1. Vijf games die wij wel als tv-serie willen zien

Vijf games die wij wel als tv-serie willen zien

Het nieuws dat de Amerikaanse zender Fox van plan is om een televisieserie te maken over de Battlefield spin-off Bad Company is geweldig. De melige heren van Bad Company lenen zich ongetwijfeld prima voor een komische actieserie in de stijl van bijvoorbeeld The A-Team.

Deze aankondiging stemt ons niet alleen vrolijk, het zet ons ook aan het denken. Er zijn eigenlijk wel meer videogames die goed tot hun recht zouden kunnen komen als wekelijks programma op tv. Een paar van onze suggesties:

Resident Evil op Syfy

De zender Syfy staat om twee dingen bekend: het herhalen van briljante sciencefictionseries zoals Firefly en het produceren van minstens zulke briljante B-films. Onder andere Mega Python versus Gatoroid en Megashark versus Giant Octopus komen voort uit deze zender. De vele ranzige en groteske monsters van Resident Evil, zoals de Licker of de Regenerator passen eigenlijk zo in dit rijtje thuis. Ook mooi meegenomen: de Resident Evil-games hebben altijd al verhalen en dialogen gehad van B-film niveau. Voor het gemak vergeten we de al bestaande Resident Evil-films even.

De wereld van Resident Evil zou namelijk best kunnen werken als X-Files-achtige televisieserie met een lekker cheesy randje. Iedere week onderzoeken leden van S.T.A.R.S zoals Chris en Jill mysterieuze en griezelige locaties van het kwaadaardige Umbrella. Dat levert iedere aflevering een nieuwe locatie en iedere week een nieuwe vijand op. Dat klinkt meer als Resident Evil dan de laatste paar films en games bij elkaar toch?

Team Fortress 2 als animatieserie

Als Valve iets heeft weten te bewijzen met de ‘Meet the...’ video’s is het wel dat de kleurrijke cast van Team Fortress 2 zich uitstekend voor meer leent dan een multiplayershooter. In dat idee zit ongetwijfeld meer dan een paar video’s van nog geen vijf minuten.

Het komt daarom goed uit dat Team Fortress al een rijk achtergrondverhaal heeft voor wie er in geïnteresseerd is. Met een strip werd onder andere al meer uit de doeken gedaan waarom de twee verschillend gekleurde facties het tegen elkaar opnemen. Er hoeft niet eens een nieuwe stijl bedacht of gemaakt te worden. Gebruik gewoon de Source Film Maker die Valve al zo slim openbaar heeft gemaakt. De stijl van de Meet the Cast video’s wordt dan meteen behouden. Als Adult Swim of Comedy Central is, pakken ze dit idee heel snel op.

Mass Effect als sci-fi serie

Het is geen geheim dat Mass Effect wat inspiratie heeft gehaald uit de sciencefictionklassieker Star Trek. Met tien films en verschillende succesvolle series is het wel bewezen dat ietwat complexe scifi het prima kan doen op televisie. Tijd dat de wereld van Mass Effect dus ook de sprong naar de televisie waagt.

Ons idee voor een Mass Effect serie: het verhaal van admiraal David Anderson die net als in de game vertolkt moet worden door de enige echte Keith David. Voor de avonturen van Shepard maakte deze badass namelijk al heel wat mee. Zo zou Anderson, en niet Shepard, de eerste menselijke Spectre worden voordat Saren roet in het eten gooide. Het boek Mass Effect Revelation zou mooi als basis voor deze serie kunnen dienen. Met een beetje make-up kan de inmiddels wat oude David overigens prima een jongere versie van Anderson spelen. Die magnifieke stem willen we namelijk niet missen. Misschien iets voor J.J. Abrams, die na Lost en het regisseren van de Star Trek films zijn ei kwijt kan in een andere sciencefictionserie.

Saints Row: The Sitcom

Saints Row: The Third blonk uit in de maffe situaties, parodieën en lijpe stunts, iets dat de game gemeen heeft met menig sitcom. Waarom zou Saints Row: The Third dus niet kunnen werken als komedieserie?

Men neme de belangrijkste leden van de Third Streets Saints en hun hoofdkwartier als belangrijkste set. In iedere aflevering zien we hoe bendeleden zoals Johnny Gat, Pierce en Shaundi nieuwe plannen in uitvoering brengen om hun straatbende rijker en machtiger te maken. Hun maffe plannen vallen natuurlijk de helft van de tijd in het water. Een Saints Row-sitcom leent zich daarnaast uitstekend voor gastrollen. Wij zijn vast niet de enigen die Burt Reynolds weer willen zien als burgermeester van Steelport. Als het aan ons ligt zetten we de recentelijk ontslagen Community-bedenker Dan Harmon op dit project.

Call of Duty: Black Ops

Denk aan de fantastische miniserie Band of Brothers, maar dan met de verhalen van Black Ops-agenten en hun bijzonder geheime missies. Zo zien wij de tv-serie van Call of Duty: Black Ops voor ons. Deze avonturen zijn natuurlijk allemaal gebaseerd op waargebeurde verhalen, voor zover wij gewone stervelingen natuurlijk kunnen weten wat deze geheimzinnige supersoldaten door de jaren heen allemaal hebben uitgespookt.

In tegenstelling tot in de game is er in de serie ook ruimte voor politiek en intriges. Er kan natuurlijk niet alleen geknald worden. Tussen de verschillende missies door zien we graag politiek geklets zoals Aaron Sorkin dat kan schrijven. Het script voor de actiescènes neemt iemand anders maar voor zijn rekening.

Dit artikel delen

Over de auteur

Thijs Barnhard Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Laat mij je uitleggen waarom Spelunky, Overwatch, Hollow Knight, Super Mario World en Burnout Paradise de beste games ooit zijn.

Reacties

 • Een serie als Black Ops is er al: The Unit.
  Wat ik graag zou willen zien is een goede verfilming/serie over Halo =)

 • Oh god nee, het is al erg genoeg dat Halo 4 eraan komt

 • halo 4 forward unto dawn , elke vrijdag een nieuwe episode… :P  @Heester
  jaloers? Omdat de ps3 geen topgames heeft dit jaar ? ;)

 • Meer een miniserie, maar dat is Band of Brothers natuurlijk ook!

 • Idd Halo serie mag er wel komen, daar zit nog enigszins een verhaal in, bij BO al helemaal niet.

 • Halo

 • Halo en dan op HBO tenminste flink budget

 • hier nog een linkje voor degene die Halo 4: Forward Unto Dawn willen checken :
  http://www.youtube.com/watch?v=BfJVgX…

 • @ yulicious, Haha geen top games zegtie! :lol: Het aanbod van de PS3 is zoveel malen beter.

 • Nee man, geen Halo, ook geen Gears of War en ook geen verfilming van World of Warcraft. Ben echt klaar met die series. Das allemaal veel te commerciele rotzooi die alleen voor achterlijke bioscoop bezoekers gemaakt zullen worden: Coole Effects, Lame story.  Zie liever een film van RDR of Bioshock. Darksiders zou ook leuk beeldmateriaal op kunnen leveren trouwens.

 • Ben het helemaal een net benjaminben.
  Ik heb nooit wat met de halo serie gehad, ik heb het vaak geprobeerd omdat halo hét paradepaardje van de xbox en xbox360 was. het heeft me echter nooit weten te overtuigen ondat het simpelweg niet 'volmaakt' aanvoelde. De controlls voelde houterig en onrealistisch bij iedere halo die ik heb gespeeld.
  Niet om halo af te kraken want commercieel gezien is de serie een groot succes.
  Ik ben echter van mening dat halo tot op het bot is uitgemolken.
  er zou een trilogie komen. Een trilogie bestaat uit 3 delen en niet uit 4.  Verder vind ik de game industrie weinig vernieuwend. Bijna alles wat tegenwoordig uitkomt is meer van het zelfde. COD, Halo, AC en ook mijn geliefde battlefield wat zich sinds het derde deel meer een kopie van de COD reeks mag gaan noemen. De meeste games van tegenwoordig missen diepgang en alles moet zo simpel mogelijk.
  Een van de meest tragische voorbeelden is hoe ze de total war serie hebben vernietigd toen empire uitkwam.  Er is eg heel wat mis met de game industrie momenteel in mijn ogen. Laat ze dat maar eerst eens herstellen alvorens we over TV series spreken.

 • Vooral Red Dead Redemption… Dat was zo'n goed verhaal.

 • ONLINE STORE :  —**** http://fff.to/dZj ****—  n2012 comes, in order to thank everyone, characteristic,  novel style, varieties, low price and good quality, and  the low sale price. Thank everyone  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  —**** http://fff.to/dZj ****—

 • Waar is Uncharted, Heavy Rain en The Last of Us?  *sigh*

 • De stealth trolls werken niet meer

 • Een serie van Heavy Rain? Lijkt me niet echt goed passen. Een film zou beter zijn.

 • Dan zou het een hele lange film worden of een zeer ingekort verhaal.

 • Liever een serie van Heavy Rain dan een film. Je zou dan een hele lange film moeten maken of een zeer ingekort verhaal.

 • Uncharted zou ik liever als film zien!
  Of zou het dan teveel op National Treasure lijken..?
  Ik zou hem in elk geval zeker zien.

 • Het is een top 5!!! Je kan nog 10 games opnoemen die geschikt zouden zijn, maar dat past niet in een top 5 geloof ik ;-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren