam, waarmee het ontkent dat er sprake is van een inbreuk op het merkrecht, zoals Sony beweert. Zijn verschijning is inmiddels wel uit de reclames gehaald.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Linkje naar de reclame zou wel fijn geweest zijn!

 • Reclame is offline gehaald en vervangen met een aangepaste versie zonder Lambert erin.

 • http://www.gonintendo.com/?mode=views… • ONLINE STORE :
  http://Mlink.in/9F  n2012 comes, in order to thank everyone, characteristic, novel style, varieties, low price and good quality, and the low sale price. Thank everyone  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  http://Mlink.in/9F

 • Als Sony er niet zoveel aandacht aan had besteed, was het waarschijnlijk niemand opgevallen…

 • Dus.. besteden ze er natúúrlijk aandacht aan.
  Think.

 • Amerikanen zijn echt het domste volk.. lolol :P

 • Een Japans bedrijf zou zoiets nooit doen inderdaad!

 • Ach ja, de acteur had dit wel kunnen verwachten natuurlijk. Ik verwacht dus geen Kevin Butler meer. Ik denk en hoop overigens niet dat Sony hier geld voor kan vangen, want volgens mij is dit gewoon legaal. Maar als ze Lambert niet meer willen voor PS reclames, is imo volledig terrecht.

 • Je snapt dat die acteur gewoon z'n geld moet verdienen en staat ingeschreven bij een casting bureau of whatever via welke hij z'n rollen krijgt. In eerste instantie is 't dus aan dat bureau om goed te screenen voor een bepaalde rol. Ten tweede slaat die hele aanklacht nergens op. Als acteur ben je vrij om te spelen wat je wil en zolang hij niet als Kevin Butler in die reclame zit heeft Sony niets te zeiken.

 • Nee, het kan niet. Ten eerste heeft hij zijn eigen reclamebedrijf, dus hij kiest zelf. Maar dit zou hetzelfde zijn als we die Albert Heijn pipo momenteel ook in een C1000 reclame zien rondlopen. Het is not done en het lijkt me ook aannemelijk dat deze acteur wel heeft getekend voor het feit dat hij niet met een Microsoft of Nintendo console in een spotje mag verschijnen.  Bridgestone heeft hem niet voor niets verwijderd.

 • Ik heb de reclame niet gezien, dus weet niet precies wat ie aan 't doen is met die wii, maar 't blijft een reclame voor Bridgestone en niet voor een concurrerend bedrijf voor Sony, dus die vergelijking met die Appie gast gaat niet op hier. Ik vraag me wel af hoe ver zo'n clausule in een contract gaat wat betreft het niet mogen verschijnen in reclame materiaal voor een concurrerend bedrijf. Dat de reclame is verwijderd is inderdaad wel opmerkelijk, maar zou ook gedaan kunnen zijn om een lange en dure rechtszaak met mogelijk schikkingen etc. te voorkomen. Verder heb ik er weinig verstand van, dus ik lul ook maar wat..

 • Het is een reclame van hem die achter een vrouw staat die op een Wii mario kart speelt. Als je 4 banden koopt krijg je een Wii syteem er gratis bij. Hij speelt zelf dus geen Mario kart. Hij kijkt alleen toe.

 • Dat vond ik ook redelijk duidelijk toen ik de reclame zag… ik snap niet waar sony de gelijkenissen ziet… of mag de man gewoon geen reclame meer maken nadat Sony hem liet gaan ?

 • Hebben jullie wel geschiedenis geleerd? Sony heeft een hekel aan Nintendo omdat Nintendo ze in begin jaren 90 verraden heeft en samen met Phillips in de boot ging. En Nintendo gruwelt van Sony omdat zij toentertijd de consolemarkt veroverden met hun wraakmachine (de PS1 natuurlijk).  Nu nog kunnen ze elkaars bloed drinken. Iets wat duidelijk terug te lezen was in Sony's reactie.

 • Tuurlijk zijn er gelijkenissen, Butler is een soort reclame icoon geworden omdat hij een vast personage in een running campaign is. Zoals die AH gozer in NL dus. Die kop wordt in de VS sowieso meteen geassocieerd met Playstation. Hij heeft ook een rolletje in Bad Teacher, en het eerste waar ik aan dacht is 'dat is die Kevin Butler'. Hij staat te juichen voor die Wii en ik dacht dat hij ook meedeed, maar het was al van de zomer dat ik het filmpje zag.  Maar dat is het punt ook niet eens, Jerry Lambert in een Bridgestone reclame an sich zou geen probleem zijn denk ik, het saillante eraan is dat ze op een Wii lopen te spelen en die er ook bij promoten. En daar gaat het om.  Dan gaat de AH vergelijking niet volledig op, maar ik denk dat AH zijn acteur ook op het matje zou roepen als hij in een pakweg Heineken reclame de C1000 staat te promoten.Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren