1. Angry Birds Trilogy Review

Angry Birds Trilogy Review

Red, Blue Jay, Blue Jake, Blue Jim, Chuck, Bomb, Matilda, Stella en Bubbles; dat zijn de vogeltjes van Angry Birds Trilogy. Een stel varkens jatten over de gehele wereld hun eieren, verstoppen die op de vreemdste plaatsen en bewaken ze in aparte constructies van glas, hout en/of steen. Tja, daar zou iedereen boos om worden. Het is dan ook volkomen begrijpelijk dat Red, de Blue’s en de rest zich middels een katapult op die vervelende varkens en hun beledigende bouwwerken afschieten, om ze de digitale onderwereld in te helpen.

Een trio met Rio

Dat het zo makkelijk is sympathie te voelen voor deze geteisterde vogels, heeft ertoe geleid dat miljoenen mensen de avonturen van de Angry Birds hebben beleefd, met een miljoenenfranchise als gevolg. De drie hoofddelen van de serie - Classic, Seasons en Rio, zijn voor de consoles geoptimaliseerd met een nieuwe lik verf, verbeterd wapentuig en extra toeters en bellen. Onder de noemer Angry Birds Trilogy, kunnen gamers nu aan de slag met de gekleurde vogels en varkens op de Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo 3DS.

De grootste en fijnste upgrade die deze overgang van de draagbare naar de statische console met zich meebrengt, is de besturing. Het werkt op zich goed om op een smartphone je vingers over het scherm te trekken, maar zodra je met een groter scherm werkt en geen last meer ondervindt van vette en onhandige vingers, wordt de ervaring een stuk makkelijker. Zoals bij vele games zijn de pookjes van de consolecontrollers ideale hulpstukken om accuraat en relaxt op doelwitten te richten. Feitelijk kun je bij Angry Birds ook geen betere verbetering hebben dan dat.

Helaas hebben de homeconsoles wel een nadeel: ze staan in je huiskamer en zitten vast aan je televisie, ze zijn niet bedoeld om mee te nemen. Angry Birds biedt een draagbare ervaring. Je speelt kleine, simpele levels die je soms neurotisch vaak opnieuw speelt om een hogere score te behalen, maar voor een consolegame voelt het nietig, karig en kort. Waar de handheldversie van de game voor iedereen bedoeld is die even wat wil spelen in de trein - in bed of op de wc, lijkt de consoleversie voornamelijk voor kids te zijn bedoeld, die nog maar net van papa en mama mogen gamen.

Knokken tegen Kinect

Dat voelt tegenstrijdig aan als je kijkt naar de toevoeging van Kinect. Waar je met de controller simpelweg een pookje naar achteren trekt, op een knopje drukt om de vogel af te schieten en op datzelfde knopje drukt om de speciale kracht van de vogel te activeren, kun je het nu doen met vermoeiende gebaren. Met je linkerhand trek je de katapult naar achteren en moet je richten, om te schieten, beweeg je je rechterhand naar boven en om een speciale kracht te activeren beweeg je je rechterhand weer naar beneden. Dit houd je niet langer dan een half uur vol, en niet in de laatste plaats omdat het voor geen meter werkt. De precisie die je nodig hebt om fatsoenlijk te richten, faalt bij de onmogelijkheid van Kinect om fijne handbewegingen te lezen. Daarbij is het vermoeiend om continu met geheven handen tegen Kinect te vechten.Angry Birds Trilogy is op z’n best als het de eenvoudige, leuke en verslavende ervaring biedt van het afschieten van vogels op varkens en hun bouwwerken. De vermoeiende poespas van Kinect past niet in het plaatje, omdat het de gestroomlijnde ervaring alleen maar in de weg zit. Feitelijk is dit de beste Angry Birds-ervaring die er te beleven is, alleen is het jammer dat deze door z’n statische karakter de geringe omvang van de gameplay negatief benadrukt.

Conclusie en beoordeling

Angry Birds Trilogy is precies wat je er van verwacht: de bekende neurotische Angry Birds-lol die je op elk platform kunt beleven, maar dan in High-Definition en met een preciezere besturing. Het is leuk om de drie eerste delen van de serie in één pakket te zien dat prima tot z’n recht komt op de consoles. De toevoeging van Kinect komt daarentegen alles behalve tot z’n recht. Maar goed: je kunt nu op je tv met vogels gooien.
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Nauwkeurigste besturing mogelijk
 • Nette oppoetsbeurt
 • Grappige extra’s
 • Minpunten
 • Consolegame zonder consolekarakter
 • Kinect werkt klote
 • Wellicht wat karig

Dit artikel delen

Over de auteur

Jules Schlicher (Eind)redacteur InsideGamer. Speelt graag alles, maar komt aan veel te weinig toe, en gaat dus maar door aan Fable en The Witcher 3. En vooral Xbox-games. Limburgse zaligheid sinds 1991.

Reacties

 • Dit cijfer was te verwachten.

 • ONLINE STORE :  —**** http://fff.to/dZj ****—  n2012 comes, in order to thank everyone, characteristic,  novel style, varieties, low price and good quality, and  the low sale price. Thank everyone  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  —**** http://fff.to/dZj ****—

 • dure prijs voor dit ''spel'' en een hoog cijfer ook!

 • 'Spel'?

 • Ja leuk om soms ff te doen op je tel ofzo maar niet voor je spel console voor deze prijs. Dit kon beter gewoon voor uiterlijke 10 euro te downloaden wezen op de console ofzo.

 • Helemaal mee eens. Dit is voor mij echt een telefoon game. Zal dit nooit hoeven spelen op mijn console. Al helemaal niet voor 25,-

 • Waarom 10 euro ?! Nu met een retail release kun je 1000/1000 achievements pakken ?! Ik heb trouwens niets met deze " game" .

 • Ja dan kan ik elk spel wel kopen voor de 1000/1000 archievements ;) Archievements boeien me allang niet meer zoveel.

 • Nee jou niet, maar tig andere gamers wel.

 • Tsja als je alleen maar games gaat kopen voor de archievements ben je niet goed in je hoofd natuurlijk. Ik vind archievements wel leuk om net wat extra's uit een game te halen, maar daar houd het ook mee op. Het kan mij niet schelen of ik nou 3000 hebt en geniet van de games die ik heb dan 200.000 en alleen maar te kopen om zo veel mogelijk score te hebben qua archievements. En ik denk dat deze game alleen maar is gereleased omdat ze dacht wtf Minecraft doet het super goed en met deze game hebben we ook veel telefoon/ipad enz spelers dus moeten wij ook maar ff cashen. Op de telefoon hou ik het niet eens 15 minuten vol deze game te spelen laat staan op een console. Dit is leuk voor een aantal minuten per dag.

 • @ Sega  Zou jij mij willen uitleggen wat ''archievements'' zijn :P :P :P.

 • Als je dit het geld waard vind, dan ben je de grootste idioot op aarde.

 • brofist!

 • Pewdiepie

 • Dit is gewoon absoluut geen consolegame..

 • Een vriend van me heeft deze op Xbox 360 en het is best leuk, hoewel je Angry Birds ook gewoon gratis op de computer kunt spelen.

 • Als je een beetje slim bent geef je je geld uit aan echte console games.. Angry Birds moet op de telefoon blijven - Niet dat ik het wil aanschaffen.. maar toch.

 • WIE KOOPT DIT IN GODSNAAM???

 • Laat iedereen dat lekker zelf bepalen. Ik heb hem gekocht, en speel hem regelmatig. Ultieme partygame …

 • Nooit gespeeld maar zou voor een paar euro best willen weten wat de hype is, maar dan wel op de Vita. Als je 'm dan voor diezelfde paar euro op de PS3 kan zetten en naar je eigen muziek kan luisteren dan zal ik 'm daar ook wel eens spelen. maar voor dit bedrag kan ik 2 full console games uit de budget bak kopen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren