1. Borderlands 2: Captain Scarlett and her Pirate's Booty - Preview

Borderlands 2: Captain Scarlett and her Pirate's Booty - Preview

Als je de seksuele toespeling in de titel negeert, kun je al snel tot de conclusie komen dat de eerste DLC-uitbreiding van Borderlands 2 een piratenschat omhelst. Captain Scarlett and Her Pirate’s Booty is een losse vertelling die niets met het hoofdverhaal te doen heeft. Het draait om jouw samenwerking met de sexy piratenkoningin captain Scarlett. Maar die samenwerking lijkt nou niet bepaald een sterke fundering te hebben…

Schattenjacht

Het verhaal begint in een klein dorpje genaamd ‘Oasis’, dat in het noordoosten van Pandora te vinden is. De rest van dit gebied is een woestijnachtige omgeving, vol rotsen, zandwormen en gestoorde personages. Wanneer je in Oasis aankomt, breekt de pleuris meteen uit en moet je het dorp vrijmaken van typisch Borderlands-tuig. Als gevolg komt Shade tevoorschijn; een vreemd schizofreen mannetje dat wel wat wegheeft van Raoul Duke uit Fear & Loathing in Las Vegas. Als dank voor je hulp kun je bij de andere dorpsgenoten onderdelen ophalen voor je nieuwe voertuig. Het gaat natuurlijk niet om gewone dorpsgenoten, Shade heeft luidsprekers op enkele mannequins geplaatst en voorziet hen zo van stem en persoonlijkheid. Nadat je Shade’s persoonlijkheden hebt geholpen, kun je eindelijk op naar de volgende quest.

Dit doe je met behulp van het nieuwe voertuig genaamd de ‘sandskiff’, een soort hoovercraft. Al zwevend kun je jouw weg vervolgen naar Scarlett. Zij heeft jouw aanwezigheid opgemerkt en wil even met je babbelen over de verloren schat van kapitein Blade. Wanneer je bij haar zwevende schip aankomt, valt het meteen op dat Scarlett niet echt aardig is voor haar personeel en dat ze iedereen als vuil behandelt. Eén van de bemanningsleden zegt zelfs: “Ga hier weg nu het nog kan.” Je zet voort en komt uiteindelijk oog in oog met de sexy kapitein, die wordt aangekondigd als ‘Captain Scarlett – will absolutely stab you in the back!’ De toon is gezet.

Scarlett meldt dat kapitein Blade ergens een schat heeft begraven en dat deze alleen terug te vinden valt met de ‘mystical compass’. Dit kompas ligt echter in stukken en het is aan jou om die stukken te vinden, zodat jij en Scarlett uiteindelijk ‘samen’ de schat kunnen vinden. Dat ‘samenwerken’ valt in twijfel te trekken, aangezien de vrouwelijke piratenbaas continu duidelijk maakt dat ze je waarschijnlijk gaat verraden zodat zij de schat voor zichzelf kan houden. Op een gegeven moment zegt ze zelfs ronduit: “We gaan elkaar later waarschijnlijk vermoorden, maar voor nu: je bent geweldig!” Erg motiverend allemaal.

Toch trek je erop uit om de stukken van het kompas te vinden. Eén van de stukken is in het bezit van Sandman, een vroegere vriend en handlanger van Scarlett… totdat zij besloot hem te verraden (goh, wat een verrassing). Dit pakte echter niet zo goed uit voor de piratenvrouw; Sandman is de reden dat zij nu met een kunstbeen en haak door het leven moet. En na jouw confrontatie met Sandman reis je verder om nog meer stukken van het kompas te vinden, waarna je nog meer gestoorde personages treft. Het verhaal escaleert en begeleidt je door nieuwe omgevingen.

Nieuwe omgevingen

En dat is toch één van de tofste elementen van deze DLC: de nieuwe gebieden. Het zijn voornamelijk woestijnachtige en industriële omgevingen die af en toe doorbroken worden met kleurrijke elementen, zoals een oasis met helder water en palmboompjes. Opvallend is de verticaliteit van de terreinen. Vrij grote hoogteverschillen en diverse uitkijkpunten bieden meer tactische mogelijkheden, maar ook meer gevaar. Vijanden kunnen uit alle hoeken en gaten tevoorschijn komen, waardoor je sommige omgevingen eerst goed dient te bekijken voordat je op de tegenstanders afrent. Deze visuele en tactische diversiteit zorgt ervoor dat de uitdaging en interesse behouden blijft.

Dat is belangrijk, want de DLC moet de speler zo’n acht tot tien uur zoet houden. Vooralsnog heeft Captain Scarlett and Her Pirate’s Booty er alle schijn van hier volledig in te slagen, al is het maar vanwege de vele gestoorde personages en de geslaagde woestijnpiraten-sfeer. Nu is het alleen nog de vraag of Scarlett ons daadwerkelijk gaat verraden. Dat weten we pas wanneer we de DLC volledig kunnen doorlopen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nice! Hopelijk krijg ik hem vandaag binnen met de post eindelijk beginnen aan deze top game! ^_^ De DLC wordt denk ik ook een instant buy.

 • Same here!! :D
  Ik krijg hem morgen binnen. Kan haast niet wachten om ermee aan de slag te gaan!

 • Ik vandaag ook niet, maar morgen middag en avond werken. :(

 • Nog even een season pass aanschaffen en er dan morgen mee aan de slag!

 • Dit DLC pakket zit wel bij de season pass?

 • jazeker

 • ehm vraagje hier, die dlc staat gepland op 16 oktober om uit te komen vandaag dus maar geldt dat ook voor ons hier in europa. wou ik even weten. reageer ff plz

 • Fuck Yeah!
  Het Somalië van Pandora!
  Over een paar weken een season pass kopen en dan lekker aan de slag met deze vette awesome DLC!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren